Bütçe
60000

Atalay Arık

Gelişen
Merhaba, ekran önceliğimde olan bir laptop arıyorum, gözüme Lenovo 14AKP10 modelini kestirdim, taşınabilirliği hoşuma gitti, laptopta çok oyun oynayacağımı düşünmüyorum açıkçası ama illa oynayacak olsam bu cihazdaki Ryzen AI 7 350 seviyesindeki bir işlemci ve APU'su bana yeterli olur. Evde zaten kendi oyun bilgisayarım var ama işten dolayı birkaç ay evde olamayacağım bilgisayarımı taşıyıp riske atmayı istemiyorum, OLED ekran olması benim için önemli bir kere kullandıktan sonra başka şeye bakamıyorsunuz cidden.

14" 2.8K (2880x1800) OLED 120 Hz %100 DCI-P3 panelli sağlam bir cihaz (1100 Nit parlaklığı görebiliyor.) 84 Wh bataryaya sahip, gayet iyi bir bataryası var. İşlemci ve iGPU olarakta oldukça güçlü, tavsiye ederim. Alternatif olarak:

HP modeli benim söylediğim Lenovo modeli ile aynı sayılır ama dediğim gibi OLED ekranlı bir cihaz istiyorum.
GameGaraj'da da aynı şekilde oyun pcsine ihtiyacım yok.

14" 2.8k (2880x1800) OLED 120 Hz %100 DCI-P3 panelli sağlam bir cihaz (1100 nit parlaklığı görebiliyor.) 84 wh bataryaya sahip, gayet iyi bir bataryası var. İşlemci ve iGPU olarak da oldukça güçlü, tavsiye ederim. Alternatif olarak:

IdeaPad 5 ve modeli benim baktığım cihaz Intel versiyonu diyebiliriz ama tabii ki Intel U9 işlemci çok daha iyidir burada mobiletemi performansmı ona bakmak gerekiyor çünkü yogalar daha işlevsel o konuda, ASUS modelide IdeaPad'le aynı sayılır.

Kusura bakma ama bu cihaz şu an baktığımız cihazlar arasında en kötüsü sırf yanında çanta gelecek diye seneler önceki işlemciye bakmak saçma kaçıyor.

14" 2.8K (2880x1800) OLED 120 Hz %100 DCI-P3 panelli sağlam bir cihaz (1100 Nit parlaklığı görebiliyor.) 84 Wh bataryaya sahip, gayet iyi bir bataryası var. İşlemci ve iGPU olarakta oldukça güçlü, tavsiye ederim. Alternatif olarak:

Benim Baktığım 14AKP10 modeli buydu

IdeaPad 5 ve modeli benim baktığım cihaz Intel versiyonu diyebiliriz ama tabii ki Intel U9 işlemci çok daha iyidir burada mobiletemi performansmı ona bakmak gerekiyor çünkü yogalar daha işlevsel o konuda, ASUS modelide IdeaPad'le aynı sayılır.

Benim Baktığım 14AKP10 modeli buydu
Yoga model hoparlör gibi konularda daha başarılı, birde kalite olarak daha iyi diyebiliriz. Onun dışında arada büyük bir fark göremedim. 285H model çoklu çekirdek performansı ve iGPU bakımından çok daha iyi, 8 MB daha fazla L3 önbellek gibi avantajlarıda var. IdeaPad Pro model 120 Hz ile gelirken Yoga model 90 Hz yenileme hızı ile geliyor, ne kadar önemli bilmiyorum ama akıcılık olarak yine daha iyi diyebiliriz. IdeaPad Pro daha mantıklı olur attığınıza göre, 60 bin TL'yi haketmiyor Yoga model.

Yoga model hoparlör gibi konularda daha başarılı, bir de kalite olarak daha iyi diyebiliriz. Onun dışında arada büyük bir fark göremedim. 285h model çoklu çekirdek performansı ve iGPU bakımından çok daha iyi, 8 MB daha fazla L3 önbellek gibi avantajları da var. IdeaPad Pro model 120 Hz ile gelirken yoga model 90 Hz yenileme hızı ile geliyor, ne kadar önemli bilmiyorum ama akıcılık olarak yine daha iyi diyebiliriz. IdeaPad Pro daha mantıklı olur attığınıza göre, 60 bin TL'yi hak etmiyor yoga model.

Mesela bu modelde var Pro versiyon değil ama yazana göre 120Hz ekrana sahip https://app.hb.biz/tZIgQd2FLhes
Ama işlemcisi olarak IdeaPad göz kamaştırıyor, hoparlör konusu önemli olacak benim için çünkü bu benim dizi film izleme aracım olacak bir süre ama aralarında devasa fark yoksa bir şey fark etmez pek.