Cihazda HDMI 2.1 portu var, 144Hz sınırını rahatlıkla geçebilirsiniz. V-Sync dışında seçenek yok, çoğu laptopta yok G-Sync. Çok önemli değilse takılmamanızı öneririm.
Yani G-Sync görüntüdeki bozulma ve yırtılmaları engellediği için normalde tercih ettiğim bir teknolojidir fakat V-Sync + FPS sınırlaması ile de benzer akıcılığı elde edebiliriz diye düşünüyorum. HDMI 2.1 detayı da güzelmiş. Son olarak bir de Intel'li versiyonu ile cihazı kıyaslamanı rica edeceğim zira Recep Bey'in inceleme videosunu izlediğimde şu ürün test edilmişti: https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5070-intel-core-i7-14650hx-rtx5070/

Hem AMD hem de Intel tarafında tecrübeliyim fakat önceki kullandığım iki laptop da Intel CPU'ya sahipti. Bu noktada önermiş olduğun 8945HX CPU'lu laptop 14650HX'e göre ne gibi avantaj ve dezavantajlar ile gelecek?

Laptop tarafında CPU'nun sağlayacağı FPS'den çok serin çalışma ve sürücü stabilitesine önem vermekteyim. Kendi sistemimde 14600KF, 7600X ve 9700X CPU'ları deneyimledim. AMD genel olarak daha serindi. Laptop tarafında da aynı sonucu alacaksak senin önerdiğin ürün daha mantıklı olabilir. Hatta Recep bey'in videosunda CPU 80-90 derece arasında geziyordu, AMD olanı belki 80'i de geçmiyordur. Eğer öyle ise tadından yenmez. Bu doğrultuda hangisi daha mantıklı olur?

Yanlış bilgi: Ryzen 9 8945HX'in L3 önbelleği 32 MB değil, 64 MB'dır. https://www.amd.com/en/products/processors/laptop/ryzen/8000-series/amd-ryzen-9-8945hx.html
Son olarak bir de Intel'li versiyonu ile cihazı kıyaslamanı rica edeceğim zira Recep Bey'in inceleme videosunu izlediğimde şu ürün test edilmişti: https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5070-intel-core-i7-14650hx-rtx5070/

Hem AMD hem de Intel tarafında tecrübeliyim fakat önceki kullandığım iki laptop da Intel CPU'ya sahipti. Bu noktada önermiş olduğun 8945hx CPU'lu laptop 14650Hx'e göre ne gibi avantaj ve dezavantajlar ile gelecek?

Laptop tarafında CPU'nun sağlayacağı FPS'den çok serin çalışma ve sürücü stabilitesine önem vermekteyim. Kendi sistemimde 14600kf, 7600X ve 9700X CPU'ları deneyimledim. AMD genel olarak daha serindi. Laptop tarafında da aynı sonucu alacaksak senin önerdiğin ürün daha mantıklı olabilir. Hatta Recep Bey'in videosunda CPU 80-90 derece arasında geziyordu, AMD olanı belki 80'i de geçmiyordur. Eğer öyle ise tadından yenmez. Bu doğrultuda hangisi daha mantıklı olur?

Şimdi kısaca şöyle anlatayım: Intel Core i7-14650HX, 157 W güç çeken bir işlemci. Ryzen 9 8945HX ise maksimum 75 W çekiyor. Sıcaklık konusunda Ryzen 9, 1-0 önde; yani Watt/Performans dediğimiz kıstasa göre daha başarılı. i7-14650HX'in cache değeri 30 MB olarak belirtilmişken, R9 8945HX 32 MB L3 cache değerine sahip. Toplam cache değerine göre yine daha önde. Kısacası her türlü AMD işlemci avantajlı görünüyor.

AMD işlemcilerin mobil tarafta Intel cihazlara göre tek eksisi yazılım desteği olabilir. ThrottleStop gibi programlar sadece Intel tarafında çalışıyor; bu yüzden AMD tarafında UXTU gibi alternatif programlar kullanmak gerekebiliyor. Bu büyük bir eksi mi? Kesinlikle değil.

Sonuç olarak; daha az Watt çekip daha fazla performans verdiği için hem cihazın sıcaklık değerlerinde belirgin bir düşüş oluyor hem de kullanım rahatlıyor, cihaz yorulmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kısaca şöyle anlatayım: Intel Core i7-14650HX, 157 W güç çeken bir işlemci. Ryzen 9 8945HX ise maksimum 75 W çekiyor. Sıcaklık konusunda Ryzen 9, 1-0 önde; yani Watt/Performans dediğimiz kıstasa göre daha başarılı. i7-14650HX'in cache değeri 30 MB olarak belirtilmişken, R9 8945HX 32 MB L3 cache değerine sahip. Toplam cache değerine göre yine daha önde. Kısacası her türlü AMD işlemci avantajlı görünüyor.

AMD işlemcilerin mobil tarafta Intel cihazlara göre tek eksisi yazılım desteği olabilir. ThrottleStop gibi programlar sadece Intel tarafında çalışıyor; bu yüzden AMD tarafında UXTU gibi alternatif programlar kullanmak gerekebiliyor. Bu büyük bir eksi mi? Kesinlikle değil.

Sonuç olarak; daha az Watt çekip daha fazla performans verdiği için hem cihazın sıcaklık değerlerinde belirgin bir düşüş oluyor hem de kullanım rahatlıyor, cihaz yorulmuyor.
Düşük watt yüksek cache değeri varsa daha ne olsun. Sağ ol hocam. Teknoloji konusunda pek de şanslı olmadığım için satıcıya önden soru sordum. Sıkıntı olduğu taktirde iade/değişim sürecinde sorun yaratmayacaklarsa sipariş geçeceğim. Sana DbD sözüm vardı, unutmadım...

Düşük watt yüksek cache değeri varsa daha ne olsun. Sağ ol hocam. Teknoloji konusunda pek de şanslı olmadığım için satıcıya önden soru sordum. Sıkıntı olduğu takdirde iade/değişim sürecinde sorun yaratmayacaklarsa sipariş geçeceğim. Sana DBD sözüm vardı, unutmadım...

Hayırlı olsun efenim. Bir problem olursa bana da iletebilirsiniz, çözmeye çalışırız.

Yani G-Sync görüntüdeki bozulma ve yırtılmaları engellediği için normalde tercih ettiğim bir teknolojidir fakat V-Sync + FPS sınırlaması ile de benzer akıcılığı elde edebiliriz diye düşünüyorum. HDMI 2.1 detayı da güzelmiş. Son olarak bir de Intel'li versiyonu ile cihazı kıyaslamanı rica edeceğim zira Recep Bey'in inceleme videosunu izlediğimde şu ürün test edilmişti: https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5070-intel-core-i7-14650hx-rtx5070/

Hem AMD hem de Intel tarafında tecrübeliyim fakat önceki kullandığım iki laptop da Intel CPU'ya sahipti. Bu noktada önermiş olduğun 8945hx CPU'lu laptop 14650Hx'e göre ne gibi avantaj ve dezavantajlar ile gelecek?

Laptop tarafında CPU'nun sağlayacağı FPS'den çok serin çalışma ve sürücü stabilitesine önem vermekteyim. Kendi sistemimde 14600kf, 7600X ve 9700X CPU'ları deneyimledim. AMD genel olarak daha serindi. Laptop tarafında da aynı sonucu alacaksak senin önerdiğin ürün daha mantıklı olabilir. Hatta Recep Bey'in videosunda CPU 80-90 derece arasında geziyordu, AMD olanı belki 80'i de geçmiyordur. Eğer öyle ise tadından yenmez. Bu doğrultuda hangisi daha mantıklı olur?

Intel i7 14.nesil hx serisi işlemciler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyor 14700HX kullanıyorum macununun yeni değişmesine rağmen bir iki ay dayandı şu an 72 derece çalışıyor çok iyi bir soğutma sistemi olmadığı takdirde sıcaklık kolay kolay düşmüyor.

Intel i7 14.nesil hx serisi işlemciler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyor 14700HX kullanıyorum macununun yeni değişmesine rağmen bir iki ay dayandı şu an 72 derece çalışıyor çok iyi bir soğutma sistemi olmadığı takdirde sıcaklık kolay kolay düşmüyor.
Doğru diyorsun, uzay sistemde 14600KF denedim, macunu yeni sürdüğüm halde yük altında çok fena ısınıyordu. Verimlilik noktasında AMD çok daha mantıklı.

@talongod, tekrar merhaba. Bir hafta kadar inceledim ve çok da elle tutulur seçenekler olmadığını fark ettim. Lenova Legion 5 15IRX10 RTX 5070 OLED ekranla gelmesi kaynaklı ilgimi çekti fakat Lenova servisi birçok kişiyi üzdüğünden görüntü noktasında beklentimi düşürüp yine IPS olan modellere yöneldim. Bu noktada 8GB VRAM ile gelmeleri kaynaklı RTX 5050, 5060, 5070 ürünlerde pek de bir fark olmayacağı kanaatine vardım. RTX 5070 Ti 12GB VRAM'li modeller de var fakat 100-120K arası. Teknoloji de şans işi alayım dört beş yıl gitsin mantığı eskide kaldı o yüzden 60-80K ile kendimi sınırlamak istedim yoksa bütçeyi arttırabilirdim.

Bu bilgiler ışığında senin önerdiğin Game Garaj R9T RTX 5060/5070 ve Asus TUF F16 RTX 5060 arasında kaldım ve nedense kendimi TUF'a daha yakın hissediyorum. Galiba daha önce A15 RTX 3050'li versiyonunu inceleyip beğenmem kaynaklıydı. Paneli mat, IPS glow gözü rahatsız etmiyordu, klavye hissiyatı ve ufak oluşu oyun harici iş için vesaire gerektiğinde kullanabilmemi de sağlar diye düşündüm. Ah tabi bir de G-Sync özelliği olması benim için bir artıydı zira laptoplarda çok yüksek FPS hedeflenmiyor, G-Sync + FPS cap + V-Sync + MFG + DLSS tarzı kombinasyonlarla düşük FPS aldığım oyunları da göze hitap edebilir hale getirebilirim diye düşünüyorum. Ne diyorsun, mantıklı bir tercih mi?

DbD ve R6 gameplay videoları ne yazık ki bulamadım. DbD'de sabit 120 FPS ve %1 low verebilir mi merak etmiyor değilim. R6'da DLSS olduğu için her türlü panel hertz değeri olan 165'i geçebilir zaten.

Son düzenleme:
Selam @SunseTTime, zaten o cihazları önermemin sebebi ikisinin de isteklerin doğrultusunda mantıklı olmaları. Ben de şahsen TUF F16 kasalara daha yakınım.

Eğer varsayım yaptığın GPU 5050 ise biraz düşündürür 120 FPS sabit kısmı; ben 4060m ile 1080p 120 FPS sabit oynayabiliyorum çözünürlük fark etmeksizin. 5050 de 4060'a kafa kafaya çok yakın bir mGPU. Onun üstündeki 5060, 5070m gibi GPU'lar kafanı karıştırmasın. Rahatlıkla istediğin değerleri alabilirsin.

@talongod, RTX 5060 olan versiyonuna bakıyorum. Gönlümden geçen 1TB SSD ve 2x16 RAM olması fakat bir yerden kısmak gerekebilir. Sistemimde tecrübe ettiğim DDR5'de dual channel aman aman bir fark yaratmıyordu. Belki RAM'den kısarım laptopta da aynı mantık ise.

https://app.hb.biz/P1auJ9cVLFN4

https://app.hb.biz/7W4gSZY6105j

Teknorya olanının yorumları kötü. Satıcıya dair iyi şeyler önceden de duymazdım fakat AMD CPU olması ve 32GB RAM ile gelmesi kafa karıştırıyor.

Sen hangi versiyonunu öneriyorsun?

@SunseTTime, 5060M olan versiyonuna bakıyorsan problem yok. 1 TB SSD ve tek modül 16 GB RAM oluyorlar genellikle. 2x32 GB görmüş olman beni düşündürdü biraz. Teknorya hakkında bir şey diyemem, alışveriş yapmadım. AMD CPU olanlar F16 kasalar değil, A16 kasalar. AMD CPU her zaman tercihimdir ancak F16 varken A16 alınmaz.

@SunseTTime, 5060M olan versiyonuna bakıyorsan problem yok. 1 TB SSD ve tek modül 16 GB RAM oluyorlar genellikle. 2x32 GB görmüş olman beni düşündürdü biraz. Teknorya hakkında bir şey diyemem, alışveriş yapmadım. AMD CPU olanlar F16 kasalar değil, A16 kasalar. AMD CPU her zaman tercihimdir ancak F16 varken A16 alınmaz.
O da F16 sanmıştım yanlış görmüşüm. O taktirde başka bir seçenek zaten kalmadı.

https://app.hb.biz/P1auJ9cVLFN4 -> Bunun 2x16 Halini 10K artmadan bulabilirsem değerlendireceğim. Yoksa bunu alıp geçeriz.

@talongod, 32GB versiyonu pek yok, varsa da yorumu falan yok. Ayrıca 71K'dan 90K'ya cikarmislar enteresan bir sekilde. DDR5'de cift kanal 10 FPS falan fark eder diye dusunuyorum. 16GB alıp geçeyim mi? Linkteki urunu yani?

Son düzenleme: