Çözüldü 60 Mbps destekli VDSL hat ile 100 Mbps alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Windows 7

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Altyapının en fazla 60 Mbps desteklediğini söylemişlerdi ve ben normalde 100 Mbps bağlatacaktım. Bize 75 Mbps bağladılar. Internet'te herhangi bir sorun yok, 75 Mbps'ye kadar internet alabiliyorum fakat aklım 100'de kaldı. 60 Mbps olmadığını düşünüyorum çünkü 75 verebiliyor. Sizce ne yapmalıyım?

75 Mbps 90'a kadar çıkıyor fakat 75'in altına hiç düşmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benzer şekilde 72 hız veren altyapımı 100 Mbps paket kullanıyorum. Hız çok değişmese bile, eğer ISS sağlıyorsa yükleme hızı artar.

Mesela eskiden 75 Mbps paketi vardı. Upload tarafında 35 Mbps gibi 10-12 civarı bir şey veriyordu. Paketi kaldırdılar ve beni de Ultimate 100 geçirdiler. Geçirince hız oranlarını ayarlamamışlar. Onu iletince de artık 20 yükleme hızı almaya başladım. En azından böyle bir paketleri varsa yükleme hızından avantaj sağlarsın. Yani 100 Mbps çıkarmalarını iste.

2024-12-17_16-48.webp
Altyapının en fazla 60 Mbps desteklediğini söylemişlerdi ve ben normalde 100 Mbps bağlatacaktım. Bize 75 Mbps bağladılar. Internet'te herhangi bir sorun yok, 75 Mbps'ye kadar internet alabiliyorum fakat aklım 100'de kaldı. 60 Mbps olmadığını düşünüyorum çünkü 75 verebiliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Paketlerde 100Mbps var ise deneyebilirsin.
Hattının kapasitesi 100 olsun, 100Mbps alırsın fakat VDSL'de kayıp olduğu için stabil olmayabilir.
Bu durumda yine müşteri hizmetleri ile hızını düşürtmek zorunda kalacaksın.

Hocam hat değerlerini paylaş da hayal gücümüzü kullanmak zorunda kalmayalım.

Ben öyle kullanıyorum. Altyapı sorgusu 65 Mbps. Modemde 80 gösteriyor.
100 Mbps paket ama İSS 75'e sabitleyelim dedi. Kabul ettim sorunsuz kullanıyorum 11 aydır. Fakat senin hat değerlerine göre değişebilir durum tabii ki.

Benzer şekilde 72 hız veren altyapımı 100 Mbps paket kullanıyorum. Hız çok değişmese bile, eğer ISS sağlıyorsa yükleme hızı artar.

Mesela eskiden 75 Mbps paketi vardı. Upload tarafında 35 Mbps gibi 10-12 civarı bir şey veriyordu. Paketi kaldırdılar ve beni de Ultimate 100 geçirdiler. Geçirince hız oranlarını ayarlamamışlar. Onu iletince de artık 20 yükleme hızı almaya başladım. En azından böyle bir paketleri varsa yükleme hızından avantaj sağlarsın. Yani 100 Mbps çıkarmalarını iste.

2024-12-17_16-48.webp

Çözüm

Eki Görüntüle 107990

Aradığım yorum işte çok teşekkür ederim.

Diğer bazı arkadaşlarım, kusura bakmayın ama bu şekilde benim soruma cevap verebilirdiniz. Ben ne anlarım hat değerlerinden? Cevaplarınız için sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradığım yorum işte çok teşekkür ederim.

Diğer bazı arkadaşlarım, kusura bakmayın ama bu şekilde benim soruma cevap verebilirdiniz. Ben ne anlarım hat değerlerinden? Cevaplarınız için sağ olun.

Sitem edeceğinize 5 dakika da hat değerlerini nasıl bakacağınızı araştırabilirdiniz. Hat değerlerine bakmadan burada 10 sayfa yanıtta verilse size tam olarak kaç Mbps geleceğini hiç kimse bilemez. Altyapı sorguları tahmini sonuçlar verir.

Sitem edeceğinize 5 dakika da hat değerlerini nasıl bakacağınızı araştırabilirdiniz. Hat değerlerine bakmadan burada 10 sayfa yanıtta verilse size tam olarak kaç Mbps geleceğini hiç kimse bilemez. Altyapı sorguları tahmini sonuçlar verir.

Sitem etmedim sorunum çözüldükten sonra size söyledim ne anlarım hattan falan diye de neyse.

Sitem etmedim sorunum çözüldükten sonra size söyledim ne anlarım hattan falan diye de neyse.

Sizin doğru kabul ettiğiniz yanıt yanıltıcı. Altyapı sorguları tahmini hız verir dediğim gibi 60 der 50 alırsın veya 50 der 70 alırsın bunu tam olarak doğru öğrenmenin tek yolu modem hat değerlerine bakmaktır. Üşengeç değilseniz bir Google araması ile 5 dakikada modem hat değerlerine bakmayı öğrenebilir ve buraya atıp doğru sonucu elde edebilirdiniz iyi günler.

Geri
Yukarı Alt