Olay geçirme değil ya, sen 100'lük tarifiye giriyorsun mesela ama hat değerlerin anca 67'ye izin verecek düzeyde oluyor. Bu durumda 67 alabiliyorsun, fazlası olamaz olsa da kopmalar olur sürekli. Bende de 50 mesela Max ve 24'lük tarifede sürünüyorum maalesef.

Ama 100'lük fiyat ödüyorsun arada 100TL fark vardır şu altyapı işi TR'de başarısız hala.

Ama 100'lük fiyat ödüyorsun arada 100TL fark vardır şu altyapı işi TR'de başarısız hala.
Tamam da istersen 24lük, 35lik veya 50lik paketler de var daha düşük. Mesela benim hattım en fazla 50 Mbps civarına kadar taşıyabiliyor o yüzden 24lük seçtim. Bu konudaki arkadaşta fazla ödememek için 50lik seçebilir 100lük yerine.

Bu zaten normal olan bunda neyi garipsediniz anlayamadım. Her aboneye alabildiği maks hız tarifesinde fiyat biçemezler sonuçta. Bugün çoğu ev 100'lük tarifededir ama gerek mahalledeki gerek evindeki altyapıdan ve yoğunluktan kaynaklı bu hızlar farklılık gösterebiliyor. Ha TR'de bu işin baya b*ktan oluşu başka bi mesele tabi.

Hocam çoğu kişi şunu tam anlamıyor: Sorguda örneğin 55 Mbps görünüyorsa 55 Mbps'den fazlası alınamaz olarak algılanıyor ancak her zaman için fiziksel bağlantı neye izin veriyorsa o olur. 55 Mbps gösterilirken bu tahminidir. Fiziksel bağlantı o anda neyi veriyorsa onu alırsınız. 55 Mbps tahmini gösterip 87 Mbps'e çıkabilirsiniz. Ya da bağlantınız çok kötüyse 55 Mbps dediği yerde 24 anca alabilirsiniz. Bakır altyapı çok değişken hızlar verebiliyor.