Bütçe
6.000 TL

LASCALLA

Uzman
9800X3D işlemci var eskiden kalma Cooler Master Masterliquid 240l V2 sahibiyim sanırım yetersiz kalıyor oyunlarda bazen 90 derecelere cıkıyor en az 360mm sıvı soğutma arıyorum

Bütçe 6 bin TL önerebileceğiniz sıvı soğutucu var mı? 2 model arasında kaldım. Hangisi daha iyidir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bunların dışında tavsiyesi olan varsa araştırabilirim teknik bilgi bilmiyorum o yüzden bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lian Li olan modeli kendim kullanıyorum. Önermiyorum hocam. Özellikle AMD sistem için kullanılacaksa hiç önermiyorum. Yabancı kaynaklı testlerde top tier bir model olmasına rağmen ben verdiği sonuçları beğenemedim. Neden AMD için önermiyorum kısmı ise; montaj şeklini yeterli bulmuyorum. Anakartın üzerindeki plastiklere montaj ediliyor. İade süresini geçmeseydim iade edecektim. Eğer kasanız destekliyorsa Arctic en iyi seçenektir. Geçenlerde arkadaşıma aldık ve montaj ettik. Gerçekten harika bir model.

Lian Li olan modeli kendim kullanıyorum. Önermiyorum hocam. Özellikle AMD sistem için kullanılacaksa hiç önermiyorum. Yabancı kaynaklı testlerde top tier bir model olmasına rağmen ben verdiği sonuçları beğenemedim. Neden AMD için önermiyorum kısmı ise; montaj şeklini yeterli bulmuyorum. Anakartın üzerindeki plastiklere montaj ediliyor. İade süresini geçmeseydim iade edecektim. Eğer kasanız destekliyorsa Arctic en iyi seçenektir. Geçenlerde arkadaşıma aldık ve montaj ettik. Gerçekten harika bir model.

Değerli bilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum ve şimdi Arctic modeli siparişini veriyorum. Çok sağ ol

Hocam şuanki durum nedir? Bende 7800x3d için almak istiyorum.
Arctic Liquid Freezer 3 420mm kullanıyorum pc açıldığında ilk (10dk) 40-43 derece de sonra 48-50 sabitleniyor masa üstü internette takılırken sıvı soğutma kaynaklı bi sorun mu genel bütün sıvı soğutmalar böyle bilmiyorum , oyunlarda en fazla 65-68 derece oluyor max genelde 55-60 arası takılıyor cineR23 testinde max 76 derece oluyor bu sıcaklıklar bence güzel ama pbo 200 ve -20 verdiğim vakit sıcaklıklar sürekli zıplama yapıyor dengesizleşiyor r23 stres testinde 90 derece sabitleniyor o yüzden bende oc yapmadan stock olarak kullanıyorum zaten oyunlarda getirisi fazla yok sanırım pbo nun (kasam eski cooler master tower hava akışı cok iyi değil diye düşünüyorum.)

Arctic Liquid Freezer 3 420mm kullanıyorum pc açıldığında ilk (10dk) 40-43 derece de sonra 48-50 sabitleniyor masa üstü internette takılırken sıvı soğutma kaynaklı bi sorun mu genel bütün sıvı soğutmalar böyle bilmiyorum , oyunlarda en fazla 65-68 derece oluyor max genelde 55-60 arası takılıyor cineR23 testinde max 76 derece oluyor bu sıcaklıklar bence güzel ama pbo 200 ve -20 verdiğim vakit sıcaklıklar sürekli zıplama yapıyor dengesizleşiyor r23 stres testinde 90 derece sabitleniyor o yüzden bende oc yapmadan stock olarak kullanıyorum zaten oyunlarda getirisi fazla yok sanırım pbo nun (kasam eski cooler master tower hava akışı cok iyi değil diye düşünüyorum.)
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bende de ani sıcaklık sorunu var. Oyunlara veya herhangi bir programa girdiğim zaman anlık işlemci ısınıyor ama anlık olarak tekrar geri düşüyor. En baba oyunlarda 70-75 civarında geziyor ortalamada ise 60-65 ama dediğim gibi bir programa veya oyuna girdiğim zaman işlemci aniden 80-85 olup olması gereken değerlere geri düşüyor. Soğutucu olarak bende phantom spirit 120 se var. Acaba hava soğutucu yüzünden mi böyle oluyor diye düşünüyordum. Bu sebepten dolayı sıvı soğutma alırım diyordum fakat çok büyük fark etmiyormuş. Sizle az çok aynı değerleri görüyorum gibi. Sanırım biostan undervolt yapmadıkça bu sorun ne soğutucu kullanırsak kullanalım düzelmez gibi...