İyi forumlar. 110 metrekare büyük olmayan bir evde oturuyorum. Evde 10'dan fazla cihaz Wi-Fi'ye bağlanıyor SOL'de kullanacağım bu routeri.

Stabil ve evin her noktasında çekecek ne önerirsiniz? Bilgisayar için önceliklendirme ayarlarsam oyunlarda pingim bir tık daha düşer mi?

Kullanıcı adımı şifremi vs. öğrendim bu yüzden sorun yok.

@Liguori

İyi sosyaller. 110 metrekare büyük olmayan bir evde oturuyorum. Evde 10'dan fazla cihaz Wi-Fi'ya bağlanıyor Sol'de kullanacağım bu routeri.

Stabil ve evin her noktasında çekecek ne önerirsiniz? Bilgisayar için önceliklendirme ayarlarsam oyunlarda pingim bir tık daha düşer mi?

Kullanıcı adımı şifremi vs. öğrendim bu yüzden sorun yok.

@Liguori

PPPoE şifresi hariçinde Mac klonlama yapman lazım. Sansüronline'ın verdiği Router'ın MAC adresini bir yere. Not et.

Bence Keenetic Hero ve Keenetic Challenger ikilisi daha mantıklı olur gibi. Ben bile küçük evde yalnızca Hero ile iki duvar arasında 600-700 Mbps alıyorum. Sizin ev 100m2. Biraz bence büyük. Kayıp daha fazla olabilir.

KYTECHNGAMING resmi satıcı. Güvenilir. 8700 TL'ye geliyor.

Ama bunu sadece Hero ve Challenger arasında kablolu bağlantı yapabilecekseniz yapın. Yoksa yapmayın.

Bence Keenetic Hero ve Keenetic Challenger ikilisi daha mantıklı olur gibi. Ben bile küçük evde yalnızca Hero ile iki duvar arasında 600-700 Mbps alıyorum. Sizin ev 100m2. Biraz bence büyük. Kayıp daha fazla olabilir.

KYTECHNGAMING resmi satıcı. Güvenilir. 8700 TL'ye geliyor.

Ama bunu sadece Hero ve Challenger arasında kablolu bağlantı yapabilecekseniz yapın. Yoksa yapmayın.

Bana tek cihaz lazım çünkü ikinci cihazı koyabileceğim bir alan yok hocam.

Bana tek cihaz lazım çünkü ikinci cihazı koyabileceğim bir alan yok hocam.
O zaman MU-MIMO sayısı en az 4x4 olan ve harici antenleri olan cihazlara bakmamız lazım.

TP-Link Archer BE400 tam bütçeniz arasında.

Biraz daha sıkabilirsen Keenetic Titan var. (4T × 5R: 4SS)

ASUS TUF BE6500

Ben olsam Keenetic alırdım. Sonra ASUS. En son TP-Link.

10 cihaz dediğin için en az 4x4 olmalı. Keenetic'te ekstra bir tane Receive (alıcı) var. 4x5.

O zaman MU-MIMO sayısı en az 4x4 olan ve harici antenleri olan cihazlara bakmamız lazım.

TP-Link Archer BE400 tam bütçeniz arasında.

Biraz daha sıkabilirsen Keenetic Titan var. (4T × 5R: 4SS)

ASUS TUF BE6500

Ben olsam Keenetic alırdım. Sonra ASUS. En son TP-Link.

Bu cihazlar ile Keenetic Hero arasında spesifik olarak hangi farklar var? Atıyorum 900 mbps alıyorum router dibinden, Hero en uç odada dahi 500 mbps verir mi?

Oyun oynarken bilgisayarın kablolu bağlantısını önceliğe alsam ping farkı olacak mı bir de?

Bu cihazlar ile Keenetic Hero arasında spesifik olarak hangi farklar var? Atıyorum 900 mbps alıyorum router dibinden, Hero en uç odada dahi 500 mbps verir mi?
Verir denebilir. Benim oturduğum yer 80m2 civarı ve en uç yerde 450 Mbps veriyor. Titan olsa 550-650 Mbps verir tahmini.

Ama her yerde 900 Mbps alsın diyorsan o yüzden ikili almak daha mantıklı dedim.

Oyun oynarken bilgisayarın kablolu bağlantısını önceliğe alsam ping farkı olacak mı bir de?
Evet kablolu hep daha düşük ping verir (ama bu oyun server'ına yansımaz, lokal ping'i düşürmüş olursun sadece, gene de kablolu bağlantı hep en iyisidir oyun için)

Router nerede olacak? Senin bilgisayar nerede olacak? Farklı odalarda olacaksa bence bilgisayara kablo çekmek yerine Hero+Challenger al dediğim gibi. Hero atıyorum salonda olsun. Bilgisayarın odanda. Challenger da odanda olsun. Challenger'a kablo çek, sonra Challenger'dan bilgisayara kablo çek.

Verir denebilir. Benim oturduğum yer 80m2 civarı ve en uç yerde 450 Mbps veriyor. Titan olsa 550-650 Mbps verir tahmini.

Ama her yerde 900 Mbps alsın diyorsan o yüzden ikili almak daha mantıklı dedim.

Evet kablolu hep daha düşük ping verir (ama bu oyun server'ına yansımaz, lokal ping'i düşürmüş olursun sadece, gene de kablolu bağlantı hep en iyisidir oyun için)

Router nerede olacak? Senin bilgisayar nerede olacak? Farklı odalarda olacaksa bence bilgisayara kablo çekmek yerine Hero+Challenger al dediğim gibi. Hero atıyorum salonda olsun. Bilgisayarın odanda. Challenger da odanda olsun. Challenger'a kablo çek, sonra Challenger'dan bilgisayara kablo çek.

15 metre Cat6 Ugreen kablom var ve şu an zaten kablolu kullanıyorum.