Bütçe
600.000 TL
Selam, aklında peki hiç model var mı? Değerlendirerek gidelim derim.

Yani şöyle meşhur ön üçlüde değişim var ise dikkatli olmak lazım. Çünkü işin içine şase, podye, tüfek sacları gibi parçalar da girebilir. Yoksa kapı değişmiş mesela, çok sıkıntı değil. Ya da tampon değişmiştir o da problem değil bence.

Absürt bir model almadığın sürece elinde kalmaz bence.

Sıkıntı biraz da absürt modeller bakmam sanırım. Giulietta 1.6 JTD düşünüyordum mesela.

Diğer önerilere bakacağım arkadaşlar.

Bütçe 200 bin lira esnese tam genç işi, çok güzel Proceed'ler var hocam :/

1.6t, 204HP, tam bir deli dana. Ama satması daha zor elbette.

650 civarına hasarlıları var da bulaşmamak lazım. Akşamüstü elimden geldiğince bir sürü araç önermeye çalışacağım, şu an yoldayım. Mazur görünüz. 🙏🏻

Proceed'ler coupe sanırım hocam o yüzden olmaz. Bir de bütçem hiç esnemiyor.

1.6TDCI Focus + stage 1 yazılım.

1.6 dizel bravo. Bravo'da sanruf olursa satışı hızlı olur.

1.6CRDİ motor hakkında sağlam bilgim yok fakat Ceed ya da i30 bakılabilir. Motor hakkında bilgisi olan varsa yorumlayabilir.

1.6TDI ibiza ya da polo. Bu bütçeye pek temiz çıkacağını zannetmiyorum ama kovalamak lazım.

O yıl Focus'lar sağlamlar mıdır? 2010'dan sonra hiç Bravo bulamadım.

Son düzenleme:
Sıkıntı biraz da absürt modeller bakmam sanırım. Giulietta 1.6 jtd düşünüyordum mesela.

Diğer önerilere bakacağım arkadaşlar.

Proceed'ler coupe sanırım hocam o yüzden olmaz. Bir de bütçem hiç esnemiyor.

O yıl Focus'lar sağlamlar mıdır? 2010'dan sonra hiç bravo bulamadım.

Temizini bulursan o yılın focusu üzmeyecektir. Naçizane fikrim işine karışmak gibi olmasın aracı sağlam bir motor ustasına gösterin. Ve eksper de yaptırırsanız iyi olır.

Sıkıntı biraz da absürt modeller bakmam sanırım. Giulietta 1.6 jtd düşünüyordum mesela.

O yıl Focus'lar sağlamlar mıdır? 2010'dan sonra hiç bravo bulamadım.

Bu fiyata Clio 4, Giulietta ve Polo epey hikayeli olur.

Bravo ve Focus'tan devam et. İkisi de sağlamdır. Bravo şanzıman olarak Focus'un gerisinde kalır. Örnek Focus ilanı paylaşıyorum.
Ortalama bakacağın Focus muhtemelen bu ayarlarda olacak. Genel olarak bakımları yapılmış ve mekanik olarak masrafı olmayan bir Focus bulursan turbo, EGR, partikül kontrol ve temizliği yaptırıp Stage 1 yazılım attırarak verim alabilirsin. 110'luk Focus, Stage 1 ile 130-135 hp oluyor. Alacağın Focus'ta turbonun "Garrett" olmasına dikkat et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyata Clio4, guiletta ve polo epey hikayeli olur.

Bravo ve focustan devam et. İkisi de sağlamdır. Bravo şanzıman olarak Focus'un gerisinde kalır. Örnek focus ilanı paylaşıyorum.
Ortalama bakacağın focus muhtemelen bu ayarlarda olacak. Genel olarak bakımları yapılmış ve mekanik olarak masrafı olmayan bir focus bulursan Turbo, egr, partikül kontrol ve temizliği yaptırıp stage 1 yazılım attırarak verim alabilirsin. 110luk focus, stage 1 ile 130-135hp oluyor. Alacağın focusta turbonun ''Garrett'' olmasına dikkat et.

Peki 100K daha çıkılırsa Giulietta nasıl olur?

100 daha çıkarsan daha derin araştırma yapmak gerekir.
700 bandında fikirler spor ve performanstan uzaklaşıp temiz ve hikâyesiz araca yönelebilir.
O fiyatların Giulietta'ları çok fazla el değiştirmiştir. Focus kullanıcısı daha bilinçli olduğu için önerim Focus.
Biraz daha işin içinde yoğunlaştığında çevreden gelecek bilgiler de seni doğru araca doğru sürükleyecektir.

En büyük önerim ise baktığın aracın sosyal medyadaki gruplarını dolaşıp sorunları hakkında nokta atışı bilgi toplamak. Örneğin Facebook grupları.

Focus iyi tercih olabilir. Gayet sağlam ve iyi arabadır. Mantıklı ve net bir tercih bence. Onun atmosferik 1.6 100 beygir olanları da hiç fena değil bu arada. Biraz yakar ama yürümesi de fena değil yolda. Kullanmıştım, arkadaşımda da vardı geçmiş yıllarda benim. Hatta düz atmosferik olanları da çok tutuluyor bu arada, hatta otomatik olanlar da çok tercih ediliyor. Biraz demode ama otomatiği sağlamdır. Zaten şehir içi ağırlıklı ve az kilometre yapacaksan atmosferik daha mantıklı biliyorsun.

Aslında Egea Firefly 1.0 100 beygir turbo motor da hiç fena değildir bu arada, onu önerecektim de fiyatlarını yükseltmişler. Çekişi ve performansı gayet iyidir bu arada. 1.4 Egea ile arasında ciddi performans farkı var.

@Hamza Ensar Sağlam