Bütçe
650.000-700.000 TL

CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
İstanbul içi 7 litre yakıt ortalamasıyla 1.6 dizel Focus'tan sonra daha konforlu ve piyasası hızlı bir araç düşünüyorum. Bu bütçede zor ama Golf 6 hedefim var. Küçüklük hayalim NFS'deki Focus RS, Golf GTI, Kenwood falandı. Baktıkça o günlere dönüp keyif alıyorum. Siz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha konforlu bulmanız zor. Symbol bakabilirsiniz daha az yakıt için 2013-2019 arası.

Konforda artış olmayacaksa, malzeme kalitesi ve trim sesinde azalış ararım. Traktör gibi çalışan dizellere binmekten çok sıkıldım.

Sedan araca nasipse ilerleyen dönemde kafa modelden (kurşunlanmış passat) girmek istiyorum. Şimdilik HB'den devam.

Bu paraya 2010 sonrası Golf vs Astra J vs Auris vs A3 ?

Bu paraya Ceed dışında sorunsuz ve yeni diyebileceğimiz bir araba yok ki Ceed'in 6 ileri DCT şanzımanının bile kavrama masrafı var.

Yalıtımı, sürüş keyfi, yakıtı, motorunun masrafsızlığıyla sizi fazlasıyla tatmin eder.
Hangi Cee'd modelinde 6 ileri DCT var hocam? Ben tork konvertörlü diye hatırlıyorum, yanlışım olabilir.

Ceed gelmez. 2017 ve sonrası Rio 4 olabilir aslında.
Bu paralara Rio 3.5 bile yok hocam. 3.5'lerin 1.4 otomatiği 950 bine ulaştı, almak mantıksız.

Rio 3 güzeldir ama, 1.25 CVVT düşünebilirsiniz. Yüksek kilometrede 2015-2016 model Rio 3.5 de gelebilir belki.

Son düzenleme:
Mantıklı olabilir, boş paket olduğunu belirtmekte fayda var. 2016 modelin Consept paketini bulabilirseniz onu da düşünebilirsiniz. Lakin gönderdiğiniz aracın hasarı yok, bu noktada kilometre de düşük olduğu için oldukça alınabilir duruyor.

Evet hocam açıkçası boş pakete gönlüm razı değil ama mantık arabası olarak görüyorum. Bir de 2017 ve sonrasında ısrarcıyım. Öncesindeki ön konsol ve direksiyon vs. hoşuma gitmiyor.

Dosya Ekleri

• 2016-kia-rio.webp
    2016-kia-rio.webp
    258,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 2017-kia-rio.webp
    2017-kia-rio.webp
    156,7 KB · Görüntüleme: 35
Evet hocam açıkçası boş pakete gönlüm razı değil ama mantık arabası olarak görüyorum. Bir de 2017 ve sonrasında ısrarcıyım. Öncesindeki ön konsol ve direksiyon vs. hoşuma gitmiyor.
O halde tamamen mantık arabası diyebiliriz. Tasarım konusunda haklısınız, zevkler ve renkler farklı. Bana da 2016'nın orta paketleri dıştan çok şık geldiği için öneriyordum.

Bu arada boş paket olması yanıltmasın, emsallerine göre boş bir araba değil neticede paket bazında.
Sadece jant istiyor, orjinal Consept jant bile buna çok yakışacaktır.