Bütçe
6000

25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Bütçem en fazla 6.000 TL, hangi router tercih edilmeli? Aralarında fiyat farkı var biliyorum fakat konu açtığımda ASUS'a o kadar para verilmeyeceği ve BE230 ile neredeyse aynı olduğu söylendi aklım karıştı.
TurkNet 1000 Mbps internet ile kullanacağım, toplam 10 tane cihaz bağlanacak. En önemli isteğim kablosuz performansının iyi olması, birden fazla cihazla indirme yaparken sorun olmaması. Ayrıca yazılımının kısıtlı olmamasını ve güvenlik açığı vb. olmamasını istiyorum. Uzun süre kullanabileceğim bir router önerir misiniz?

Bütçem en fazla 6.000 TL, hangi router tercih edilmeli? Aralarında fiyat farkı var biliyorum fakat konu açtığımda ASUS'a o kadar para verilmeyeceği ve BE230 ile neredeyse aynı olduğu söylendi aklım karıştı.
TurkNet 1000 Mbps internet ile kullanacağım, toplam 10 tane cihaz bağlanacak. En önemli isteğim kablosuz performansının iyi olması, birden fazla cihazla indirme yaparken sorun olmaması. Ayrıca yazılımının kısıtlı olmamasını ve güvenlik açığı vb. olmamasını istiyorum. Uzun süre kullanabileceğim bir router önerir misiniz?
- Hız ve Performans: TurkNet 1000 Mbps internet ile tam performans elde etmek için, her iki model de yüksek hızda bağlantı sunabilir. Ancak, kablosuz performansı açısından ASUS TUF BE3600 biraz daha üstün olabilir.

- Bağlantı Destekleme: 10 cihazı aynı anda kullanacaksan, hem ASUS hem de TP-Link modelleri bu cihaz sayısını desteklese de ASUS'un daha iyi çoklu cihaz yönetimiyle öne çıktığını söyleyebilirim.

- Yazılım ve Kullanım Kolaylığı: ASUS yönlendiricileri genellikle daha gelişmiş yazılımlara ve kullanıcı dostu arayüze sahiptir. TP-Link de iyi bir yazılım sunar ancak ASUS'un sunduğu özellikler daha özelleştirilebilir olacaktır.

- Güvenlik Açıkları: Her iki marka da güncellemeleri destekler ve güvenlik konusunda düzenli olarak yamalar yayınlar. Ancak, ASUS’un daha kapsamlı güvenlik özellikleri sunduğunu belirtmekte fayda var.

- Uzun Süreli Kullanım: Gelecekteki ihtiyaçlarınızı düşünerek, daha uzun süreli bir çözüm elde etmek için ASUS TUF BE3600 tercih edilebilir.

Sonuç: Eğer hız ve çoklu cihaz desteği sizin için öncelikliyse, ASUS TUF BE3600'ü tercih etmenizi öneririm. Fakat genel bir çözüm arıyorsanız ve bütçeyi aşmak istemiyorsanız TP-Link Archer BE230 da alternatif olarak düşünülebilir.