Böyle bir ayar mı var? DisplayPort 1.4 ayarı varsa etkinleştir. Dsc varsa değiştirip dene ama fark olmaması lazım.
DisplayPort 1.4 zaten etkin, sinyal çözümlemeyi bir ayar olarak değil hatanın kaynağı olabileceği açısından söyledim. Dediklerinizi denedim bir değişiklik olmadı maalesef.
Arkadaşlar sorunu kendim çözdüm. Etkin sinyal çözümleme diye bir şey var. Siz oyuna girdiğinizde oyun içi çözünürlüğünüz 1280x960 olsa bile monitör size sanki 1920x1080 oynuyormuşsunuz gibi davranıyor. Ve default olarak 60Hz başladığı için 60 harici Hz düzeylerinde bozuluyor.
Çözüm:
1- CRU adlı programı indirdim
Buradaki amaç; istediğiniz çözünürlüğe default olarak 240Hz ekleyerek, oyun içinde seçtiğinizde bozulma olmasını engellemek
2- detailed resolution kısmında "add" tuşuna bastım ve oyun içinde kullanacağım çözünürlüğü (örneğin 1280x960) yazdım.
Sonrasında altında istediğimiz ve monitörümüzün desteklediği Hz miktarını giriyoruz. "ok" tuşuna basıp kapatıyoruz
3- indirdiğiniz klasörün içindeki dosyalardan, 32 Bit için "restart.exe" 64 Bit için "restart64.exe" dosyalarını açıyoruz.
Bu grafik kartınızı yenileyerek istediğiniz çözünürlüğün görünür olmasını sağlıyor.
(Bunu yaparken keşfettiğim kadarıyla NVIDIA Control panel ayarlarınız sıfırlanıyor, buna dikkat etmenizi öneririm)
4- eklediğimize göre oyunumuza giriyoruz istediğimiz çözünürlüğe tıklıyoruz ve keyifli bir oyunun tadını çıkarıyoruz.
Benim bulabildiğim yöntem bu, program gerektirmeyen bir şey bulan paylaşırsa seviniriz.