80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
Merhaba,

iPhone 15 Pro Max ve İstanbul Havalimanı 5G şebekesi ile bir hız testi gerçekleştirdim. Sonuç aşağıdaki gibidir. Yurt dışında deneyimlediğim çoğu şebekeye kıyasla gerçekten hızlı. En kısa sürede ülke geneline yayılması dileğiyle.

5964626152.webp

Merhaba,

iPhone 15 Pro Max ve İstanbul Havalimanı 5G şebekesi ile bir hız testi gerçekleştirdim. Sonuç aşağıdaki gibidir. Yurt dışında deneyimlediğim çoğu şebekeye kıyasla gerçekten hızlı. En kısa sürede ülke geneline yayılması dileğiyle.

Eki Görüntüle 14843
Hat boş olduğu için o hızı alman gayet normal. Türkiye genelinin kullanılmasına sunulduğunda ben o hızın düşeceğini düşünüyorum. Kıbrıs Cumhuriyetinde 5G olmasına rağmen 200mbps'i geçmiyordu Limasol'de.

Hat boş olduğu için o hızı alman gayet normal. Türkiye genelinin kullanılmasına sunulduğunda ben o hızın düşeceğini düşünüyorum.
Hat pek boş sayılmaz çünkü havalimanında birçok yolcu oluyor. Yurt dışında 5G ile genellikle 200-600 Mbps arası hız alıyordum. Turkcell gibi operatörlerde paket ücretleri pahalı olduğu için çok yoğun kullanım olacağını sanmıyorum.

Boş işler.

5G'nin babası bizde ve hâlâ yerimizde sayıyoruz?..
Ne 5Gsi dostum. Hala doğru dürüst fiber altyapısı yok. Bırak fiberi VDSL olmayan sadece 12 Mbps ADSL kullanan yerler bile var. Avrupada ise 8 Gbps sunuyorlar artık evlere.

Hat pek boş sayılmaz çünkü havalimanında birçok yolcu oluyor. Yurt dışında 5G ile genellikle 200-600 Mbps arası hız alıyordum. Turkcell gibi operatörlerde paket ücretleri pahalı olduğu için çok yoğun kullanım olacağını sanmıyorum.
Bende Türkcell kullanıyorum Türkiye'de. Ben de İstanbul havalimanında deneyimledim 5G'yi. Lakin 5G'yi açmayan kullanıcılarda default LTE çalıştığı için. O hızın bir çoğunu kullanamıyorlar. Bant genişliği boş sayılır şimdilik.