Bütçe
40-60.000 TL

Kirua

Uzman
Merhabalar. İyi akşamlar. Kuzenim için laptop bakıyoruz ve 59.000 TL bütçe civarında, bu laptopu bulmuştuk; yalnız 2-3 gün içerisinde 68.000 TL gibi yüksek fiyat ile zam yemiş. Kuzenimin bütçesi 40-60 bin TL civarı arası, kullanım amacı oyun için olacak. Önerilerinizi bekliyorum, yardımcı olacaklara teşekkür ederim. Sormak istediğim bir diğer konu ise: AMD ekran kartlı laptoplu sistemler neden Türkiye'de yok? Piyasayı rekabet dolayısıyla bir nebze de olsa düşürürdü diye düşünüyorum. Malum 5070 ekran kartlı laptopta halen 8 GB VRAM bulunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız X7T cihaz alınabilir, güzeldir.

AMD GPU laptop geçmişte denendi. RX7600S, RX6800S'in ASUS ROG STRIX G15 serisine özel olması falan. Ancak NVIDIA'nın pazar payı çok büyük, onu da geçtim laptop konusunda çok stabil GPU üretiyor adamlar. Sebebi bu. Şu anda AMD daha çok iGPU tarafında iyi.

Sizce bu modele yatırım yapmak mantıklı mı, herhangi bir kronik sorunu var mı?

1761228355657.webp

1761227251480.webp

1761227398205.webp

Biz 2K görüntüde oynamayacağız. Aşağı yukarı 58 FPS (1080p faktörü) +20-30 = 78-88 (10-30 optimize kaynaklı FPS artışı) 100 ve üstü civarı FPS'de oynatacaktır diye düşünüyorum. DLSS/RTX/FG'yi dahil etmedim. Mantıken düşünürsek RTX 4060 x2 FG kullanabiliyor. RTX 5070 ile frame gen x3 ile x4 elde edebiliyoruz. Saf kas gücü olarak kayda değer bir performans olduğunu söylemek güç. RTX 4060'da güncel oyunlar için ve gelecekte çıkacak oyunlar için bence gayet yeterli. DLSS 4, 3'e kıyasla daha iyi görüntü kalitesi sunuyor, lakin şart değil. Bunlar haricinde HP modeli sRGB %62,5 300 nit, diğeri %100 sRGB ile 500 nit. Görüntü kalitesi konusunda ciddi fark var ve HP modeline çamur demek yanlış olmaz. Bunun haricinde GGJ 16 GB daha fazla RAM'e sahip. 37+2= 39 ile 4060 modeli de 32 GB Ram yapılabilir, atlamadan M2 SSD 500 GB farkıda atlamamak lazım, kafadan 2000 TL'de orası olabilir, kuzenim çok fazla şey indirmediği için 500 GB için şikayet etmiyoruz olarak düşüneceğim. GGJ QHD lakin 4080'li laptoplar bile 1080p için üretilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Laptoplarda QHD olması görüntü açısından fark yaratsa bile 27 ve + inc monitörler kadar yaratmıyordu. Bunun dışında işlemci farkı sebebiyle işlemci tabanlı oyunlarda ciddi seviyede yüksek FPS alınabilir lakin monitörün desteklediğinden fazlası bir fayda getirmiyor. Nedense her şey gösteriş içinmiş gibi sonuç olarak 8 GB VRAM'e takılıp grafik yükseltemeyeceksek bu seri bence bizim için atlanmalı diye düşünüyorum. Yinede siz ne düşünüyorsunuz, yatırım yapmaya değer mi?

HP model 37+2= 39000 TL
GGJ model (2500 TL kupon) = 66400 TL

Arada 27400 TL fark bulunuyor.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 195056

Eki Görüntüle 195041

Eki Görüntüle 195043

Biz 2K görüntüde oynamayacağız. Aşağı yukarı 58 FPS (1080p faktörü) +20-30 = 78-88 (10-30 optimize kaynaklı FPS artışı) 100 ve üstü civarı FPS'de oynatacaktır diye düşünüyorum. DLSS/RTX/FG'yi dahil etmedim. Mantıken düşünürsek RTX 4060 X2 Frame Generation kullanabiliyor. RTX 5070 ile frame gen X3 ile X4 elde edebiliyoruz. Saf kas gücü olarak kayda değer bir performans olduğunu söylemek güç. RTX 4060'da güncel oyunlar için ve gelecekte çıkacak oyunlar için bence gayet yeterli. DLSS 4, 3'e kıyasla daha iyi görüntü kalitesi sunuyor, lakin şart değil. Bunlar haricinde HP modeli sRGB %62, 5 300 nit, diğeri %100 sRGB ile 500 nit. Görüntü kalitesi konusunda ciddi fark var ve HP modeline çamur demek yanlış olmaz. Bunun haricinde ggj 16 GB daha fazla RAM'e sahip. 37+2= 39 ile 4060 modeli de 32 GB RAM yapılabilir, atlamadan M.2 SSD 500 GB farkıda atlamamak lazım, kafadan 2.000 TL'de orası olabilir, kuzenim çok fazla şey indirmediği için 500 GB için şikayet etmiyoruz olarak düşüneceğim. Ggj QHD lakin 4080'li laptoplar bile 1080p için üretilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam laptoplarda QHD olması görüntü açısından fark yaratsa bile 27 ve + inc monitörler kadar yaratmıyordu. Bunun dışında işlemci farkı sebebiyle işlemci tabanlı oyunlarda ciddi seviyede yüksek FPS alınabilir lakin monitörün desteklediğinden fazlası bir fayda getirmiyor. Nedense her şey gösteriş içinmiş gibi sonuç olarak 8 GB VRAM'e takılıp grafik yükseltemeyeceksek bu seri bence bizim için atlanmalı diye düşünüyorum. Yine de siz ne düşünüyorsunuz, yatırım yapmaya değer mi?

HP model 37+2= 39.000 TL.
Ggj model (2500 TL kupon) = 66400 TL.

HP Victus 15 serisi ısınma, menteşe sorunları, ve ısı kaynaklı kasa çatlaması ile ünlü bir seri. Kesinlikle önermiyorum. Aradaki fark GPU, CPU, Panel'e kadar gidiyor. Hak etmese, gg önermeyiz zaten hiç düşünmeyin alın geçin.

Eki Görüntüle 195056

Eki Görüntüle 195041

Eki Görüntüle 195043

Biz 2K görüntüde oynamayacağız. Aşağı yukarı 58 FPS (1080p faktörü) +20-30 = 78-88 (10-30 optimize kaynaklı FPS artışı) 100 ve üstü civarı FPS'de oynatacaktır diye düşünüyorum. DLSS/RTX/FG'yi dahil etmedim. Mantıken düşünürsek RTX 4060 x2 FG kullanabiliyor. RTX 5070 ile frame gen x3 ile x4 elde edebiliyoruz. Saf kas gücü olarak kayda değer bir performans olduğunu söylemek güç. RTX 4060'da güncel oyunlar için ve gelecekte çıkacak oyunlar için bence gayet yeterli. DLSS 4, 3'e kıyasla daha iyi görüntü kalitesi sunuyor, lakin şart değil. Bunlar haricinde HP modeli sRGB %62,5 300 nit, diğeri %100 sRGB ile 500 nit. Görüntü kalitesi konusunda ciddi fark var ve HP modeline çamur demek yanlış olmaz. Bunun haricinde GGJ 16 GB daha fazla RAM'e sahip. 37+2= 39 ile 4060 modeli de 32 GB Ram yapılabilir, atlamadan M2 SSD 500 GB farkıda atlamamak lazım, kafadan 2000 TL'de orası olabilir, kuzenim çok fazla şey indirmediği için 500 GB için şikayet etmiyoruz olarak düşüneceğim. GGJ QHD lakin 4080'li laptoplar bile 1080p için üretilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Laptoplarda QHD olması görüntü açısından fark yaratsa bile 27 ve + inc monitörler kadar yaratmıyordu. Bunun dışında işlemci farkı sebebiyle işlemci tabanlı oyunlarda ciddi seviyede yüksek FPS alınabilir lakin monitörün desteklediğinden fazlası bir fayda getirmiyor. Nedense her şey gösteriş içinmiş gibi sonuç olarak 8 GB VRAM'e takılıp grafik yükseltemeyeceksek bu seri bence bizim için atlanmalı diye düşünüyorum. Yinede siz ne düşünüyorsunuz, yatırım yapmaya değer mi?

HP model 37+2= 39000 TL
GGJ model (2500 TL kupon) = 66400 TL

Victus 15/16 önermem, kronik. Paranız varsa GG alıp geçin, pişman etmez.

Merhaba, şikayet var üzerinde evet menteşe sorunları/ kasa çatlamaları belirtilmiş. İzlediğim videoda yabancı bir kişi HP'nin sürmüş olduğu termal macunun kötü olduğundan bahsedip kendisi PTM 7950 adlı macunu sürmüş/eklemiş, ayrıca VBIOS ile ekran kartı güç limitini yükseltmiş.

İşlemcide sıcaklık 90 derecelerden 70-80 derecelere kadar düşmüş, ekran kartı ise ortalama 78-83'den 73-75 arasında ayrıyetten kendisi 75 watt olarak değil limiti kaldırıp 100 watt civarında kullanıyor. Laptop kasası için alt tarafa pasif yada fanlı ekstra bir soğutucu kullanmış mı bunu bilmiyorum. Sıcaklık dereceleri yinede makul değerler. Fan hızı ise en yüksekdeymiş. Buna rağmen bilinçli bir şekilde macun değiştirilseydi bu sıcaklık değerleriyle kasaya sorun çıkarır mı? Direttiğimden değil sadece merakımdan soruyorum.

Macun değiştirilmeden önceki hali:

Macun yenilendikten sonrası:

RTX 4060'lı kronik sorunları bulunmayan ürünlerde önerebilir misiniz? Birde bu ürün hakkında düşünceniz nelerdir, tekrardan destek verenlere teşekkür ederim.

Merhaba, şikayet var üzerinde evet menteşe sorunları/ kasa çatlamaları belirtilmiş. İzlediğim videoda yabancı bir kişi HP'nin sürmüş olduğu termal macunun kötü olduğundan bahsedip kendisi PTM 7950 adlı macunu sürmüş/eklemiş, ayrıca VBIOS ile ekran kartı güç limitini yükseltmiş.

İşlemcide sıcaklık 90 derecelerden 70-80 derecelere kadar düşmüş, ekran kartı ise ortalama 78-83'ten 73-75 arasında ayrıyeten kendisi 75 watt olarak değil limiti kaldırıp 100 watt civarında kullanıyor. Laptop kasası için alt tarafa pasif ya da fanlı ekstra bir soğutucu kullanmış mı bunu bilmiyorum. Sıcaklık dereceleri yine de makul değerler. Fan hızı ise en yüksekdeymiş. Buna rağmen bilinçli bir şekilde macun değiştirilseydi bu sıcaklık değerleriyle kasaya sorun çıkarır mı? Direttiğimden değil sadece merakımdan soruyorum.

Macun değiştirilmeden önceki hali:

Macun yenilendikten sonrası:

RTX 4060'lı kronik sorunları bulunmayan ürünlerde önerebilir misiniz? Bir de bu ürün hakkında düşünceniz nelerdir? Tekrardan destek verenlere teşekkür ederim.

Casper herhangi bir cihaza para verilmez. Bütçenizde 5060-5070 X7T alınabiliyorken neden 4060 önerelim? O kadar para veriyorsunuz, güncel teknolojiyi alın.

Diğer bir sorunuza gelecek olursam. Isınma probleminin olmadığını var sayalım. Menteşe çatladığı için her türlü kasaya zarar veriyor. 60k bütçe varken kronik sorunlu cihazlara bakmayın. Size attığımızda 5070 cihaz tam bütçenizdeydi, bekleye bekleye zamlanmış..

Bütçe konusunda değişiklik oldu şu anki limitimiz 40000-45000 TL civarı. Bu bütçede önerileriniz varsa memnun olurum.