Bütçe
60.000 TL
Hocam PSU geldi. Fakat kutu üzerinde PCle 5.1 etiketi var. Kablolar hakkında da bir sürü şey yazıyor.
1764403178282.webp

@TechMad Bu bağlantılara ihtiyacın olacak, molex zaten kullanmazsın, SATA bağlantı sadece fan kontrolcü, ARGB kontrolcü varsa SATA güç bağlantısı için kullanırsın, genelde SATA ister. 12VHPWR bağlantısı zaten tek kablo 600w desteği var, dediğim şekilde sokete oturduğundan emin olarak takacaksın, senin kartın arka yüzünde yer alıyor, manyetik backplate altında. 4+4 olan CPU güç girişi, B850-Force'ta tek 8 pin var, 1 tanesini oraya takacaksın o yüzden. İhtiyacın olmayan kabloları takma diye bunları anlatıyorum, baştan hesap et hangi kablolara ihtiyacın var yok, ona göre sonrasında halledersin. 20+4 olan anakart güç bağlantısı zaten.

Evet hocam. HB'nin yanlış ürün göndereceğini sanmıyorum. :D Kablo konusuna dikkat edeceğim hocam. Anladğım kadarıyla en önemli nokta bu.

Zaten 850w alıyorsun, 1200w logosu var kutuda, asıl gariplik orada :D Kullanıcıyı mı cezbetmek istemişler artık amaçları nedir, bilemiyorum. Takılman gereken bir nokta değil.

Hocam sormayı unuttum. Kingston KC3000 SSD aldım. Önceden aldığım kutusunda sıfır olarak duran WD Blue N5000 SSD de mevcut. İkisini de kullansam farklı SSD oldukları için sistemde sorun yaratır mı? Normalde RAM'lerde farklı marka yerine aynı marka ve aynı model kullanılması tavsiye ediliyor. SSD'lerde de aynı durum söz konusu mu? Teknik olarak baya farklı SSD'ler. Birinde DRAM var diğerinde yok. Okuma/yazma hızları falan da farklı. Sanırım bu anakartta iki tane SSD yuvası vardı.

@LH44 @Ayhan Dönmez

Hocam sormayı unuttum. Kingston KC3000 SSD aldım. Önceden aldığım kutusunda sıfır olarak duran WD Blue N5000 SSD de mevcut. İkisini de kullansam farklı SSD oldukları için sistemde sorun yaratır mı? Normalde RAM'lerde farklı marka yerine aynı marka ve aynı model kullanılması tavsiye ediliyor. SSD'lerde de aynı durum söz konusu mu? Teknik olarak baya farklı SSD'ler. Birinde DRAM var diğerinde yok. Okuma/yazma hızları falan da farklı. Sanırım bu anakartta iki tane SSD yuvası vardı.

@LH44 @Ayhan Dönmez
C/D şeklinde bölersiniz.

12VHPWR bağlantısı zaten tek kablo 600w desteği var, dediğim şekilde sokete oturduğundan emin olarak takacaksın
Hocam şimdi denk geldim. Soket konusu gerçekten de en önemli konu. Sanırım bu soket konusunda başıma gelebilecek en büyük tehlike bu. Erimenin sebebi de soketin tam oturtulamamasıymış.

Hocam şimdi denk geldim. Soket konusu gerçekten de en önemli konu. Sanırım bu soket konusunda başıma gelebilecek en büyük tehlike bu. Erimenin sebebi de soketin tam oturtulamamasıymış.

Bu tarz sorunların ihtimalini istemediğim ve ucuza bulduğum için Red Devil almıştım. Minimum 2 farklı güç kablosundan bağlıyorsun kafan rahat oluyor. Ayrıca - Güç limiti vererek kartı RTX 5070 Tİ Watt'ına düşürüyorsun tadından yenmiyor. Bence hala 8 Pin yapısı daha avantajlı. Son kullanıcı, kabloyu tam oturttum mu? Anksiyetesiyle baş başa bırakılmamalıydı. Nitro+ A tier modellerden bu arada. En üst kategoride yani. CW ve yanma sorunu olmaz ise tadından yenmez.

Son düzenleme:
Bu tarz sorunların ihtimalini istemediğim ve ucuza bulduğum için Red Devil almıştım. Minimum 2 farklı güç kablosundan bağlıyorsun kafan rahat oluyor. Ayrıca - Güç limiti vererek kartı RTX 5070 Tİ Watt'ına düşürüyorsun tadından yenmiyor. Bence hala 8 Pin yapısı daha avantajlı. Son kullanıcı, kabloyu tam oturttum mu? Anksiyetesiyle baş başa bırakılmamalıydı. Nitro+ A tier modellerden bu arada. En üst kategoride yani. CW ve yanma sorunu olmaz ise tadından yenmez.
Soketi tam olarak oturttuktan sonra bunun bir dezavantaj olduğunu sanmıyorum. Hatta bunun gerekli olduğu bile belirtilmiş. Ki Ayhan hocam da aynısını söylemişti.

Soketi tam olarak oturttuktan sonra bunun bir dezavantaj olduğunu sanmıyorum. Hatta bunun gerekli olduğu bile belirtilmiş. Ki Ayhan hocam da aynısını söylemişti.

RX 9070 XT'de erime olayının olma ihtimali zaten çok düşük. Ben en düşük ihtimalleri bile göze almamak için bu tarz bir şey yaptım. Sorunun çıktığı kartlar üst seviye güç çeken RTX 5090 gibi kartlar. Bana, bu kadar güç çekecek bir karta daha farklı teknolojiler, işin en başında kullanılabilirmiş gibi geliyor.

@LH44 @Ayhan Dönmez

Bir arkadaşım Nebi hocanın hazır sistemini istiyor. Fakat çoğu bileşen benimkine kıyasla farklı. Bileşen seçimiyle birlike 92 bine yakın tuttu. Bu arada benim sistemime kıyasla sanki biraz daha düşük gibi. Bu mesajı kendisine okutacağım. En azından bu kadar para veriyor hata yapsın istemiyorum. Kendi seçimi bu şekildeydi. Olmadı ona da toplama yaptıralım. :D

Gigabyte B650 Eagle AX 7600 MHz (OC)
Ryzen 7 9700X
Gigabyte Radeon RX 9070 XT (Sanırım 2x8 pin)
Kingston Beast RGB 2x16 DDR5 6000 MT/s CL30
Kingston KC3000
Corsair 3500X ve dahili 850W PSU (80+ Gold)
FSP MP7 2x120 ARGB hava soğutucu