Elon

Üyecik
Bir yere bilgisayarımı gönderdim ve orada BIOS'ta performans ayarı yaptırdım fakat bunu BIOS üzerinden değil, başka bir cihaz aracılığıyla yaptıklarını söylüyorlar. Program EEPROM mu ne öyle bir şey sanırım. Benim RAM'lerim 6200 MHz normalde fakat şu an 4800'de çalışıyor. Onlara sorduğumda frekanslar eğer yük altına girerse 6200 oluyor yoksa 4800'de kalıyor dediler. TestMem5 uygulamasıyla teste soktum yine 4800'de kaldılar. BIOS'ta da 4800'de gözüküyorlar. Bu normal mi? Adamların doğruyu söyleyip söylemediğini nereden anlarım?

Bir yere bilgisayarımı gönderdim ve orada BIOS'ta performans ayarı yaptırdım fakat bunu BIOS üzerinden değil, başka bir cihaz aracılığıyla yaptıklarını söylüyorlar. Program EEPROM mu ne öyle bir şey sanırım. Benim RAM'lerim 6200 MHz normalde fakat şu an 4800'de çalışıyor. Onlara sorduğumda frekanslar eğer yük altına girerse 6200 oluyor yoksa 4800'de kalıyor dediler. TestMem5 uygulamasıyla teste soktum yine 4800'de kaldılar. BIOS'ta da 4800'de gözüküyorlar. Bu normal mi? Adamların doğruyu söyleyip söylemediğini nereden anlarım?
Anakart ne? RAM ne? RAM çipi ne? BIOS güncelleyip EXPO/XMP açın.

Onlara sorduğumda frekanslar eğer yük altına girerse 6200 oluyor yoksa 4800'de kalıyor dediler

Yok öyle bir şey, seni kandırmışlar. RAM frekansları boşta da yük altında da değişmez. BIOS'ta 4800 görünüyorsa gerçekte de 4800'dür.

BIOS'tan XMP veya EXPO ayarını açman lazım, anakartın ne?

Bu arada EEPROM sanırım BIOS flashlama işlemine deniyordu, onu bile yapmamıştır bunlar muhtemelen. BIOS'tan girip ayarlamak daha kolayken durduk yere zor işlemi yapmazlar.

Bir bardak soğuk su için. Bu devirde bu kadar kolay para kazanmak, gerçekten bu kadar kolay mı? Bu BIOS performans ayar önerileri, Input/Jitter Lag çözüm merkezleri türedi. @SunseTTime ve @ggbye ziyaret etmesi lazım bu merkezleri yakında.

Yok öyle bir şey, seni kandırmışlar. RAM frekansları boşta da yük altında da değişmez. BIOS'ta 4800 görünüyorsa gerçekte de 4800'dür.

BIOS'tan XMP veya EXPO ayarını açman lazım, anakartın ne?

Bu arada EEPROM sanırım BIOS flashlama işlemine deniyordu, onu bile yapmamıştır bunlar muhtemelen. BIOS'tan girip ayarlamak daha kolayken durduk yere zor işlemi yapmazlar.

BIOS modu yapamazlar, yazılım bilmesi lazım. Onun haricinde karta özel kodlar var, ilgili satırlarda onları bilip Patch atması lazım. Yapamazlar yani mod işini, TR'de öyle adam bulmak zor. Ben bile çok sonradan keşfettim, onu da globalde bir kişi kodları hayrına paylaştı diye.

Bir bardak soğuk su için. Bu devirde bu kadar kolay para kazanmak, gerçekten bu kadar kolay mı? Bu BIOS performans ayar önerileri, Input/Jitter lag çözüm merkezleri türedi. @SunseTTime ve @ggbye ziyaret etmesi lazım bu merkezleri yakında.

BIOS modu yapamazlar, yazılım bilmesi lazım. Onun haricinde karta özel kodlar var, ilgili satırlarda onları bilip patch atması lazım. Yapamazlar yani mod işini, TR'de öyle adam bulmak zor. Ben bile çok sonradan keşfettim, onu da globalde bir kişi kodları hayrına paylaştı diye.

Ben bu kadar saçma bir cümle daha görmedim. Yük altında MHz yükseltiyor. Ayar yapan arkadaş RAM ve CPU farklarını biliyor mu?

ZenTimings görsel iletin AM5 sistem ise, İntel sistem ise HWiNFO Tam Mod açıp görsel iletin. Micron ile değişmedilerse iyi sizin RAM'leri. Hynix olanlar altın değerinde şu anda çünkü. İlgili programları bırakıyorum.

Ekstra CPU-Z Memory ve SPD kısımlarını iletin:

Hocam EEPROM ne alaka BIOS modlamaya giriyor o

Parasıyla değil mi? Adamlar yapmış işte, bize de takdir etmek düşer. :) Konu sahibine Micron takıp yolladılar muhtemelen. Bu devirde Hynix RAM'ler bir başkasına emanet edilmez. Babana dahi güvenmeyeceksin. Yazık olmuş.

Onun haricinde piyasada DDR5 Manuel Tuning kim doğru düzgün yapabiliyor ki 6200 MT/s ayarlayıp yollayacaklar? Tamamen adam silkelemeye yönelik yeni bir sektör oluştu. Bu da bir ekmek kapısı nihayetinde. Bir şey demeyeceğim.