Bütçe
60.000 TL

wieder

Çalışkan
Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim bütçeye sahibim, yayınlar yapıyorum. Beni yormayacak DDR5 güncel bir sisteme ihtiyacım var. Bilgi sahibi kişiler bu konuya önerilerini bırakırsa mutlu olurum. Toplama yapacağım, parçalarını birleştireceğim. Hazır sistem istemiyorum, pahalıya geliyor diye düşünüyorum. Ekran kartı olmadan öneride bulun, onu daha sonra ayrı alacağım. Bu bütçe ekran kartı dahil olmayacak.

• İşlemci 9800X3D ya da 9700X olabilir.
  • RAM'leri 2x16 32 GB 6000MHz CL30 tercih edebilirsin. Sonuçta SK Hynix çip olması gerekli. CL36 modeller Micron, biraz problemli. 6400MHz CL30 da olabilir, tabii bir tık fazla ayar ister. 64 GB RAM kullanmana gerek yok, VRAM büyüdükçe ımc ön belleğe yük binecek, sistem rahat olmaz. 32 GB CL30 daha avatanjlı olacaktır. Patriot Viper Venom fiyat ve çip olarak çok tercih edilir.
  • Kasa seçimi sana kalmış görsel olarak seçersin.
  • Güç kaynağı NZXT C1000 Gold'ya da enermax 1200W gibi bir model alımabilir, bu bileşen için extra konu açıp alternatif önerileri değerlendirirsin.
  • SSD olarak Kingston 1 TB KC3000 serisi olabilir, 990 serisi olabilir. Kioxia Pro serisi olabilir. DRAM'li modele gerek yok ama tercihen olması daha iyi olur.
  • Sıvı soğutma 360 mm Corsair natalius serisi ya da Lian Li alabilirsin, Wireless muhabbeti olmasın, çok stabil değil. Ben BitFenix kötü modelini kullanıyorum, o bile işimi görüyor.
  • İşlemci için contact frame gibi bir ürün kullanmaya gerek yok, istenmeyen hatalara sebep oluyor.
  • Anakart olarak ASUS ROG STRIX'ya da TUF gaming B850 - X870 yeni Neo serisi alabilirsin. Gigabyte B850 m Force modeli de çok iyidir. 1DPC manuel RAM Tweak ayarına uygundur. ASUS B850M- k da öyledir.
  • Fan argbleri için extra fan kontrolcü almanızı öneririm, SATA girişinden PWM bağlantısı yapılacağı için daha rahat çalışırlar, renkleri yönetmesi de daha rahat olur.