@ChapoCups, iki model de işini iyi yapıyor, tatmin ederler.
Detaylar
Kim cevapladı?ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
Benim RTX 4050 Laptopum var, 9070 XT bir tanesi arkadaşımda bir tanesi öz abimde var. Bende kesinlikle 5070 TI alırdım çünkü ben teknolojik şeylerle uğraşmayı daha çok seven birisiyim. Ve RTX 4050 ile bile, RDR 2 de DLSS 4.5 Preset M, Smooth Motion On yapınca hocam, 100-120 fpslerde gecikme olmadan RDR 2 oynayabiliyorunuz. Bir de bunu 5070 TI özelinde düşünün, çok daha mantıklı tabii ki.Bütün testlerine baktım, evet 9070 FPS konusunda saf kas gücünde çok daha iyi. Fakat teknoloji konusunda NVIDIA'yı seçeceğim. Özellikle Frame Gen açınca bile gecikme sorunu çok yaşatmıyor ve FPS ikiye katlanıyor. Görüntüde de bozulma hiç olmuyor neredeyse. Bu yüzden 5070 istiyorum, yoksa 9070 XT alacaktım ama bu konuda fikrimi çok değiştirdi NVIDIA.
Görünüş seven birisi değilim tabii ki. Estetiklik olacak bir nebzede olsa ama ben verdiğim paranın karşılığını performans olarak almak isteyen birisiyim. O yüzden çirkin bir soğutucu olsun ama işini iyi yapsın derdindeyim.
Ama saf kas gücü isteyenler kesinlikle 9070 XT yönelsin.
ChapoCups
Çalışkan
Benim RTX 4050 laptopum var, 9070 XT bir tanesi arkadaşımda bir tanesi öz abimde var. Bende kesinlikle 5070 Ti alırdım çünkü ben teknolojik şeylerle uğraşmayı daha çok seven birisiyim. Ve RTX 4050 ile bile, RDR 2 de DLSS 4.5 preset M, smooth Motion on yapınca hocam, 100-120 fpslerde gecikme olmadan RDR 2 oynayabiliyorunuz. Bir de bunu 5070 Ti özelinde düşünün, çok daha mantıklı tabii ki.
Ama saf kas gücü isteyenler kesinlikle 9070 XT yönelsin.
Evet evet benim kafamı sadece FPS oyunları karıştırıyor oralarda frame gen açınca gecikme input lag yaşanır mı diye onun dışında normal hikayeli oyunlar da frame gen açınca gecikme olmuyor diye biliyorum.
ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
Hocam o durum şöyle. FPS oyunlarında kare oluşturma teknolojisi kesinlikle dezavantaj. Sadece DLSS 4.5 ile kenar yumuşatma ayarlarını değiştirebilirsiniz, o şekilde fps artırabilirsiniz. Hikaye oyunları için kare oluşturma teknolojisi asla sıkıntı çıkartmaz, emin olabilirsiniz. DLSS (input lag kesinlikle oluşturmaz aksine fps arttırdığı için düşürür, bir çeşit MSAA teknolojisinden TSR teknolojisine geçiş gibi düşünebilirsiniz)Evet evet benim kafamı sadece FPS oyunları karıştırıyor oralarda frame gen açınca gecikme input lag yaşanır mı diye onun dışında normal hikayeli oyunlar da frame gen açınca gecikme olmuyor diye biliyorum.
NVIDIA AFMF 2.1'e karşı Smooth Motion teknolojisi çıkarttı, kesinlikle smooth motion AFMF 2.1 teknolojisinden daha iyi çalışıyor diyebilirim.
5070 alacaksanız dediğim gibi saf kas gücü isteyen oyunlarda maalesef fps farkı yiyeceksiniz. Şahsen 5070 ve 9070 XT arasında kalsaydım 9070 XT alırdım. Ama 5070 TI ile 9070 XT farkını sorarsanız, kesinlikle 5070 TI alırdım fakat burada ekonomi olarak da değerlendirmek lazım.
ChapoCups
Çalışkan
Hocam o durum şöyle. FPS oyunlarında kare oluşturma teknolojisi kesinlikle dezavantaj. Sadece DLSS 4.5 ile kenar yumuşatma ayarlarını değiştirebilirsiniz, o şekilde FPS artırabilirsiniz. Hikaye oyunları için kare oluşturma teknolojisi asla sıkıntı çıkartmaz, emin olabilirsiniz. DLSS (input lag kesinlikle oluşturmaz aksine FPS arttırdığı için düşürür, bir çeşit MSAA teknolojisinden tsr teknolojisine geçiş gibi düşünebilirsiniz)
NVIDIA AFMF 2.1'e karşı smooth Motion teknolojisi çıkarttı, kesinlikle smooth Motion AFMF 2.1 teknolojisinden daha iyi çalışıyor diyebilirim.
5070 alacaksanız dediğim gibi saf kas gücü isteyen oyunlarda maalesef FPS farkı yiyeceksiniz. Şahsen 5070 ve 9070 XT arasında kalsaydım 9070 XT alırdım. Ama 5070 Ti ile 9070 XT farkını sorarsanız, kesinlikle 5070 Ti alırdım fakat burada ekonomi olarak da değerlendirmek lazım.
Sırf teknoloji için 5070 istiyorum yoksa saf kas gücünde 9070XT hem daha iyi hem daha ucuz hem de VRAM olarak daha iyi ama bilmiyorum ya kafam çok karışık 5070 Ti'a bütçem yok maalesef.