60.000 TL bütçeyle masaüstü mü laptop mu almak mantıklı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enver Paşa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 181
Bütçe
60.000 TL

Enver Paşa

Uzman
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 10 yıldır masaüstü kullanıyorum ama son zamanlarda laptopa geçmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Gündüzleri zaten 8 saat bilgisayar başındayım, akşam da eve gelip tekrar sandalyeye oturmak baya yorucu oluyor. Bir de kablo kalabalığı iyice soğuttu artık. O yüzden stant + soğutucu + laptop şeklinde bir kombinasyon yapma fikri aklıma yattı.

5070 civarı bir laptop düşünüyorum ama kararsızım. 60.000 TL’ye masaüstü + ekipman + iyi bir sandalye mi alsam yoksa 60.000 TL’ye laptop mu alsam bilemedim. Aradaki fark ciddi ve açıkçası içim acıyor biraz. Kullanımın %70’i oyun, geri kalanı genel işler. Mobiliteye şu ana kadar pek ihtiyaç duymadım ama laptop alırsam belki taşımaya başlarım, belli olmaz.

Bir de şu Kasım indirimleri konusu hakkında, ne dersiniz? Beklemeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsi fikrim yine sistem almanızdan yana. Üç farklı laptop deneyip masaüstüne geçtikten sonra çağ atlamış gibi hissettim. Bir laptop parasına kasa ve monitör alabiliyorsun ve sistem özellikleri de çok daha iyi oluyor. Harici olarak düzgün bir sandalye de alırsınız sorun çözülür. Sabit bir yeri olan kişi %70 oyun odaklı ise kesinlikle masaüstü kullanmalı.

6.000 TL koltuk -> https://www.sedunamobilya.com/seduna-thunder-pro-fab-ofis-sandalyesi (Kullanıyorum, 9 saat daha çok masa başı çalıştığım halde geldiğimde hiç rahatsız etmiyor.)
10.500 TL 2K monitör -> https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-q...-monitor-p-55687?utm_campaign=akakce&v=1.70.2 (Bir haftadır kullanıyorum, gerek özellikleri gerekse renk kalitesi çok başarılı.)

Geriye 43.500 TL kalıyor. Bu bütçeye de RX 9060 XT / 5060 Ti düzgün bir sistem toplanır. Bu konuda @LH44 yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
Sisteminiz nedir? Belki upgrade yapıp geri kalan bütçeyle daha farklı şeyler düşünülebilir.

Ben 10 seneyi aşkın hem oyuncu hem laptop kullanıcısıyım, öyle kucağına alıp oyun oynama işini unut, hele hele 5070 olan pcde komple unut. şuanki sistemimde 4060 75wattlık modeli var, özellikle bunu aldım, taşıması kolay olsun diye. 135watt adaptörü var. İnanır mısın performansı çok şaşırtıcı, ryzen olduğu için pil konusunda dehşet iyi. 4060'ın bile 140 wattlık modelleri çok kaba ve ağır. 5070'i düşünemiyorum bile. Kucağına alıp zaman geçirmek için güncel orta seviye tavsiye edebilirim sadece.

Açıkçası son kararı sizin vermeniz lazım. Laptop ve masaüstünün kendi çaplarında avantajları ve dezavantajları var.
Kullanım amacınıza/işlerinize göre hangisi size uyuyorsa onun hakkında bilgi verelim.

Söylemlerinize göre laptop deneyimlemek istiyorsunuz.

Kasım indirimlerinden ben çok bir şey beklemiyorum, 3-5 şey güzel indirime girer yine.

Bence masaüstü alman daha iyi Kasım indirimine gelicek olursak elektronik ürünlerde dolar kuru uçmuşken ellerindeki stoğu eritmeye çalışıyorlar önce zamlanıp sonra %15 indirim uyguluyorlar üçkağıtçılık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…