Detaylar
Kim cevapladı?Th3RealKayseriLee
Yetkin
Muhtemelen kullandığımız mobil 4G hatları 5G ile uyumlu ancak telefon 4G destekliyorsa telefonun içindeki modem 5G uyumlu değilse 5G uyumlu bir telefon alman gerekecek.
4.5G SIM kartınız varsa 5G de destekliyor. Güncel telefonların çoğu da 5G destekliyor.
Ama çok daha önemlisi, reklamlarda abartıldığı gibi bir durum yok ortada. 500 metrede 1 5G baz istasyonu gerekiyor 5G için. Biz şu an işin şovundayız her zaman olduğu gibi.
5G kapsama alanı haritası:
www.nperf.com
Ama çok daha önemlisi, reklamlarda abartıldığı gibi bir durum yok ortada. 500 metrede 1 5G baz istasyonu gerekiyor 5G için. Biz şu an işin şovundayız her zaman olduğu gibi.
5G kapsama alanı haritası:
5G coverage map worldwide - nPerf.com
Discover 5G coverage in the world: dynamic map using real-time on-the-field measurements from real users
yusufir
Yetkin
3G'den 4G LTE'ye geçişte telefon desteklemiyorsa yenilemek, SIM kartlarını da değiştirmek gerekecekti. Benzer bir süreç bunda da yaşanacak mı?
Kullandığın telefon 5G'yi desteklemiyor bile olsa, 4.5G destekli sim kartlar 5G'yi destekliyor. Yani 5G destekli bir cihaz aldığında, başka hiçbir işlem yapmana gerek kalmayacak.
35gvm78
Üstün
Cihazını 5G destekliyorsa aynen kullanmaya devam edebilirsiniz. SIM kart degistirmenize gerek yok. 5G destekleyip desteklemediğini su linkten kontrol edebilirsiniz. Biraz aşağı kaydirinca marka seçim kısmı gelecek.
Değişmez herhalde. Hadi değişti diyelim, e-sim kullananlar ne yapacak o zaman? 
Nperf sitesinin 5G kapsama haritasını geçen gün üşenmedim ülke ülke tek tek inceledim. Adını duymayacağınız haritada bulmakta bile zorlayacağınız ince ucu kadar adalarda bile 5G çekmişler. Hatta yunanistan bile dibimizdeki adalara 5G getirmiş.
Nperf sitesinin 5G kapsama haritasını geçen gün üşenmedim ülke ülke tek tek inceledim. Adını duymayacağınız haritada bulmakta bile zorlayacağınız ince ucu kadar adalarda bile 5G çekmişler. Hatta yunanistan bile dibimizdeki adalara 5G getirmiş.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 6
Telefon 5G'yi desteklemesi yeterli. 5G'nin açılacağı zaman bütün 5G destekli telefonlara gelecek. Şu an için belli birkac telefonda deneyebilirsiniz.
Yeni konular
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-
-