Mustafa Kemal ve Kuvâcıların Emperyalist Ordularını yenip kurduğu son Türk Devleti sizin için kutsal değilse konuşacak bir şey yok. AKP'yi ve Merkez Sağ'ı hep "Cumhuriyet kazanımlarını yok etmek" ile suçlarsınız ama Atatürk'üm kurduğu devleti alenen yıkmak istediğini söyleyen bir grup eli kanlı eşkıya, teröristi savunursunuz.
Mustafa Kemal'in değerlerine sahip çıkıyoruz, lakin Bursa Nutku'nda kendisinin de dediği gibi devletin her bir kurumu hıyanet içerisine düşebilir -ki o yıllarda düşmüştür- Türk gencinin sorumluluğu o devletin bekçiliğidir. O devleti karşıya almak Türk gencinin görevidir.
İşin sonunda Atatürk, bizim için büyük bir önder. Lakin mirasını bir üste taşımak da bizim görevimiz. Yani bulunduğumuz noktada da, 60-70 Türkiyesinde de Atatürk ile savaşılmadı, NATO çatısına girmiş emperyalist bir devlet ile çatışıldı.
Ama dediğim gibi, biz kimsenin mirasına saygısızlık etmiyoruz. Aksine sahipleniyoruz ve o mirası ileriye taşıyoruz.
Bunlar Mustafa Kemalci falan değildir, söylemle Atatürkçü olunmaz. Atatürk'ün kurduğu ülkedeki bankaları soyan, askere ve polise kurşun yağdıran Türk Devleti'nin koruması altındaki suçsuz insanları kaçırıp kalleşçe öldürmek mi Atatürkçülük? Oluk oluk kardeş kanı akıtmak mı Atatürkçülük? "İkinci Kurtuluş Savaşı" Atatürk'ün kurduğu devlete mi verilir?
Bankaları açmak mı daha büyük suç soymak mı?

Bu hususta anlaşabileceğimizi düşünmüyorum. Tartışmaya da lüzum yok. Fikirlerin değişeceğini sanmıyorum.
Polis de asker de Atatürk'un mirasının değil, NATO'nun uşağı olmuştur o dönem. Hala da öyledir. Böyle bir polis ne benim polisim, böyle bir asker ne de benim askerim. Bunlar sadece seçimden seçime kurulacak olan düzenin bekçileri.
Ülkücüleri sevmem ama NATO her zaman Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumuştur. Profilindeki diktatör Türkiye'nin topraklarına göz dikip işgal edecek iken buna ABD engel oldu.
Okuyalım:
MOLOTOV ANLATIYOR Stalin'in Sağkolu ile Yapılan 140 Görüşme Genişletilmiş ikinci basım Molotov, 1890'dan 1986'ya kadar süren asırlık hayatında, aralarında son R
www.yordamkitap.com
Molotov kitapta Stalin'i boğazlar konusunda eleştiriyor ama hiçbir zaman toprak talebi olmadı diyor. Ha olur da Rus arşivlerinden falan bir gün belge çıkar, bakarız cidden toprak istenmiş, o zaman deriz ki Stalin iyi bir halt yemiş ve Türkiye'yi NATO'ya sürüklemiş. Dogmacı değiliz, eleştiririz.
Acaba NATO'ya girmeseydik Kıbrıs Harekatını yapabilir miydik?
Bu ne saçma argüman?

O dönem Sovyetlere yanlasaydık yine kayda değer bir ordumuz olurdu ve Allah'ın çapulcu Rumlarına da gerekli ders verilirdi.
Hayır, sanki ambargo uygulayan başkasıymış gibi konuşuyorsunuz. Çok saçma.
Bu söze dayanarak: Türkiye Cumhuriyetini kim yıkmaya çalışmışsa o, açık ve net bir şekilde Atatürkçü değil direkt vatan hainidir.
Katılmıyorum, Atatürk de devlet yıkmıştır ve bu tip dogmalara kapalıdır. Devleti kutsallaştırdığına
inandığınız herhangi bir sözüne itimat etmeye lüzum görmüyorum.
Atatürk için cumhuriyet bir arzudan ibaret, bundan fazlasını yorumlamak abes olur. Net dogmaları olan bir şahsiyet değil kendisi.