6400 c26 en iyi hissettireni oyun için ama çok voltaj istiyor. 6000 c26 kit alırsan 1.5-1.6 arasına yapabiliyor o kit 2x16'lık versiyonu. RAM'lere fan üfletirsen sorun oluşturmaz, bir de işlemcin açabilmeli tabi 6400 1:1 modda, orası da var. En kötü 6200 c26 olarak kullanırsın 1.5 vdd'ye.
Alt zamanlar vesaire de önemli, FCLK da önemli, CL değeri tek başına anlam ifade etmiyor ama her 2 kademe düşürdüğünde çok fazla voltaj istiyor, sıkıntı orada.
6400 için 1 DPC 2 RAM slot kartlar daha mantıklı, B850M-K 7800X3D ikilisi güzel bir ikili olur alırsan, RAM'leri de optimize etmek adına. SoC voltaj daha az istiyor 1 DPC anakartlar bir tık daha.
Yüksek hız - düşük gecikme değeri her zaman en iyisi olmuştur ama stabilizasyonu zor, stabil edemezsen daha kötü sonuç veriyor. 6200 c26 1:1 mod daha mantıklı o yüzden.
@RohanR 'den haber alamıyoruz, en son 200w çektirmeye gitmişti OCCT CPU testinde, hala haber yok. Akıbeti belli değil. Geriye tek ben kaldım.
@90shiphop En mantıklısı ucuza A-Die kit bulup 6200 c28-26 yapmak, RAM üstüne fan koyarsan bir zararı yok. 40-50 derece olacak RAM'ler. Hem yüksek voltaj hem yüksek sıcaklık sıkıntı yaratıyor. Degredasyon sebebi bu olur. Serin tuttuğun sürece bir yere kadar voltaj basabiliyorsun. 1.6-1.65 üzeri geçmezsin günlük kullanımda. 1.7+ voltaj extreme overclock ile alakalı. 6400 c26'ya kimsenin ihtiyacı yok ya da 6600 c26'ya, hepsi şov bunların.
Düz EXPO açınca stutter kaçınılmaz oluyor, illa ki görüyorsun aralarda. Ama bu RAM mevzusundan sonra düz EXPO'daki undervoltu ben yapamıyorum tam olarak, o da microstutter sebebi. Aradaki dengeyi senin bulman lazım. Ben 6400 açarken -15 vermek sıkıntı yapıyor, 6200'de yapmıyor. IMC bellek kontrolcü limitlerindeyken undervolt vesaire o kadar abartamıyorsun, o da stutter sebebi.