Bütçe
6.000-7.000 TL

Critness

Başarılı
Kendime düzgün bir kask bakıyordum. Arkadaşım AGV K1S önerdi fakat vizörü olmadığı için vazgeçtim ve bütçemin de üstünde. MT Thunder 4 SV beğendim fakat onun da M bedeni yok. HJC C71 de güzel diyorlar ama emin olamadım. Bu 2'si arasında hangisi daha iyi? 6-7K bütçede ne önerirsiniz?

HJC, MT'ye göre daha premium bir hissiyat verir ancak MT tarafında ECE 22.06 avantajı var. HJC'nin yeni serileri haricinde çoğu model hâlâ ECE 22.05 sertifikasıyla geliyor. Bu yüzden MT tavsiye ederim.

Hjc, Mt'ye göre daha premium bir hissiyat verir ancak mt tarafında ece 22.06 avantajı var. Hjc'nin yeni serileri haricinde çoğu model hâlâ ece 22.05 sertifikasıyla geliyor. Bu yüzden mt tavsiye ederim.

Bunların dışında yine ECE 22.06 sertifikası olan LS2 Storm 2 önerebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HJC, MT'ye göre daha premium bir hissiyat verir ancak MT tarafında ECE 22.06 avantajı var. HJC'nin yeni serileri haricinde çoğu model hâlâ ECE 22.05 sertifikasıyla geliyor. Bu yüzden MT tavsiye ederim.

Bunların dışında yine ECE 22.06 sertifikası olan LS2 Storm 2 önerebilirim.
LS2'ye pek güvenemiyorum. 2 kaskın da incelemesine baktım da MT'nin güvenliği dediğiniz gibi 22.06 ama konforu kötü diyorlar. Scorpion 491'i de düşünüyorum bi yandan, hemen hemen aynı bütçede. Scorpion ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?

LS2'ye pek güvenemiyorum. 2 kaskın da incelemesine baktım da Mt'nin güvenliği dediğiniz gibi 22.06 ama konforu kötü diyorlar. Scorpion 491'i de düşünüyorum bir yandan, hemen hemen aynı bütçede. Scorpion ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?

Scorpion tarafında gürültü ve kask kalıbı problemleri var. Bir de LS2 artık ucuz kalitesiz kask sınıfından çıktı hocam.
Yoğun bir kullanımınız varsa HJC öneririm bu arada gürültü yalıtımı olarak bu saydığımız markalarda en iyisi.

Scorpion tarafında gürültü ve kask kalıbı problemleri var. Bir de LS2 artık ucuz kalitesiz kask sınıfından çıktı hocam.
Yoğun bir kullanımınız varsa HJC öneririm bu arada gürültü yalıtımı olarak bu saydığımız markalarda en iyisi.
Hmmm, HJC ile Scorpion arasında aşırı fark var mı? Kalite, yalıtım vb. şeyler için soruyorum. Mesela HJC alsam Scorpion almadığım için pişman olur muyum ya da tam tersi?

Hocam çok büyük farklar yok ama HJC nin yalıtımı daha iyi.
Kalite olarak aralarında çok bir fark yok. Şu anda internet sitelerinde hepsinin yeni serileri mevcut. Eğer yoğun kullanıyorsanız ses yalıtımı daha iyi olduğu için HJC almanız daha makul olacaktır.

Hocam çok büyük farklar yok ama HJC nin yalıtımı daha iyi.
Kalite olarak aralarında çok bir fark yok. Şu anda internet sitelerinde hepsinin yeni serileri mevcut. Eğer yoğun kullanıyorsanız ses yalıtımı daha iyi olduğu için HJC almanız daha makul olacaktır.
Yani şehiriçi ve şehirlerarası gittiğim oluyor, TK03 kullanıyorum. Galiba HJC alacağım gibi duruyor.