Bütçe
15.000 TL

Eren A 5

Yetkin
Selam, yeni bir sürücüyüm, motorumun teslim edilmesine çok kalmadı. Şehir içinde kullanacağım, nadiren köprüyü kullanıp karşıya geçebilirim. 15K gibi bir bütçem mevcut. Nasıl bir kask önerirsiniz? Ekstradan farklı koruma ekipmanları almam gerekir mi? Almalıysam yine ne almam gerekli önerilerinize açığım. Şimdiden çok sağ olun.

Selam, yeni bir sürücüyüm, motorumun teslim edilmesine çok kalmadı. Şehir içinde kullanacağım, nadiren köprüyü kullanıp karşıya geçebilirim. 15K gibi bir bütçem mevcut. Nasıl bir kask önerirsiniz? Ekstradan farklı koruma ekipmanları almam gerekir mi? Almalıysam yine ne almam gerekli önerilerinize açığım. Şimdiden çok sağ olun.
15.000 TL'nin hepsini kaska vermek gereksiz hocam. Zaten dehşet hızlı motor değil haliyle. Bu parayı bölerek kullanın. Eldiven, Kask, Dizlik, Kolluk. Mont alınabilir mi bilmiyorum ona bakmalısınız. Ben olsam böyle yapardım tabii yine size kalmış.

Kask için 5.000 TL ayırman yeterli, orta seviye LS2 modelleri işinizi görür, çene cırt bağlantısına dikkat edin, biraz kullanışlı tak sök modellere bakın, okul çantasının kemeri gibi olmasın. Eldiven de zorunlu, çok üst seviyelere çıkmayın, üst kısmın koruması bir tık sağlam olsun. Mevsimlik mont alırsınız, ayakkabılar mümkünse bilek korumalı olsun, çok uzun boğazlı model almayın, yana düşme ve yatma durumlarında bilekler biraz hassas, dizlikleri halledersiniz. Hepsinin ayrı ayrı koruma özelliği olarak, sınıf sınıf sertifikası var, o durumları biraz araştırın, motokuryelerin sosyal medya ürün incelemerini de takip edin. Bir de PCX serisinin yan granajlarını mutlaka, şeffaf kaplama yaptırın, küçük sürtünmeler de leke iz kalıyor.

Motorun hızlı olup olmamasıyla kasktan kısmak arasında pek bağlantı kuramadım. Şehir içinde 40-50 km/s hızla giderken bile bir aracın çarpması veya düşüp kafayı kaldırıma vurmak ciddi sonuçlar doğurabilir. Zaten kazada motosikletin maksimum hızından ziyade darbenin nasıl gerçekleştiği önemli.

Ekipmanın tamamı önemli ama bütçeyi bölmek adına kaskın koruma seviyesinden feragat etmek bana mantıklı gelmiyor. 15 bin TL bütçesi varsa güvenlik testleri iyi, ECE 22.06 onaylı ve en önemlisi kafasına düzgün oturan iyi bir kask alması gayet normal. Mont, eldiven gibi ekipmanlar da bütçe oldukça tamamlanır. “Motor hızlı değil, pahalı kaska gerek yok” bence yanlış bir yaklaşım.

Tavsiye ettiğim kasklar bunlar hocam.
Scorpion kaskı alırsanız geri kalan bütçeye eldiven ve dizlik de alınabilir.

Agv kask için de tavsiyem merdiven altı dükkanlardan almayın piyasada fazlaca yan sanayisi mevcut.