Değerler normal, soğutucunla alakalı ve kasa içi havalandırmayla ilgili. Çok takma o yüzden, limiti kaldırınca düzelmiş test zaten büyük oranda.
Her türlü 1 tane 12 cm üfletmen lazım, şu anda boşta 40 derece görünüyor RAM'ler, 1.45-1.5v versen, bir de tREFI 65535 yapıp max'lasan, 60 dereceyi bulur o testte, tREFI hata verdirtir mesela. 6200 c28 yaparsın fansız şu anda ama tREFI olayı sıkıntı, 50 derece üstü hata zonu.
@RohanR Şans o kısım.
Ben 1.75 vdd'ye kadar verdim RAM'lere, hiçbir sorun yok. Kışın da yine 1 kez 6400 c26 için vermiştim 1.75. Bence 1.8v'a kadar Hynix'leri zorlayabiliyorsun, ondan sonra patlama riski var. İyi soğutcaksın bir de, 1500 rpm 12 cm bir fan döndürürsen üzerinde, 1.75v versen bile boşta 35-40 arası testte 45-50 arası oluyor
@RohanR
Single Rank için geçerli bu dediğim değerler, Dual Rank için +10 derece ekle kafadan.
@RohanR İntegrated graphics kapat BIOS'tan, stabil açmanı engeller 6200-6400'ü. Kitten'den destek al, BIOS ayarları konusunda kendisi çok bilgili, sana yardımcı olacaktır. Bu current limiter ayarı sıkıntı yaratmaz, böyle kalabilir. Oyun için anlamsız bir ayar, oyunlarda zaten limitsiz çünkü, sadece bu testlerde fulleyip 95 derece yapıyor. Zaten RAM Test ile uğraşayacağın için, çok sıkıntı olmaz. Prime 95 Large, y-cruncher VT3 falan yapacağım dersen, bu ayarı geri Auto çek, 95 dayar o testlerde de, o kadarına çok da gerek yok.