Bütçe
66.000 TL
Daha önce bilgisayar toplamadım. İtopya'dan bilgisayar toplayacağım. RTX 5060 Ti 16 GB ve Intel bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarı monte şekilde alacağım. Ama ekran kartı ve kule tipi soğutucu demonte gelecek. Bu iki parçayı nasıl takabilirim? Nasıl takacağım hakkında hiç fikrim yok.

Nette video olsa onu atacaktım aynı soğutucu yokmuş. Kabaca anlatacağım sistemin gelince resim atarsan o zamanda yardımcı olurlar sana. Kutu içeriğindeki aparatları anakartına uyumlu olana göre montajlayıp, fanlı kısım RAM'lere bakacak ve alttaki vidalarda anakart modeline göre (oynar başlıklı veya farklı aparat ile) uyumlu hale getirip vidaları sıkıcaksın bu kadar.

1774615585255.webp

Nette video olsa onu atacaktım aynı soğutucu yokmuş. Kabaca anlatacağım sistemin gelince resim atarsan o zamanda yardımcı olurlar sana. Kutu içeriğindeki aparatları anakartına uyumlu olana göre montajlayıp, fanlı kısım RAM'lere bakacak ve alttaki vidalarda anakart modeline göre (oynar başlıklı veya farklı aparat ile) uyumlu hale getirip vidaları sıkıcaksın bu kadar.

Eki Görüntüle 236109
Peki her kule tipi soğutucunun montajı farklı mı olur? Ben intel kullanıcam ama çok fazla anlayamadım senin dediğini

%90 aynıdır tam anlatamadım ama kolay olduğunu belirtiyim. Bazen sıvı soğutucular içinde ek aparatlar gerekebiliyor. Ama hepsinin mantığı aynı deliklere uygun aparatı seçip vidaları aynı hizada montaj yapmak kısaca.
Örnek atayım birkaç tane:

Konudan bağımsız ama 66 bin liraya 5070 sistemler var hocam. Boşuna kazıklanmayın. İsterseniz sistem önerelim?

Belki özelleştirme yapmıştır sen söyleyince benim de dikkatimi çekti şimdi bak :D.