Downfall

Çalışkan
Selam arkadaşlar. Eski bir laptopum var 6 GB RAM var 4+2 şeklinde, 2 GB RAM'i çıkartıp yerine 8 GB RAM taksam sorun olur mu? Toplamda 12 GB RAM yapmak istiyorum sizce düzgün çalışır mı yoksa sorun yaratır mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar. Eski bir laptopum var 6 GB RAM var 4+2 şeklinde, 2 GB RAM'i çıkartıp yerine 8 GB RAM taksam sorun olur mu? Toplamda 12 GB RAM yapmak istiyorum sizce düzgün çalışır mı yoksa sorun yaratır mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Laptop modeli nedir? Epey ya da benzeri sitelerden laptopun RAM'inin yükseltilip yükseltilemeyeceğini öğrenebilirsiniz eğer laptopunuz epey sitesinde varsa.

Laptopun modelini internetten @11100 'nin dediği gibi epey gibi yerlerden aratıp yükseltilebilir olup olmadığını öğrenebilirsiniz ancak genelde laptopun üreticisi websitesinde bunu söylüyor.

Laptop modeli nedir? Epey ya da benzeri sitelerden laptopun RAM'inin yükseltilip yükseltilemeyeceğini öğrenebilirsiniz eğer laptopunuz epey sitesinde varsa.
Hocam şöyle bir araştırma yaptım galiba 16 GB'a kadar destekliyor anakart. Ben 12 GB yapmak istiyorum çalışmasında bir sorun olur mu acaba. Demek istediğim birisi 8 GB diğeri 4 GB olduğu zaman sağlıklı çalışır mı yoksa 4+4 mü yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 78
Hocam şöyle bir araştırma yaptım galiba 16 GB'a kadar destekliyor anakart. Ben 12 GB yapmak istiyorum çalışmasında bir sorun olur mu acaba? Demek istediğim birisi 8 GB diğeri 4 GB olduğu zaman sağlıklı çalışır mı yoksa 4+4 mü yapmam lazım?

Arkadaşların söylemek istediği, bazı anakartlarda 4 veya 2 fark etmeksizin anakarta gömülü olur. Eğer 2 GB gömülüyse fazla bir şey yapamazsınız. 2 slotta değiştirilebilirse dediğiniz gibi 8+4 Flex olarak kullanabilirsiniz.

Hocam şöyle bir araştırma yaptım galiba 16 GB'a kadar destekliyor anakart. Ben 12 GB yapmak istiyorum çalışmasında bir sorun olur mu acaba? Demek istediğim birisi 8 GB diğeri 4 GB olduğu zaman sağlıklı çalışır mı yoksa 4+4 mü yapmam lazım?

Hocam Dual channel her zaman Single channeldan iyidir diye biliyorum. İstiyorsanız 2 GB RAM'i çıkarıp diğer RAM ile eş özelliklere(çok bilgi sahibi degilim o konuda ama CL değeri, DDR versiyonu, MHz değeri aynı olmali diye biliyorum) sahip 8 ya da 12 GB(piyasada varsa) bellek ekleyebilirsiniz. Yine de daha iyi bilen birine danisin derim.

Arkadaşların söylemek istediği, bazı anakartlarda 4 veya 2 fark etmeksizin anakarta gömülü olur. Eğer 2 GB gömülüyse fazla bir şey yapamazsınız. 2 slotta değiştirilebilirse dediğiniz gibi 8+4 Flex olarak kullanabilirsiniz.
Gömülü değil hocam iki ram de çıkarılıyor. 2 GB olanı çıkarıp 4 GB RAM ile aynı özelliklerde 8 GB RAM takmak istiyorum.

Tamamdır o zaman RAM özelliklerine 3.parti yazılımla -CPU Z RAM expert vb.- bakıp ona göre buraya ekran görüntüsü atarsanız yardımcı olabiliriz.

RAM özelliklerini buldum hocam.

Hocam takma imkanınız varsa önerim 12 GB bellek takmanız olur. Ama size kalmış.

16 GB çok fazla gelir laptop bayağı eski ekran kartı falan bayağı düşük 12 GB yeterli gibi yardımların için sağ ol hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 66