6000MHz CL26 RAM’e geçmek mikro takılmaları azaltır mı? FPS etkisi olur mu?

Hocam dün halledecektim arabayı sanayiye götür onunla ilgilen vaktim olmadı haftasonu halledeceğim o işi . Kittenle konuşunca ben de anakartıma güvenemedim anakarta

Benim 6400 c30 1.4v RAM'ler vardı, 1.4v'a aynı şekilde 6200 c28 açıyordu stabil, tamamen binning yani, silikon şansı. Genel olarak 1.45-46'ya açarsın, benim bu M-Die 1.46'da sıfır hata ile açıyor, 1.45'de hata veriyor. Ne kadar az voltla açarsan o kadar az ısınır ama 1500-2000 RPM fan üfletiyorken 1.6 ile 1.45 arası birkaç derece oynuyor bende. @RohanR

Kitten sana 6200 açtırtır, daha ne istiyorsun 6400 bulaşma, çipin sağlam ya da değil, uzun vade patlar. 6200 daha güvenli olur. 6400 için iyi soğutman lazım çipi, ben kasa kapağı kapatınca kres yiyorum dediğim gibi @RohanR

Hocam A-Die daha mı yüksek overclok performansı oluyor

Hocam A-Die daha mı yüksek overclok performansı oluyor
Aynen, benim RAM biraz A-Die benziyor c30 ve c28 için ama c26 için benzemiyor, çok vdd istiyor fazlasıyla. Şans işi bu. 1.45'e 6200 c28 açar çoğu 16 GB A-Die, benim eski A-Die 1.4'e açıyordu. Gereksiz sıcaklık yani fazlasını vermek çoğu zaman ama zarar vermez. 2 tane fan üfletiyorum ben 2000 rpm, derece farkı 1-2. 1.6 ile 1.45 arasında.

Hocam öyle de Asus anakart 140wattın üstünü bile vermiyor işlemci msi 160 larda şebekeyi sömürüyor

Hocam öyle de Asus anakart 140wattın üstünü bile vermiyor işlemci msi 160 larda şebekeyi sömürüyor
İşlemcin termal limite dayanıyor, soğutucu kaynaklı da olabilir. Ai Tweakerden PBO gir, oradan disable current limiter enabled yap, 95 dayar ve cekebildiği kadar çeker. Anlamsız olur bende 166'da kalıyordu -15 +100 ile.

İşlemcin termal limite dayanıyor, soğutucu kaynaklı da olabilir. Ai Tweakerden PBO gir, oradan disable current limiter enabled yap, 95 dayar ve cekebildiği kadar çeker. Anlamsız olur bende 166'da kalıyordu -15 +100 ile.
Hocam dediğim gibi 87 dereceler de o wattları çekiyor. Başka anakartlar da 92 93 oluyor 160watt çekiyor soğutucu Asus rog ryujin 3 extreme sıcaklıkları fena değil

@RohanR Watt kısmı takılma, RAM işi hallet, Kitten verdiği zamanlar başlangıç için iyi, çok sıkılaştırmak çok iyi değil, oyun için etkisi çok yok, negatif etkilediği de oluyor. 1.45-1.5 arasına 6200 c28 aç, fan dik bir tane 1500-2000 RPM, bu kadar yeterli gelir. Üstü için ekstra uğraşman lazım.

Hocam 16 gb ile 32 gb arasında fark oluyor mu mesela 32 gb a die alsam aynı ayarlar aynı performans olmuyor mu

Hocam dediğim gibi 87 dereceler de o wattları çekiyor. Başka anakartlar da 92 93 oluyor 160watt çekiyor soğutucu Asus rog ryujin 3 extreme sıcaklıkları fena değil
O dediğim ayarı açarsan anlarsın, limitleri kaldırıyor, +100 -15 ver sen de benim gibi, 10-15 sn yap testi, 165w çekiyorsa problem yoktur.

16'daki zamanları çoğu 32 açamaz, dual rank bilmeyen adam uğraşamaz alt zamanlarla, voltajı da çok ister, bellek kontrolcü de zorlar biraz daha, 6400 açamazsın onu her sistemde o yüzden. Alt zaman daha gevşek bırakıcan ve tüm voltajları fazla vercen 32'lik kitte. Biraz daha hızlı çalışıyor ama 16'lığa göre test sonuçları daha iyi, modül sayısı fazla ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…