92.000 TL fazla geldi açıkçası.@LH44 @Ayhan Dönmez
Bir arkadaşım Nebi hocanın hazır sistemini istiyor. Fakat çoğu bileşen benimkine kıyasla farklı. Bileşen seçimiyle birlike 92 bine yakın tuttu. Bu arada benim sistemime kıyasla sanki biraz daha düşük gibi. Bu mesajı kendisine okutacağım. En azından bu kadar para veriyor hata yapsın istemiyorum. Kendi seçimi bu şekildeydi. Olmadı ona da toplama yaptıralım.
Gigabyte B650 Eagle AX 7600 MHz (OC)
Ryzen 7 9700X
Gigabyte Radeon RX 9070 XT (Sanırım 2x8 pin)
Kingston Beast RGB 2x16 DDR5 6000 MT/s CL30
Kingston KC3000
Corsair 3500X ve dahili 850W PSU (80+ Gold)
FSP MP7 2x120 ARGB hava soğutucu
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 60.000 TL
Bana da öyle geldi hocam. Peki hangi bileşenler konusunda geri? Bir tek ekran kartından eminim çünkü.
Parçalar genel olarak iyi denebilir. Daha doğrusu sınıfta kalıcak bir parça yok. Hani daha iyi olabilir diyeceğimiz parça var.Bana da öyle geldi hocam. Peki hangi bileşenler konusunda geri? Bir tek ekran kartından eminim çünkü.
Bunlardan daha önemlisi sistemin pahalı olması. Tek tek toplayınca aşağı yukarı 88.000 TL tutuyor. (SSD 1TB)
Ama ne 88.000 TL ne de 92.000 TL bence verilmemeli.
Benim sisteme kıyasla nasıl hocam? Bu arada işlemcim ve kasamdan halâ haber yok. PTT ile geliyorlar. Kargo hareketlerine bakıyorum 29 Kasım'dan beri güncelleme yok.Parçalar genel olarak iyi denebilir. Daha doğrusu sınıfta kalıcak bir parça yok. Hani daha iyi olabilir diyeceğimiz parça var.
Bunlardan daha önemlisi sistemin pahalı olması. Tek tek toplayınca aşağı yukarı 88.000 TL tutuyor. (SSD 1TB)
Ama ne 88.000 TL ne de 92.000 TL bence verilmemeli.

Sizin sistem Nitro+ ile 90.000 TL tutuyor sanısam. Ki daha iyi.Benim sisteme kıyasla nasıl hocam? Bu arada işlemcim ve kasamdan halâ haber yok. PTT ile geliyorlar. Kargo hareketlerine bakıyorum 29 Kasım'dan beri güncelleme yok.![]()
Bu arada yazmadım ama tüm bileşenleri topladım ve sistem bana toplam 86.564 liraya mâl oldu. HB'nin daha sonra yaptığı RAM indirimi ve Amazon'un da SSD indirimi sonrası ikisinin de müşteri hizmetlerini aradım. Toplamda 1.514 lira iade farkı kupon olarak hesabıma tanınacakmış. Onu da çıkardığımda düz hesap 85 bine geldi. Yediğim tek gol RAM'den oldu. En başta önerilen Goodram'i zamlanmadan almış olsaydım toplamda 82150 civarlarına gelecekti. Yani almayı düşündüğüm MSI Vector ile aynı fiyattaydı. Aynı fiyata dizüstüne kıyasla çok daha güçlü bir sistem dizmiş oldum.
@Ayhan Dönmez @LH44 hocam bugün bilgisayarcıya götüreceğim. Fakat hem ekran kartının kutusunda hem de PSU’nun kutusunda güç kablosu çıktı. Tek kablo ile PSU’ya girilecekti sanırım. Bu durumda kartın kendi kablosu olan mavi uçlu kabloyu kullanmayacağız direk PSU’nun kablosunu kullanacağız yani doğru anlamışımdır umarım.
@Ayhan Dönmez @LH44 hocam bugün bilgisayarcıya götüreceğim. Fakat hem ekran kartının kutusunda hem de PSU’nun kutusunda güç kablosu çıktı. Tek kablo ile PSU’ya girilecekti sanırım. Bu durumda kartın kendi kablosu olan mavi uçlu kabloyu kullanmayacağız direk PSU’nun kablosunu kullanacağız yani doğru anlamışımdır umarım.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Sağdakini kullanıcaksınız.@Ayhan Dönmez @LH44 hocam bugün bilgisayarcıya götüreceğim. Fakat hem ekran kartının kutusunda hem de PSU’nun kutusunda güç kablosu çıktı. Tek kablo ile PSU’ya girilecekti sanırım. Bu durumda kartın kendi kablosu olan mavi uçlu kabloyu kullanmayacağız direk PSU’nun kablosunu kullanacağız yani doğru anlamışımdır umarım.
Hocam montaj esnasında bir sorun olmuş. Daha doğrusu soğutucu biraz büyük gelmiş. RAM'lerin üstüne geldiği için fan biraz yukarıda kalmış. Sorun olur mu?
Dosya Ekleri
Hocam montaj esnasında bir sorun olmuş. Daha doğrusu soğutucu biraz büyük gelmiş. RAM'lerin üstüne geldiği için fan biraz yukarıda kalmış. Sorun olur mu?
Soğutma olarak sorun olmaz.
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-