MSI BIOS'u yenilendi, her yere çok rahat şekilde erişiyorsun aslında. Anakartında BIOS Flashback + Clear CMOS Button da mevcut. Kafana göre takılabilirsin yani, önünde bir engel yok açıkçası. 2x16 Patriot vardı sende diye hatırlıyorum, bu kitler Hynix, senin de haliyle Hynix için global zamanlamaları girmen gerekiyor. Bir de Nitro ayarları var, onları yapacaksın. @Zambak
MSI BIOS'u yenilendi, her yere çok rahat şekilde erişiyorsun aslında. Anakartında BIOS Flashback + Clear CMOS Button da mevcut. Kafana göre takılabilirsin yani, önünde bir engel yok açıkçası. 2x16 Patriot vardı sende diye hatırlıyorum, bu kitler Hynix, senin de haliyle Hynix için global zamanlamaları girmen gerekiyor. Bir de Nitro ayarları var, onları yapacaksın. @Zambak
6000 CL30 için orta sütunu girebilir misin, DRAM Timings kısmından gireceksin BIOS içerisinden, Memory Context Restore ve Power Down ayarları disabled kalacak. @Zambak
Yine BIOS içerisinden Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
Benim gibi AM5 platformuna ömrünü adamış kişilerden öğrenmen lazım, o da bir elin parmağını geçmez TR'de. Yurtdışında yaygın uğraşan eden fazlasıyla var. TR'de AM4'de takılı kaldı uğraşanlar, AM5 bilen sayısı sınırlı.