Bütçe
65.000 TL

Kadiriniz

Uzman
Merhaba Techolay Sosyal sakinleri,

Mevcut ekranımda ekran büyüklüğü sorunundan muzdaribim. Görüntü kalitesini maksimize etmek ve üst seviye bir panel deneyimi yaşamak amacıyla yeni bir monitör arayışına girmiş bulunmaktayım. Belirlemiş olduğum bütçe tavanı 60.000 TL'dir.

Önceliğim kesinlikle 4K çözünürlük ve OLED teknolojisi ve yüksek yenileme hızlarıdır (lütfen 240 hertz değeri veya 240 hertz değerinin üstünde olsun.)
Siyah başarımı ve kontrast oranı en kritik kriterlerimdir.
Kullanım alanı ve ergonomi gibi açılardan 32 inç bir boyutun yeterli olacağı kaanatindeyim.
Ağırlıklı olarak Elden Ring, RDR2 ve GTA V gibi atmosferik yapımların da yanı sıra dizi ve film tüketimi için de kullanacağım ekranımı.

Sistemimde 4070 Mobile bir kart var, 4K çözünürlükte limitlerimi bildiğimden DLSS desteğiyle performans almayı planlıyorum. Bu bağlamda panelin HDR performansı önceliğimde. Mağaramdaki ışık koşulları sebebiyle yansımaları minimize eden başarılı bir yansıma önleyici kaplamaya sahip modeller beni tatmin eder.

Güncel piyasa koşullarında, hangi modelleri ve firmaları tavsiye edersiniz? Belirtmiş olduğum bütçe dahilinde öne çıkan güncel bir opsiyon var mıdır?

Değerli görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mevcut ekranımda ekran büyüklüğü sorunundan muzdaribim. Görüntü kalitesini maksimize etmek ve üst seviye bir panel deneyimi yaşamak amacıyla yeni bir monitör arayışına girmiş bulunmaktayım. Belirlemiş olduğum bütçe tavanı 60.000 TL'dir.

Önceliğim kesinlikle 4K çözünürlük ve OLED teknolojisi ve yüksek yenileme hızlarıdır (lütfen 240 Hertz değeri veya 240 Hertz değerinin üstünde olsun.)
Kullanım alanı ve ergonomi gibi açılardan 32 inç bir boyutun yeterli olacağı kaanatindeyim.
Ağırlıklı olarak Elden Ring, RDR2 ve GTA V gibi atmosferik yapımların da yanı sıra dizi ve film tüketimi için de kullanacağım ekranımı.

Sistemimde 4070 Mobile bir kart var, 4K çözünürlükte limitlerimi bildiğimden DLSS desteğiyle performans almayı planlıyorum. Bu bağlamda panelin HDR performansı önceliğimde. Mağaramdaki ışık koşulları sebebiyle yansımaları minimize eden başarılı bir yansıma önleyici kaplamaya sahip modeller beni tatmin eder.

Güncel piyasa koşullarında, hangi modelleri ve firmaları tavsiye edersiniz? Belirtmiş olduğum bütçe dahilinde öne çıkan güncel bir opsiyon var mıdır?

Değerli görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

Hocam 32 inç OLED'ler GEN 3 OLED. Tavsiye etmem. @2254 Hocamın dediğine göre ces 2026 da bazı oled monitörler duyuruldu ama gelmesi zaman alabilir. Ben şöyle bir model önermek istiyorum.

O paralar gerçekten OLED almaya değer mi hocam? Sonuçta minimum ömür 4-5 sene sonra piksellerin parlaklığı azalıyor yanma riski olabiliyor. Ben de OLED monitör bakıyorum ama 30 binden fazla vermek çok gereksiz geliyor; daha geçen 48 ekran LG C5 OLED TV 41 bine satıldı.

Önceliğim kesinlikle 4K çözünürlük ve OLED teknolojisi ve yüksek yenileme hızlarıdır (lütfen 240 Hertz değeri veya 240 Hertz değerinin üstünde olsun.)

Ben size öncelikle ekran kartınızı yükseltmenizi ve 2K OLED almanızı öneririm. 4070 Super ile DLSS olsa bile zorlanacağınızı düşünüyorum. Aradaki görüntü farkı çok değil. OLED olması bile vay dedirtiyor. 60K ya bir 2K OLED ve 9070 XT sığar. Model olarak g6, AW2725DF ve XG27AQDMg bakabilirsiniz. Bu arada G6 mat bir QD-OLED, Alienware parlak QD-OLED, ASUS model ise parlak WOLED. Odanızda ışık direkt monitöre çarpmıyorsa parlak ekran daha güzel görünür.

32" normal masada büyük gelebilir rekabetçi oynayacağınız zaman zorlanabilirsiniz bunun yerine 26.5" 4K alın yeter üstüne 166 PPI'dir inanılmaz keskindir.

O paralar gerçekten OLED almaya değer mi hocam? Sonuçta minimum ömür 4-5 sene sonra piksellerin parlaklığı azalıyor yanma riski olabiliyor. Ben de OLED monitör bakıyorum ama 30 binden fazla vermek çok gereksiz geliyor; daha geçen 48 ekran LG C5 OLED TV 41 bine satıldı.

Mali olarak herhangi bir sıkıntım yok hocam, böyle şeyleri dert etmiyorum. Uyarınız ve öneriniz için minnettarım.

Hocam 32 inç OLED'ler gen 3 OLED. Tavsiye etmem. @2254 hocamın dediğine göre ces 2026 da bazı OLED monitörler duyuruldu ama gelmesi zaman alabilir. Ben şöyle bir model önermek istiyorum.

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam.

Ben size öncelikle ekran kartınızı yükseltmenizi ve 2K OLED almanızı öneririm. 4070 Super ile DLSS olsa bile zorlanacağınızı düşünüyorum. Aradaki görüntü farkı çok değil. OLED olması bile vay dedirtiyor. 60k ya bir 2K OLED ve 9070 XT sığar. Model olarak g6, AW2725DF ve XG27AQDMg bakabilirsiniz. Bu arada G6 mat bir QD-OLED, Alienware parlak QD-OLED, ASUS model ise parlak WOLED. Odanızda ışık direkt monitöre çarpmıyorsa parlak ekran daha güzel görünür.

Esenlikler diler ve cevabınız için çok teşekkür ederim. 1 sene içerisinde bilgisayar yükseltmesi de yapmayı planlıyorum. Oyunları 2K kalitesinde oynarken yeterli oluyor performans ve görüntü kalitesi olarak şimdilik. Bu bütçeye 1 yıl sonra tekrar bir 4K monitör almak istemiyorum. Direk şimdiden 4K bir monitörüm olsun, sonrasında bir bilgisayar yükseltmesi yapacak ve sorunu çözmeye çalışacağım. Ekran kartı yükseltmesini ne yazık ki laptopum olduğu için yükseltemiyorum. Bu nedenden ötürü bu sorunlar önemli değil.

32" normal masada büyük gelebilir rekabetçi oynayacağınız zaman zorlanabilirsiniz bunun yerine 26.5" 4K alın yeter üstüne 166 PPI'dir inanılmaz keskindir.

Cevabınız ve öneriniz için çok teşekkürler.

@Bandırmalı1965 ve @Alessandro Del Piero arkadaşlarımın önerdiği monitörleri beğendim fakat monitörler konusunda herhangi yeterli bir birikimim yok, hangisini tercih etmeliyim sizce?