Reklamlarda yıllarca uğraşıyoruz falan diyorlardı, kaç yıldır 4.5G diye bir saçmalık vardı, diğer ülkeler 5G iken biz buralardaydık. Zerre ilerleme olmayacak, popüler yerlerde ben de yaparım yüksek hızı, balon net bir şekilde patladı.
Reklamlarda yıllarca uğraşıyoruz falan diyorlardı, kaç yıldır 4.5G diye bir saçmalık vardı, diğer ülkeler 5G iken biz buralardaydık. Zerre ilerleme olmayacak, popüler yerlerde ben de yaparım yüksek hızı, balon net bir şekilde patladı.
Cok yüksek hızlar alanlar da var. Ayrıca evet, gelişeceğini söylememiz hat saglayicilarini ovdugumuz anlamina gelmiyor. Hepsi kan emici.
Sadece daha iyisi gelecek diyoruz.
Popüler yerlerden kastin ne bilmiyorum ama metropolün neredeyse her noktası şu an yüksek hız alma kapasitesinde. Geceden bu yana iyice geliştirmişler.
Cok yüksek hızlar alanlar da var. Ayrıca evet, gelişeceğini söylememiz hat saglayicilarini ovdugumuz anlamina gelmiyor. Hepsi kan emici.
Sadece daha iyisi gelecek diyoruz.
Popüler yerlerden kastin ne bilmiyorum ama metropolün neredeyse her noktası şu an yüksek hız alma kapasitesinde. Geceden bu yana iyice geliştirmişler.
Ping degerleri yine kötü, bazılarında 4G daha hizli veya 5G, 3G hızında. Faturalara yansiyacak ücret dışında aman aman bir şey yok. Bu arada 4G altyapisi duzgun degilki. Daha zemin katlarda adamakıllı sinyal vermiyor, 5G ile ne değişecek?
İsterse 9G gelsin. Türkiye'de vatandaşı bu operatörler çatır çatır soyuyor. Yurt dışında ay sonuna kadar aynı telefon, aynı kullanım ile 15 GB bitiremeyen ben, Kıbrıs gibi bir yerde günde 5 GB harcıyordum. Kaldı ki Kıbrıs'ta günde 5 GB indirebilecek sürati bile vermiyorlar. TR'de de durum aynı ancak Kıbrıs kadar kötü değildi. Rezalet ve kimse de bir önlem almıyor bu konu hakkında. O yüzden böyle şeylerin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Yurt dışı gibi 200 GB - sonra da 2 Mbps sınırsız internet paketi verseler tadını çıkarırsın, bitti bitecek korkusu ile 5G kullanacaksın. Akıl yorulması gereken nokta burası.
TT Mobil'e ne zaman geçecek acaba, heyecanla bekliyorum. Bu arada 5G desteği merkez şehirlerde verileceği yönünde duyurular var, çevre ilçeler 4.5G üzerinden devam.