- Makaleler
- 1
5G normal şartlarda çok iyi bir şey ama bu sadece Amerika veya Avrupa gibi kazıkçı, dolandırıcı olmayıp sınırsız internet sunan ülkelerin hatlarında olur, bizim gibi sınırsız internetin vatandaşa fazla görüldüğü 3. dünya ülkelerinde bu iş patlar, eğer aynı şekilde aralatından biri çıkıp hakiki sınırsız internet satma cesareti gösterirse, böyle sınırsız sosyal medya falan değil direkt sınırsız internet, o zaman hiç zararı olmaz, en fazla şarj hızlı bitebilir onda da pek bilgim yok, bana soracak olursanız olsa bile fazla önemli olmaz benim için.
Bana soracak olursanız sadece 5G getirmekle kalırlarsa cihazım 5G desteklemiyor (1), desteklese bile sadece 10-15 tane uygulamaya internet erişim izni verdiğim için sadece arka planda WhatsApp çalışıyor öyle söyleyeyim, hiç sistem uygulamaları internet kullanmıyor, diğerleri izin verdiklerim sadece kullanımda harcıyor, zaten WhatsApp galiba benim paketimde sınırsız çünkü kullanırken paketten yemiyor (ama paket içinde sınırsız WhatsApp olarak yazan bir ibare görmedim), böylece tamamen benim kontrolümde veri giriş-çıkış gerçekleşiyor, yani bana muhtemelen zararı olmaz (2), bunun dışında internet hızlı olacak, mobil uygulamalarda pek bir şey fark etmezde hotspot ile bilgisayara bağlayıp oyun indirirken işte orada çok iyi olur, tabii ki bu paketinizin son gününde bolca GB kaldıysa yapılır, (3), zaten bütün olay bu değil mi?
Normal bir kullanıcı olsaydım telefonun ilk kurulumunda 5G açarım her şey hzılıca indirilsin güncellensin diye sonra 4.5G çeker öyle hayatıma devam ederdim.
İlginç bir durum daha var yalnız, onu aklınızda bulundurun, yeni g teknolojileri çıktıkça eski g teknolojileri yavaş yavaş kapatılıyor.
Örnek vermek gerekirse Vodafone 3G'yi neredeyse kapatmış durumda, İstanbul'un içinde birçok yerde telefonumu 3G moduna alıp test yapıyorum, doğru düzgün hiç 3G sinyal alamıyorum, genelde telefon 3G bulamadığı için 2G'ye düşüyor.
3G kapatıldığı için elimdeki 3G destekleyen birçok telefon şu an internete erişimlerini kaybettiler, sadece 2G bağlanabiliyorlar.
2G baz istasyonu sayısı da oldukça azaldı, 3 tane de tuşlu telefonum var ve giderek daha kötü sinyal alıyorlar.
5G çıktığı zaman da 4G'nin gücü hızla kapatılmaya başlayacak, birkaç yıl sonra artık 4G ile doğru düzgün kullanım yapamıyor olacaksınız, eski G'lerin kapatılıyor olması çok rahatsız edici.