Bütçe
6.000-9.000 TL
CMF Phone 1 bugün geldi arkadaşlar şöyle kısa küçük değerlendirme mesajı yazayım. Belki ileride alacak olan ve konuya denk gelen olursa fikir sahibi olsun.

- Cihaz tamamen beklenildiği gibi. Fazla özelliği olmayan tamamen android / google sistemlerini kullanan öğrenci dostu f/p telefon. Özellik anlamında gayet iyi ve yeterli. İşlemcisi zaten bu telefonun asıl olayı.

-Yine de böyle uygulamalarda aşırı aşırı bir hız göremedim. Yani 5K lık bir telefonla aynı hızlarda açılıyor her şey. Pratiklik anlamında belki biraz daha hızlı olabilirdi.

-120hz ve 60hz seçeneklerinin dışında 90Hz seçeneği olmalıydı. Belki ayarlanabiliyordur emin değilim.

-Kamerası fiyatına göre gayet yeterli.

-Dokunmatiği çok iyi değil gibi. Benim telefonda mı problem var bilmiyorum ama ara sıra algılamadığını fark ettim. Kamera seçeneğine giriyorum üstteki ayarlara tıklamaya çalışıyorum olmuyor. Geri gelip tekrar kameraya giriyorum o zaman oluyor mesela. 2 Kere yaşadım bunu. Eğer gerçekten bir sorun olduğunu anlarsam direkt iade'yi değerlendireceğim.

-Hoparlör stereo değil mono. Höparlör benim için önemli değil zaten full kulaklık kullanıyorum onun dışında da reels takılıyorum sesin telefondan nasıl çıktığı benim için önemli değil. Ama yine de o mono-stereo farkı bariz şekilde hissediliyor. Stereo olsaydı biraz daha iyi olur muş.

-Mikrofon konusunda karşı tarafla konuştuğumda bir problem olmadığını ve net duyulduğunu söyledi.

Şimdilik bu kadar.