Bütçe
60.000 TL
Merhaba. Bilgisayar mühendisi ablam bilgisayar almayı düşünüyor, onun için PC araştırıyorum. Çok fazla oyuna yönelik olmayacak güçlü bir PC tavsiyesi bekliyorum üstadlar. (Bir de bilindik markalardan istiyor.)
PC derken masaüstü mü yoksa laptop mu lazım hocam?

Selamlar dostum. Oyun odaklı olmayacaksa alabileceği en iyi bilgisayar bir MacBook olacaktır.
Adını görünce MacBook tavsiyesini erkenden sezdim hocam :D

Bu arada oyun dışında aşırı grafik kartı yükü istemeyen işlerde MacBook aşırı rahatlık sağlıyor kullanıcının Apple cihazları varsa ekosistem için on numara olabilir. Ayrıca dışarıda kullanılacak ise zaten MacBook'un batarya ömrü ile prizin yerini unutursunuz.

Adını görünce MacBook tavsiyesini erkenden sezdim hocam :D

Bu arada oyun dışında aşırı grafik kartı yükü istemeyen işlerde MacBook aşırı rahatlık sağlıyor kullanıcının Apple cihazları varsa ekosistem için on numara olabilir.
😍

Kesinlikle oyun harici amaçlar için eğer alınabiliyorsa MacBook alınmalı… İlk baktığım kriter bu oluyor önermeden önce. :)

😍

Kesinlikle oyun harici amaçlar için eğer alınabiliyorsa MacBook alınmalı… İlk baktığım kriter bu oluyor önermeden önce. :)
Aynen öyle, MacBook çok ayrı bir havada ilerliyor. Aslında bilgisayar güçlü, sadece oyun için destek vermedikleri için oyun için MacBook alınmaz söylemi yayıldı. Ben emulatör ile gayet rahat oynuyorum adamlar bilgisayarı desteklese her türlü oyunu oynarsın. Tek sorun soğutma gibi, fan bile koymadıkları için iyi soğutmak lazım.

Konuya dönecek olursak, çoğu kişi güçlü diye oyuncu bilgisayarları alıyor ama bence gerek yok, çünkü oyuncu bilgisayarları yüksek donanıma sahip oldukları için deli gibi elektrik çekiyor şarjı 2 saati geçerse şükredersiniz artık. Şarjı gitmiyor ise zaten laptop değil masaüstü al elektriğe bağlı oyna değil mi :D

Bu model gibi yeni ARM tabanlı işlemcili cihazlar daha tercih edilebilir, çok uzun saatlere kadar pil ömrü sunabiliyorlar.
(Modeli örnek olarak verdim öneri diye değil, ama konu sahibi isterse bakabilir.)

Mühendislik işi için evet MacBook ideal fakat
İş gereği kullanılacak programlar MacBook Pro modeli uygundur.
Kısaca Air modeli fansız (ısınma) olduğundan mütevellit Pro çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacağı kanısındayım.
Bu da fiyata etki yapar yani windowsdan yola devam
Tabii Windows laptopların absürt fiyatlarına şaşmamak gerek
En önemli konu mesleki açıdan kullanılacağı için güçlü donanım ve ekran kartının gücü (watt değeri)

Selamlar dostum. Oyun odaklı olmayacaksa alabileceği en iyi bilgisayar bir MacBook olacaktır.

Eğer güncel ve uzun ömürlü bir seçenek isterseniz: MacBook Air M4’lü model (15 inch)
13" 24GB daha mantıklı. 10CPU+10GPU modelini alın.

Midnight gibi koyu renkleri seçmeyin, çok iz tutuyor ve çizildiğinde altındaki gümüş renk ortaya çıkıyor. Ben Silver kalmadığı için Space Black aldım, sonuç olarak pişmanım.

Mühendislik işi için evet MacBook ideal fakat
İş gereği kullanılacak programlar MacBook Pro modeli uygundur.
Kısaca Air modeli fansız (ısınma) olduğundan mütevellit Pro çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacağı kanısındayım.
Bu da fiyata etki yapar yani windowsdan yola devam
Tabii Windows laptopların absürt fiyatlarına şaşmamak gerek
En önemli konu mesleki açıdan kullanılacağı için güçlü donanım ve ekran kartının gücü (watt değeri)
Air termal modlar ile Pro'yu aratmıyor. Pro'nun fanları normal bir cihazdaki gibi altı açık olmadığı için pek işe yaramıyor.

Tabii ekran, ses sistemi, touchpad buyuklugu vb. şeyler Air ile karşılaştırılamaz Pro'da. Çok daha iyi bir chaz Pro.

Son düzenleme:
13" 24 GB daha mantıklı. 10CPU+10GPU modelini alın.

Midnight gibi koyu renkleri seçmeyin, çok iz tutuyor ve çizildiğinde altındaki gümüş renk ortaya çıkıyor. Ben Silver kalmadığı için space Black aldım, sonuç olarak pişmanım.

Air termal modlar ile Pro'yu aratmıyor. Pro'nun fanları normal bir cihazdaki gibi altı açık olmadığı için pek işe yaramıyor.

Tabii ekran, ses sistemi, touchpad buyuklugu vb. şeyler Air ile karşılaştırılamaz Pro'da. Çok daha iyi bir chaz Pro.

Air M4 kullandım bir süre şu an arkadaşım kullanıyor ve program kullanmadığı halde (pasif kullanıcı) ısınma yapıyor.
Argümanları öne sürerken kişi kendi test etmediyse veya ürünü kullanmadıysa ben de yığınla argüman öne sürebilirim.
İyi sosyaller

Air M4 kullandım bir süre şu an arkadaşım kullanıyor ve program kullanmadığı halde (pasif kullanıcı) ısınma yapıyor.
Argümanları öne sürerken kişi kendi test etmediyse veya ürünü kullanmadıysa ben de yığınla argüman öne sürebilirim.
İyi sosyaller
Pro kullanıcısıyım, M4 ısınıyor doğru, Pro'da bile ısınma sorunu yaşıyorum.

Ama Pro M4 şuan bulunmuyor, ne pt'de ne Apple'da. M5'e 85-95 vermek ise pek mantıklı değil 105'e M4 Pro varken. Boyle olunca fiyat iki katına çıkıyor nerdeyse. Air'e termal mod yapılırsa en f/p MacBook oluyor.