Bütçe
65000
Ustam aklıma yatan modeli attım tabii ki her fikre her öneriye açığım.
Başımı ağrımadan kullanabileceğim bir model almak istiyorum.

Hocam log bakabilirsin atılan log 5070 laptop. 24 GB RAM var. 16 GB RAM'den iyidir. Bu seride anakart yanması var mı henüz belirsiz. Değişti ama anakart. Basin ağrımasın diyorsan ben uğraşamam dersen kendi attığın TUF al geç. RAM ve SSD düşük üstüne 5060 ama ASUS.

Hocam log bakabilirsin atılan log 5070 laptop. 24 GB RAM var. 16 GB RAM'den iyidir. Bu seride anakart yanması var mı henüz belirsiz. Değişti ama anakart. Basin ağrımasın diyorsan ben uğraşamam dersen kendi attığın TUF al geç. RAM ve SSD düşük üstüne 5060 ama ASUS.
16gb ram ilk etapta işe yaramaz mı SSD takviyesi yaparım mutlak.
Fc 26 oynuyorum ve nadiren cs2
Onun dışı video film dizi ve Web yazılım yapıyorum yeterli mi?
Başım ağrısın istemiyorum bilgisayarı aldım aradan 4-5 ay geçti servise gitsinde istemiyorum tüm işim pc de çünkü.
Masaüstünü sattım sırf bu yüzden.

Etrafa fazla bakmaya gerek yok. Orta bütçelerdeki en iyi kasa kalitesine ve termal iletimine sahip cihaz. Alın geçin.

RAM ve SSD fiyatları uçmuşken üstüne 5060 yerine 5070 varsa ben etrafa bakardım açıkçası. 512 GB SSD ve 8 GB DDR 5 RAM alsa zaten 5binden fazla tutuyor. Bir de ekran kartı 5 bin diye fiyat biçsek. 10bin TL fark var aslında ASUS diye verir miydim bilmiyorum.

RAM ve SSD fiyatları uçmuşken üstüne 5060 yerine 5070 varsa ben etrafa bakardım açıkçası. 512 GB SSD ve 8 GB DDR 5 RAM alsa zaten 5binden fazla tutuyor. Bir de ekran kartı 5 bin diye fiyat biçsek. 10bin TL fark var aslında ASUS diye verir miydim bilmiyorum.
Sistemde render alınmayacaksa RTX 5070 almaya gerek yok. VRAM değerleri aynı; ki oyun için bile o aradaki fark verilmez.

Sistemde render alınmayacaksa RTX 5070 almaya gerek yok. VRAM değerleri aynı; ki oyun için bile o aradaki fark verilmez.

Render vs işim yok yapacağım işleri yazdım oyunda dediğim gibi yazdıklarım belki RDR 2 olur.
SSD takviyesi yapacağım ayrıyeten taşınabilir de SSD de alacağım.

@talongod, ASUS servisine gönderip SSD yükseltmesi yapmak kendim alıp kullanmadan daha mı pahalıya gelir?
Ya da böyle bir şey var mı?
Garantiden çıkmasın diye soruyorum.

Son düzenleme:
@talongod, ASUS servisine gönderip SSD yükseltmesi yapmak kendim alıp kullanmadan daha mı pahalıya gelir?
Ya da böyle bir şey var mı?
Garantiden çıkmasın diye soruyorum.

Bildiğim kadarıyla dışarıdan SSD alıp cihazın içerisine taktığınızda garanti bozulmuyor. En mantıklı olanı ASUS servisini arayıp durumu teyit etmek. Eğer garanti bozuluyor, derlerse cihazı ve yanında takacağınız SSD'yi garanti servisine yollayın.

Bildiğim kadarıyla dışarıdan SSD alıp cihazın içerisine taktığınızda garanti bozulmuyor. En mantıklı olanı ASUS servisini arayıp durumu teyit etmek. Eğer garanti bozuluyor, derlerse cihazı ve yanında takacağınız SSD'yi garanti servisine yollayın.
Tamamdır
Type c den hdd ye çıkan bir kablo biliyor musunuz var mı öneriniz.
Hddlerimi kullanmak istiyorum da.

Merhaba dostlar, 60-65k bütçem var https://app.hb.biz/2sjP1wT0IDWK bu ürünü düşündüm, güzel geldi ne diyorsunuz?

ASUS marka almayı düşünüyorum malzeme kalitesi hoşuma giden marka.
Bu fiyat bandında varsa öneriniz beklerim.
(65k maksimum bütçe daha çıkamam)
Dostum bende RTX 5060, 24 GB Ram versiyonu var ve memnunum fanları ne kadar yüksekte olursa olsun sesi rahatsız edici değil ve o kadar oyunlara rağmen cpu 80 dereceyi geçmedi dengelide. Tavsiye ederim.