Arkadaşlar %63 çok mu zorlar? Açıkçası F tuşlarını çok kullanmıyorum ama bazen işim düşüyor; hiç de kullanmıyor değilim, diğer tuşlardan da sadece BIOS için "Dell" ve ekran fotoğrafı almak için "prt sc SYS rq" onun dışında diğerlerini zaten kullanmıyorum. Siz ne diyorsunuz, sizce %63 boyut alınır mı? Çünkü %63 boyutlarda da beğendiğim çok klavye var ama kullanışlık açısından kararsız kaldım.

Bence başka konu açın ve bütçeye göre klavye önerelim, bana daha mantıklı geliyor. Bana küçük klavyeyi kullanmak harbiden düşününce zor geliyor, hiç kullanmadım ama işim düşüyor.

Lütfen 65 almayın, cidden pişman ediyor.
İş yerine getirip götürmek için aldım, pişman ediyor.
En basitinden F5 atmak için bile o FN tuşuna basmak gerekiyor.
Yani hocam fn + sayı kombosuna alıştıktan sonra bence bir sıkıntı yok yani başka sıkıntısı varsa bilmiyorum

Açıkçası HUAN63 buldum bir tane sıfır fiyatına göre uygun o yüzden %63 dizilim düşündürdü beni

Açıkçası, küçük ve hoş geliyor, bana. Tabii arkadaşın kullanımına göre değişir.
numepad hayatımda kullanmıyorum duryor öylece sadece üstteki ses açma kapatma tuşlarını kullanıyorum bunun dışında kullandığım 2 tuşuda söyledim, f tuşlarını da ihtiyaç olarak görüyorum ama ne kadar kullanıyorum soru işareti hiç kullanmıyor değilim ama kullanıyorum.

Yani evet, ilk başta %60 klavyede biraz zorlanmıştım. Özellikle Almanca versiyonlu klavye olduğu için alışması zaman aldı ama artık hiç zor gelmiyor. Çünkü normal şekilde kullanıyorum. A'dan Z'ye tüm harfler klavyede mevcut, ayrıca sayılar, Caps Lock, CTRL, Shift, Tab, alt, FN vesaire tuşlar da bulunduğu için şu an hiçbir zorluk yaşamıyorum, gayet rahat kullanıyorum.

Eğer örneğin pg up ya da başka ekstra tuşlar lazım olursa laptop klavyesinden destek alıyorum, o da çok sorun olmuyor. Ama bu arkadaşın kullanım tarzı nasıldır, ne yapar ne eder onu bilemem. Bizim dediğimizle olacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Kendisi hangisinde rahat hissedecekse, hangisini kullanırken zorluk çekmeyecekse onu alsın.

Dediğiniz gibi %75 olabilir ama tam emin değilse direkt %100 alsın geçsin bence. Teşekkürler.
hocam ne %100'ü ben boyutu küçültmeye çalışıyorum :D şu an razer cynosa v2 kullanıyorum

Son düzenleme:
Yani hocam FN + sayı kombosuna alıştıktan sonra bence bir sıkıntı yok yani başka sıkıntısı varsa bilmiyorum.

Açıkçası huan63 buldum bir tane sıfır fiyatına göre uygun o yüzden %63 dizilim düşündürdü beni.

Numepad hayatımda kullanmıyorum duryor öylece sadece üstteki ses açma kapatma tuşlarını kullanıyorum bunun dışında kullandığım 2 tuşuda söyledim, F tuşlarını da ihtiyaç olarak görüyorum ama ne kadar kullanıyorum soru işareti hiç kullanmıyor değilim ama kullanıyorum.

Hocam ne %100'ü ben boyutu küçültmeye çalışıyorum :D şu an Razer Cynosa V2 kullanıyorum.

Bu uygun dediğiniz fiyat ne acaba? Oda önemli.

Yani hocam fn + sayı kombosuna alıştıktan sonra bence bir sıkıntı yok yani başka sıkıntısı varsa bilmiyorum

Açıkçası HUAN63 buldum bir tane sıfır fiyatına göre uygun o yüzden %63 dizilim düşündürdü beni

numepad hayatımda kullanmıyorum duryor öylece sadece üstteki ses açma kapatma tuşlarını kullanıyorum bunun dışında kullandığım 2 tuşuda söyledim, f tuşlarını da ihtiyaç olarak görüyorum ama ne kadar kullanıyorum soru işareti hiç kullanmıyor değilim ama kullanıyorum.

hocam ne %100'ü ben boyutu küçültmeye çalışıyorum :D şu an razer cynosa v2 kullanıyorum
%65-%70 nasıl?

Yani hocam FN + sayı kombosuna alıştıktan sonra bence bir sıkıntı yok yani başka sıkıntısı varsa bilmiyorum

Numepad hayatımda kullanmıyorum duryor öylece sadece üstteki ses açma kapatma tuşlarını kullanıyorum bunun dışında kullandığım 2 tuşuda söyledim, F tuşlarını da ihtiyaç olarak görüyorum ama ne kadar kullanıyorum soru işareti hiç kullanmıyor değilim ama kullanıyorum.

%75'te bahsettiğiniz tuşlar olması lazım, en azından benim klavyede var. %63'e alışırım diyorsanız alabilirsiniz. Tamamen tercih işi bu fakat kolay olacağını çoğumuz gibi düşünmüyorum.

Bu uygun dediğiniz fiyat ne acaba? Oda önemli.
12.000-12.500

Olur gibi herhalde hocam

%75'te bahsettiğiniz tuşlar olması lazım, en azından benim klavyede var. %63'e alışırım diyorsanız alabilirsiniz. Tamamen tercih işi bu fakat kolay olacağını çoğumuz gibi düşünmüyorum.
%75 de var zaten hocam ben huan63 modeli özelinde soruyorum zaten çok bakamdım %60-65 dizilimlere

zaten aklımda şu modeller var ying 75 ya da hex80

10.000 bandında bir ying75 bulsam alıcam mesela