Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusufkob

Uzman
Fibere geçtiğinden beri sıkıntılar yaşıyorum. 2.4 GHz ile 5GHz aynı hat üzerinden veriliyor ve 5GHz'den 2.4 GHz'e kendi kendine geçiyor ve 2.4 GHz oyun oynarken bana bayağı sıkıntılar çıkarıyor. Nereden, nasıl ikisini ayrı hattan yapabilirim? Lütfen biri yardımcı olsun. Kafayı yemek üzereyim, rekabetçi oynarken 1K ms'e kadar çıkıyor.

Dosya Ekleri

• 20241115_231500.webp
    20241115_231500.webp
    385,3 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
192 168 1 1 e girdim kablosuz ayarlarinda band steering yapmıyordu yukarıda mesh ayarlarını kapatın 2 kanal olacak yazıyordu (kısaca) mesh ayarlarını kapadım ama 2 kanala ayrılmadı modem markamda ex20v

Pardon ex20v degilmis ax1800 muş ama model nosu ex20v
Kablosuz ayarları kısmında her iki kanalda etkin gözüküyor mu? Ayarların ekran görüntüsünü atar mısınız? Ayarların linkini verdiğim mesajdaki gibi olması gerekiyor.

Fibere geçtiğinden beri sıkıntılar yaşıyorum. 2.4 GHz ile 5GHz aynı hat üzerinden veriliyor ve 5GHz'den 2.4 GHz'e kendi kendine geçiyor ve 2.4 GHz oyun oynarken bana bayağı sıkıntılar çıkarıyor. Nereden, nasıl ikisini ayrı hattan yapabilirim? Lütfen biri yardımcı olsun. Kafayı yemek üzereyim, rekabetçi oynarken 1K ms'e kadar çıkıyor.
Modem arayüzünde bunun ayarı vardı. Modeline göre yeri değişiklik gösterir ama bunu sabit 5Ghz ya da 2.4 Ghz olarak ayarlayabiliyorsun.

Modem arayüzünde kablosuz ayarlarından modemin marka ve modeline göre değişecek: Band Steering, 2.4GHz ve 5GHz birleştir/ayır veya buna benzeyecek bir ayarı değiştirmeniz gerekli. Hangi model modem kullanıyorsunuz?

Modem arayüzünde kablosuz ayarlarından modemin marka ve modeline göre değişecek: Band Steering, 2.4GHz ve 5GHz birleştir/ayır veya buna benzeyecek bir ayarı değiştirmeniz gerekli. Hangi model modem 1

192 168 1 1 e girdim kablosuz ayarlarinda band steering yapmıyordu yukarıda mesh ayarlarını kapatın 2 kanal olacak yazıyordu (kısaca) mesh ayarlarını kapadım ama 2 kanala ayrılmadı modem markamda ex20v

Kablosuz ayarları kısmında her iki kanalda etkin gözüküyor mu? Ayarların ekran görüntüsünü atar mısınız? Ayarların linkini verdiğim mesajdaki gibi olması gerekiyor.

Çözüm
192 168 1 1'e girdim kablosuz ayarlarinda band steering yapmıyordu yukarıda mesh ayarlarını kapatın 2 kanal olacak yazıyordu (kısaca) mesh ayarlarını kapadım ama 2 kanala ayrılmadı modem markamda EX20v.

Pardon EX20v degilmis AX1800 muş ama model nosu EX20v.

Mesh ayarını kapatın. Ardından kablosuz band yönlendirme kısmına gelip kablosuz band yönlendirmeyi kapatıp deneyin.