Detaylar
Kim cevapladı?@ChapoCups, anakart ve SSD "meh". Hazır sistem şart mı? Hangi oyunlar oynanacak? Bütçe ne kadar oynar?
ChapoCups
Çalışkan
@ChapoCups, anakart ve SSD "meh". Hazır sistem şart mı? Hangi oyunlar oynanacak? Bütçe ne kadar? Oynar mı?
Hazır sistem olması, kurulum için uğraşmak istemediğim için daha önce sistem toplamadım çünkü. Anakart ve SSD için özelleştirme seçenekleri mevcut, değiştirebilirim. SSD de aynı şekilde ama Kioxia'nın bu SSD'sini kullanan arkadaşım var, okuma ve yazması hem iyi hem de çok memnun. Onun dışında bütçe 70-73 arasında ve 9070XT düşüncem değişti, 5070 istiyorum. Beklerim önerin varsa.
Hazır sistem olması, kurulum için uğraşmak istemediğim için daha önce sistem toplamadım çünkü. Anakart ve SSD için özelleştirme seçenekleri mevcut, değiştirebilirim. SSD de aynı şekilde ama Kioxia'nın bu SSD'sini kullanan arkadaşım var, okuma ve yazması hem iyi hem de çok memnun. Onun dışında bütçe 70-73 arasında ve 9070XT düşüncem değişti, 5070 istiyorum. Beklerim önerin varsa.
Okuma/yazma hızı iyi olabilir ancak SSD giriş seviye bir model -kullandığı NAND falan-.
Aynı şekilde anakartta, B650M-R'den pek farkı yok.
https://share.google/wLzpLYbDj2zuoaXNq bakılabilir.
Soğutucu stok halde bırakılıp Phantom Spirit 120 SE de alınabilir.
ChapoCups
Çalışkan
Okuma/yazma hızı iyi olabilir ancak SSD giriş seviye bir model -kullandığı NAND falan-.
Aynı şekilde anakartta, B650M-R'den pek farkı yok.
https://share.google/wLzpLYbDj2zuoaXNq bakılabilir.
Soğutucu stok halde bırakılıp Phantom Spirit 120 SE de alınabilir.
Güzel duruyor gayet, sadece soğutucu kafamı biraz karıştırdı. Test videolarını bulamadım, 7500X3D oyunlarda kaç derecelerde tutar acaba ondan biraz şüphem var. Onu çıkarıp Phantom Spirit 120 SE de takılabilir aslında, fiyatta düşmüş olur. Ama sıvı soğutucu da iyi olur diye düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
Hocam size çok önemli tavsiye vereceğim. Eğer saf performans istiyorsanız, DLSS aşığı falan değilseniz 9070 XT yapıştırın geçin. Ben illa NVIDIA alacağım diyorsanız işler değişir. Azımsanmayacak FPS farkları var çünkü. 4K da çoğu zaman 20-25 kare hızı farklarıyla 60 FPS üstü oynatıyor çoğu oyunu 9070 XT. Fakat NVIDIA 5070 bunu başaramıyor
Düzeltme: Ti yazmışım, kusura bakmayın. 5070 olacaktı.
Güzel duruyor gayet, sadece soğutucu kafamı biraz karıştırdı. Test videolarını bulamadım, 7500X3D oyunlarda kaç derecelerde tutar acaba ondan biraz şüphem var. Onu çıkarıp Phantom Spirit 120 SE de takılabilir aslında, fiyatta düşmüş olur. Ama sıvı soğutucu da iyi olur diye düşünüyorum.
Görünüş önemliyse Lian Li kalabilir.
SHERLOCKED
Başarılı
Abi lütfen bu bütçede de performance önerme.
@SHERLOCKED, yok yok, bu sefer düz Lite. 
ChapoCups
Çalışkan
Hocam, size çok önemli bir tavsiye vereceğim. Eğer saf performans istiyorsanız, DLSS aşığı falan değilseniz 9070 XT yapıştırın geçin. Ben illa NVIDIA alacağım diyorsanız işler değişir. Azımsanmayacak FPS farkları var çünkü. 4K'da çoğu zaman 20-25 kare hızı farklarıyla 60 FPS üstü oynatıyor çoğu oyunu 9070 XT. Fakat NVIDIA 5070 bunu başaramıyor.
Düzeltme: Ti yazmışım, kusura bakmayın. 5070 olacaktı.![]()
Bütün testlerine baktım, evet 9070 FPS konusunda saf kas gücünde çok daha iyi. Fakat teknoloji konusunda NVIDIA'yı seçeceğim. Özellikle Frame Gen açınca bile gecikme sorunu çok yaşatmıyor ve FPS ikiye katlanıyor. Görüntüde de bozulma hiç olmuyor neredeyse. Bu yüzden 5070 istiyorum, yoksa 9070 XT alacaktım ama bu konuda fikrimi çok değiştirdi NVIDIA.
Görünüş seven birisi değilim tabii ki. Estetiklik olacak bir nebzede olsa ama ben verdiğim paranın karşılığını performans olarak almak isteyen birisiyim. O yüzden çirkin bir soğutucu olsun ama işini iyi yapsın derdindeyim.
Yeni konular
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon