Bütçe
6.000
6000 c30 RAM'lerin hepsi Hynix oluyor, G.Skill, XPG çok da fark etmez. Nebi'nin videolarda da anlattığı gibi, hepsi aynı para olduğundan Hynix yönelmek en doğrusu. Tüm detayıyla anlatmış bu platformda nasıl RAM seçip kullanman, ayarlaman gerektiğini.
Hocam ek olarak afmf2 açınca drop yiyorum kapatınca düzeliyor. 1080 p den geçiş yaptığım için monitörüm 1080p ve sanal çözünürlükte 2k da 4k da vs oynamaktayım acaba ondan mı kaynaklanıyo yoksa ramden mi bir bilginiz var mı yoksa yeni bir konu mu açmalıyım

Hocam ek olarak AFMF2 açınca drop yiyorum kapatınca düzeliyor. 1080P'den geçiş yaptığım için monitörüm 1080p ve sanal çözünürlükte 2K da 4K da vs oynamaktayım acaba ondan mı kaynaklanıyor yoksa RAM'den mi bir bilginiz var mı yoksa yeni bir konu mu açmalıyım

Sanmam RAM'den olduğunu, hangi RAM takılı şu anda sistemde? RAM kullanımını da takip et Afterburner ile.

2K-4K için RAM tek 16 modül droplatabilir oyunu.

(2×8) Kingston ddr5 6000mhz hocam fakat tam modelini bilmiyorum.
2K-4K'da RAM ihtiyacı artabiliyor bazı oyunlarda, drop yapabilir o yüzden. Ben mesela 2x8 kullanıyorken 14700K ile 1440P'de drop yiyordum arada, 12 GB RAM kullandığı yazıyordu sözde, sonra yine aynı İntel sistemde 2x16 6000 MT/s CL 30 RAM'lere geçtiğimde RAM kullanımı 14 GB'ı geçmeye başlamıştı. Darboğaz yiyor büyük ihtimal bu tarz oyunlar yüksek çözünürlükte.

Gayet güzel bir setup. Sıfırdan RAM mı almak istiyorsun, 2x32 mi yoksa 2x16 mı gerekiyor? Hynix A-Die alırsan daha iyi olur, anakartının OC potansiyeli yüksek, 1 DPC 2 RAM slotlu kart. @Melkor Bu anakarttan iyi anlar, yardımcı olur sana RAM konusunda ekstra.

Elinde RAM var ve yanına takviye mi alacaksın yoksa sıfırdan mı 2x16, 2x32 istiyorsun, o kısmı tam anlayamadım. Nebi'nin videoları da izleyebilirsin, genel mantığı anlaman adına. @hilkeblar

Tam olarak öğrenmeden RAM almanı tavsiye etmem. Nebi çoğu şeyi açıklamış bilmen gereken. Seri halinde 4-5 video olması lazım Total'de, izlersen mantığı anlayacaksın. Samsung-Micron almamalısın, Hynix gerekiyor bu platformda optimal performans için.

Çünkü hepsi aynı para genel anlamda. Gidip de 5600 C46 Micron'ya da 6000 C36 Samsung almanın anlamı yok. Hynix'ler 6000 C28-30 oluyor örnek vermek gerekirse ve çoğunlukla aynı para 2x16 RAM'ler adına konuşursak.

Merhaba XPG Carter mi iyidir Lancer mi 2 side 6000 MHz CL30 32 GB Hepsiburada satıyor yardımcı olur musun işlemci 9800X3D

Merhaba XPG Carter mi iyidir Lancer mi 2 side 6000 MHz CL30 32 GB Hepsiburada satıyor yardımcı olur musun işlemci 9800X3D
Artık XMP/EXPO/QVL List bir önemi kalmadı, EXPO açmadan önce en son BIOS sürümü güncellemeniz yeterli, sonrasında hepsini açabilirsin XMP/EXPO fark etmeksizin, elle manuel ayarlayıp da açabilirsin sistemi. Gİgabyte gibi bazı board'lar RAM'i tanımıyor bazen, onun çözümü de yine BIOS Flasback özelliği ile BIOS güncellemek, sonrasında sistem sorunsuz açılıyor. QVL listesinde olan RAM'lerde de oluyor bu sorun, tamamen BIOS kaynaklı, son sürümlerde bu sorunların %99'u çözüldü. 6000 c30 aldıktan sonra marka önemi yok şu anda.