Bütçe
600.000 TL
İyi forumlar. Biraz daha genç işi yani sportif, yol tutuşu biraz daha iyi ve biraz daha performanslı bir araç istiyorum ancak coupe olmaz. Bu bütçede hangi araçları önerirsiniz? Ben değişene takılan birisi değilim açıkçası. Ancak satarken sıkıntı olur mu onu bilmiyorum. Sonuçta değişeni, boyası olduğunda biraz daha uyguna alıyoruz, başka modeller de çıkıyor bu bütçede. Ancak kolay satamama korkusu kapladı, bundan dolayı.

Bu arada kesinlikle manuel istiyorum, bilginiz olsun. Normalde az buz piyasa bilgim var ancak nedense bu bütçe biraz yabancı geldi. Konfor ve ses yalıtımı önemli değil.

@pesimist34 @Eagles

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben 1.4 sahibiyim. 1.4 için konuşacağım. Kesinlikle geniş bir araba. Kolay kolay aile de sığar, bir şeyler taşıyacaksanız onlar da sığar. Tüplüyse eğer yakıt cimrisidir. İzmir'den İstanbul'a 1 tüp LPG ile gittim. Şu anın fiyatıyla 900-1000 lira falan. İnanılmaz ucuz. Parçaları bakkalda bile bulunur. İşçiliği ucuz.

Gel gelelim kötü yanlarına.

Arabanın neredeyse her parçası dandik plastik. Z rotları, klima klapeleri, zartı zurtu. Eğer arabayı çok yorarsan o da seni ufak tefek yoruyor.

Kendim yaklaşık 2-2,5 senedir kullanıyorum. Şu ana kadar bakımlar harici çıkan masraflar:

• 2 kere alt takım onarımı (işçilikle beraber toplam 4 bin tuttu)
  • 1 kere ateşleme bobini değişimi (6-7 bin tutmuştu)
  • 1 kere tüp enjektörü (9000 tuttu)
  • Birkaç kere lambalarda kısa devre oldu, 300-500 liraya hallettik.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi klima klapesi kırıldı. 10-15 bin tutar gibi gözüküyor o. Kronik bir sorun Egea'larda.

Yani özetleyecek olursak:
Kronik sorunları var. İşçilik ve parça diğer arabalara göre ucuz. Fiyatına göre çok iyi araba. Hırpalanmışını almamak gerekiyor.

Ben 1.4 sahibiyim. 1.4 için konuşacağım. Kesinlikle geniş bir araba. Kolay kolay aile de sığar, bir şeyler taşıyacaksanız onlar da sığar. Tüplüyse eğer yakıt cimrisidir. İzmir'den İstanbul'a 1 tüp LPG ile gittim. Şu anın fiyatıyla 900-1000 lira falan. İnanılmaz ucuz. Parçaları bakkalda bile bulunur. İşçiliği ucuz.

Gel gelelim kötü yanlarına.

Arabanın neredeyse her parçası dandik plastik. Z rotları, klima klapeleri, zartı zurtu. Eğer arabayı çok yorarsan o da seni ufak tefek yoruyor.

Kendim yaklaşık 2-2, 5 senedir kullanıyorum. Şu ana kadar bakımlar harici çıkan masraflar:

• 2 kere alt takım onarımı (işçilikle beraber toplam 4 bin tuttu)
  • 1 kere ateşleme bobini değişimi (6-7 bin tutmuştu)
  • 1 kere tüp enjektörü (9000 tuttu)
  • Birkaç kere lambalarda kısa devre oldu, 300-500 liraya hallettik.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi klima klapesi kırıldı. 10-15 bin tutar gibi gözüküyor o. Kronik bir sorun Egea'larda.

Yani özetleyecek olursak:
Kronik sorunları var. İşçilik ve parça diğer arabalara göre ucuz. Fiyatına göre çok iyi araba. Hırpalanmışını almamak gerekiyor.

Bir yandan performans istiyorum ancak bunu karşılamıyor o sıkıntı.

Bütçe 200 bin lira esnese tam genç işi, çok güzel Proceed'ler var hocam :/

1.6t, 204HP, tam bir deli dana. Ama satması daha zor elbette.

650 civarına hasarlıları var da bulaşmamak lazım. Akşamüstü elimden geldiğince bir sürü araç önermeye çalışacağım, şu an yoldayım. Mazur görünüz. 🙏🏻

1.6TDCI Focus + stage 1 yazılım.

1.6 dizel bravo. Bravo'da sanruf olursa satışı hızlı olur.

1.6CRDİ motor hakkında sağlam bilgim yok fakat Ceed ya da i30 bakılabilir. Motor hakkında bilgisi olan varsa yorumlayabilir.

1.6TDI ibiza ya da polo. Bu bütçeye pek temiz çıkacağını zannetmiyorum ama kovalamak lazım.

Son düzenleme:
Selam, aklında peki hiç model var mı? Değerlendirerek gidelim derim.

Yani şöyle meşhur ön üçlüde değişim var ise dikkatli olmak lazım. Çünkü işin içine şase, podye, tüfek sacları gibi parçalar da girebilir. Yoksa kapı değişmiş mesela, çok sıkıntı değil. Ya da tampon değişmiştir o da problem değil bence.

Absürt bir model almadığın sürece elinde kalmaz bence.