Bütçe
60.000 TL
YouTube'da bir Sinerji skandalı görmüştüm. Açıkçası 30 bin küsür vereceğim için tedirginim. 2200 de az fark değil. Amazon'dan bügüne kadar 100'ü geçkin alışveriş yaptım hiç sorun yaşamadım. Satan da Amazon üstelik.

1000W PSU için modüler değil demişsiniz. Modülerden kastınız nedir hocam?

Anakart için Wi-Fi çok gerekli değil açıkçası. Zaten modemin yakınında olacak.
High Power 1000w Gold, modüler değil yani non-modüler bir güç kaynağı. İstediğin kabloları söküp takamayacaksın, kasada gereksiz yer kaplayacak, buna karşılık fiyat avantajı var, 850w yerine 1000w almış olacaksın aynı fiyat bandına. B850M-Force Wi-Fi'siz sürümü tercih et o halde. Ekran kartı için Amazon satıcılı tercih et, başın ağrımasın. Vade farksız taksit imkanı var Amazon'da.

High Power 1000w Gold, modüler değil yani non-modüler bir güç kaynağı. İstediğin kabloları söküp takamayacaksın, kasada gereksiz yer kaplayacak, buna karşılık fiyat avantajı var, 850w yerine 1000w almış olacaksın aynı fiyat bandına. B850M-Force Wi-Fi'siz sürümü tercih et o halde. Ekran kartı için Amazon satıcılı tercih et, başın ağrımasın. Vade farksız taksit imkanı var Amazon'da.
Açıkçası kasada çok yer kaplasın istemiyorum hocam. Sonuç itibariyle bu ekran kartı ve işlemciyi beslemek için yeterli olması önemli.

Açıkçası kasada çok yer kaplasın istemiyorum hocam. Sonuç itibariyle bu ekran kartı ve işlemciyi beslemek için yeterli olması önemli.

@TechMad Bu olur o halde.

12VHPWR kablonun tam oturduğundan emin ol montaj esnasında, çıt sesi geldiğinden emin ol yani, soket gevşek kalmasın. Gen5 ya da 5.1 uygundur yeni nesil modüler PSU'larda.

@TechMad Bu olur o halde.

12VHPWR kablonun tam oturduğundan emin ol montaj esnasında, çıt sesi geldiğinden emin ol yani, soket gevşek kalmasın. Gen5 ya da 5.1 uygundur yeni nesil modüler PSU'larda.
Bu 850W olmasına rağmen High Power'ın 1000W olanıyla aynı fiyat hocam. Sanırım High Power'a göre biraz daha kaliteli gibi.

@Ayhan Dönmez hocam bu arada kasa olarak Phantex XT Pro Ultra sipariş ettim. Umarım kasada sorun çıkarmaz hacimde falan.

Ekran kartını Amazon'dan geçtim 2200 lira zararla :D

Son düzenleme:
Bu 850W olmasına rağmen High Power'ın 1000W olanıyla aynı fiyat hocam. Sanırım High Power'a göre biraz daha kaliteli gibi.

@Ayhan Dönmez hocam bu arada kasa olarak Phantex XT Pro Ultra sipariş ettim. Umarım kasada sorun çıkarmaz hacimde falan.

Ekran kartını Amazon'dan geçtim 2200 lira zararla :D
Modüler değil High Power olanlar ama, yine de tercih edebilirsin, çok kafaya takılacak durum yok dediğim gibi. F/P modeller.

@TechMad, FS 1000 yerine Cratos 850W olabilir, iç bileşen kalitesi biraz daha iyi.
@Ayhan Dönmez

Bu iki model diğerlerinden iyi zaten.
Teşekkürler hocam. FS1000 nedir? Bu arada başka Cratos yok ise bahsettiğiniz PSU'yu da sipariş ettim.

Bıkmadan usanmadan yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Tüm bileşenler sipariş edildi. Kısaca listeyi yazarsam sistem şu şekilde:

Anakart: Gigabyte B850M Force

CPU: AMD Ryzen 7 9700X

GPU: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 XT

RAM: XPG Lancer Black 2x16 DDR5 6000MT/s CL30

SSD: Kingston KC3000

PSU: Rajintek Cratos Atx 3.0 850W 80+ Gold Pcıe 5.0 Full Moduler

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu

Kasa: Phanteks XT Pro Ultra

@LH44 @Ayhan Dönmez

Genel bir değerlendirme alabilirim. :D Sanırım beni uzun yıllar götürür.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam. FS1000 nedir? Bu arada başka Cratos yok ise bahsettiğiniz PSU'yu da sipariş ettim.

Bıkmadan usanmadan yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Tüm bileşenler sipariş edildi. Kısaca listeyi yazarsam sistem şu şekilde:

Anakart: Gigabyte B850M Force

CPU: AMD Ryzen 7 9700X

GPU: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 XT

RAM: XPG Lancer Black 2x16 DDR5 6000MT/s CL30

SSD: Kingston KC3000

PSU: Rajintek Cratos Atx 3.0 850W 80+ Gold Pcıe 5.0 Full Moduler

Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu

Kasa: Phanteks XT Pro Ultra

@LH44 @Ayhan Dönmez

Genel bir değerlendirme alabilirim. :D Sanırım beni uzun yıllar götürür.
Pulse harici sistem güzel duruyor, Pulse olmak zorunda mı :D @LH44

Napalım hocam gücümüz ona yetti. :D Pulse kötü mü?
Pek iyi sayılmaz, Sapphire Nitro+ harici almazdım şahsen. 3x8 pin ya da 12VHPWR bağlantı olması her açıdan iyi olur bu modelde.

Sapphire tercih edilecekse Nitro+ yani, yoksa Red Devil falan tercih edilebilir top model.