eneshysh

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Antalya
Toz kahveden buna geçeyim diyorum ama kağıt filtresiydi vesaire hiçbir şey bilmiyorum. French press ucuz oluyormuş, o kanattan öneri verirseniz sevinirim. Öğütücü falan gerekir mi mesela? Filtre kahve dahil olmalı. Bütçe her şey için 500-700 TL arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toz kahveden buna geçeyim diyorum ama kağıt filtresiydi vesaire hiçbir şey bilmiyorum. French press ucuz oluyormuş, o kanattan öneri verirseniz sevinirim. Öğütücü falan gerekir mi mesela? Filtre kahve dahil olmalı. Bütçe her şey için 500-700 TL arası.
Hocam hic haberiniz yoksa ogutulmus ile baslayin isterseniz, Mehmet Efendi Colombian + bulabileceginiz en ucuz cam press isinizi gorur.

Yeni başlıyorsanız ilk etapta öğütücü gerekmez. Daha sonra taze tüketmek adına bir öğütücü alıp, içeceğiniz miktarda çekirdek kahveyi öğüterek taze tüketebilirsiniz.

Başlangıç için bu tarz bir french press yeterli olur.

Filtre kahve olarak da Sanal Baharat'ı öneririm. Birçok farklı yöreye ait çekirdekleri var. Hem piyasaya göre uygun fiyatlı hem de istediğiniz kavurma derecesi ve öğütüm ile sipariş verilebiliyor. Başlangıç için standart kavrum Etiyopya Djimmah hiç fena olmaz. Kahveden ziyade aroma ön planda olsun istiyorsanız açık kavrum tercihi de yapabilirsiniz. Koyu kavrum daha çok espresso makinelerine has, sert olur. Bilgi amaçlı geçtim burayı.

380 TL'ye mis gibi kahvenizi içebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yeni başlıyorsanız ilk etapta öğütücü gerekmez. Daha sonra taze tüketmek adına bir öğütücü alıp, içeceğiniz miktarda çekirdek kahveyi öğüterek taze tüketebilirsiniz.

Başlangıç için bu tarz bir french press yeterli olur.

Filtre kahve olarak da Sanal Baharat'ı öneririm. Birçok farklı yöreye ait çekirdekleri var. Hem piyasaya göre uygun fiyatlı hem de istediğiniz kavurma derecesi ve öğütüm ile sipariş verilebiliyor. Başlangıç için standart kavrum Etiyopya Djimmah hiç fena olmaz. Kahveden ziyade aroma ön planda olsun istiyorsanız açık kavrum tercihi de yapabilirsiniz. Koyu kavrum daha çok espresso makinelerine has, sert olur. Bilgi amaçlı geçtim burayı.

380 TL'ye mis gibi kahvenizi içebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Teşekkürler hocam öneriler süper duruyor. Bunu direkt böyle içeyim mi? Süt yahut vanilya şurubu falan katılıyor mudur acaba?

Ve almışken o siteden bir kahve daha denemek istiyorum. Honduras La Valentina- Honey diye bir şey buldum alayım mı?

Veya yukarıdakiler yerine şöyle bir tanışma paketi mi alsam diyorum, siz ne yapardınız? Eğer bunların tadı kötü olacaksa direkt yukarıdakileri alayım diyorum.

Teşekkürler hocam öneriler süper duruyor. Bunu direkt böyle içeyim mi? Süt yahut vanilya şurubu falan katılıyor mudur acaba?
Direkt filtre kahve olarak içebilirsiniz. Alışık değilseniz acı gelebilir. Süt ve/veya çeşitli aroma şurupları katmak tamamen zevkinize kalmış.

Ve almışken o siteden bir kahve daha denemek istiyorum. Honduras La Valentina- Honey diye bir şey buldum alayım mı?
Aroma ve içeriğini beğendiyseniz alın tabi. Değişik çekirdekler denemek gerçekten hoş oluyor. Gayet beğenilen, içimi keyifli, sıkça önerilen bir çekirdek La Valentina.

Veya yukarıdakiler yerine şöyle bir tanışma paketi mi alsam diyorum, siz ne yapardınız? Eğer bunların tadı kötü olacaksa direkt yukarıdakileri alayım diyorum.
Comodo'yu hiç denemedim. Ürün yorumlarından veya genel firma yorumlarına bakın, fikir verebilir.

Ben daha önce denediğim bir kavurucuyu önerdim. Tabii ki bir sürü iyi kahve kavurucu firma vardır. Tercih sizin.

Sonradan okuyanlar için yazayım. French Press, Colombia Supremo ve Etiyopya Djimmah aldığım ürünlerdir. Benim için oldukça kötü bir deneyim oldu. Zaten iki ürününde tadı %98 aynı. Tezek, baharat ve çamur karışımı bir kokuya sahipler. Tat olarak normal granül kahve ile çürük meyve tadı karışımı bir şey. Çok şaşırdım kesinlikle böyle beklemiyordum.

Ölçü olarak 100ml su başına 5gr kahve koyuyorum yani 1 kupa için 15gr kahve koyuyorum. Kettle ile suyu kaynatıp 1 dakika soğumasını bekliyorum. Ardından suyu ilave edip 4 dakika boyunca demlenmesini bekliyorum ve yavaşça süzüyorum. Ortaya yarısında dökmek zorunda kaldığım bir kahve çıkıyor. Uykumu granül kahveye göre çok iyi açıyor yalan yok. Bunu çözmenin bir yolu var mıdır?