Meslek lisesinde okuyorum fakat üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. Aslında OBP puanım çok düşük değil (85), fakat yakınımda yüksek puanlı bir Anadolu Lisesi yok.

60 puanlı yeni açılmış düşük puanlı bir lise var. Gitmem mantıklı olur mu, üniversiteye girişimde yardımcı olur mu, yoksa meslekte mi kalmalıyım?

Bazıları Galatasaray, Tofaş Lisesi falan olmadığı sürece Anadolu Liseleri üç yukarı beş aşağı aynı demişlerdi, fakat kafam çok karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesinde okuyorum fakat üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. Aslında OBP puanım çok düşük değil (85), fakat yakınımda yüksek puanlı bir Anadolu lisesi yok.

60 puanlı yeni açılmış düşük puanlı bir lise var. Gitmem mantıklı olur mu, üniversiteye girişimde yardımcı olur mu, yoksa meslekte mi kalmalıyım?

Bazıları Galatasaray, Tofaş lisesi falan olmadığı sürece Anadolu liseleri üç yukarı beş aşağı aynı demişlerdi, fakat kafam çok karışık.

Asla alma. O Galatasaray ile aynı olan liseler 96,97 OBP ile alan liseler. Ki benim şu anki 96 OBP'li lisemde bile sigara alkol ve bazı kişilerin u*şt*rucu kullandığını biliyorum. O 60 puanlık lisede kim bilir hangi serseriler olur. Tavsiyem bol bol araştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asla alma. O Galatasaray ile aynı olan liseler 96,97 OBP ile alan liseler. Ki benim şu anki 96 OBP'li lisemde bile sigara alkol ve bazı kişilerin u*şt*rucu kullandığını biliyorum. O 60 puanlık lisede kim bilir hangi serseriler olur. Tavsiyem bol bol araştır.

Hocam meslek lisesindeyim tabii ki de burada çok fazla dediğiniz tiplerden var benim önceliğim eğitim eğitim olarak 80 puanlık ile 60-70 puanlık Anadolu'lar arasında çok fark yok demişlerdi doğru mu?

Hocalara bağlı biraz, ben 91 OBP'li bir lisede okuyorum öğretmen kadrosu gayet iyi ama işte sigara çok var. OBP'li okulların kaderi sanırım sigara içen çok var.

OBP'li okulların kaderi sanırım sigara içen çok var.

Bizim müdür bu sene değişmiş, 10'lardaki abilerin söylediğne göre geçen sene sigara içenleri anında disiplin sonra uzaklaştırma yapıyorlarmış. Bizim müdür biraz gevşek davranıyor. Bunlarla uğraşcağına ben işte şöyle İzmir'in en yüksek puanla atanan şöyle iyi şöyle yakışıklı(?) müdürüyüm diyor.

Bizim müdür bu sene değişmiş, 10'lardaki abilerin söylediğne göre geçen sene sigara içenleri anında disiplin sonra uzaklaştırma yapıyorlarmış. Bizim müdür biraz gevşek davranıyor. Bunlarla uğraşcağına ben işte şöyle İzmir'in en yüksek puanla atanan şöyle iyi şöyle yakışıklı(?) müdürüyüm diyor.

Bizim de coğrafya hocamız derse girip sadece bıraktığı öğrencileri anlatıp ara sıra bize bağırıyor çok garip insanlar var maalesef eğitim sektöründe.

Yazılımda başarılıyım ama okulda öğrettikleri ilk 2 sene lazımken artık çok gereksiz olmaya başladı.

Zaten bildiğimiz şeyleri tekrarlayıp ufak değişikler ile bize öğretiyorlar.
Ki 11.sınıfta artık sadece tasarım göreceğiz ve bu benim ilgi konum değil.
Evde kendim yazılım dersi alıyorum ve üniversitede yazılım okumuş büyüklerimden öğreniyorum.
O yüzden bölüme hazırlanırken diğer mezunlara karşı daha az zorlancağımı tahmin ediyorum fakat kararsızım çünkü okula gitmeden eğtiminin ortamının nasıl olduğunu bilmem çok zor.
Üniversitede yazılım üstüne gitmeye devam etmeyi düşünüyorum ama bana artık okulda öğrettikleri çok gereksiz geliyor ve bu gereksiz dersler için mat, kimya, fizik gibi derslerimin gitmesini istemiyorum.
Çok kararsız kaldım

Bir de bir soru soracağım Anadolu lisesinde alan tercihi kaçıncı sınıfta yapılıyor?