Bütçe
7.000-8.000 TL
Önemli olan kısım burası.

Eki Görüntüle 109673

SSD'de hız çok öneli değil. Oyunlarda birkaç saniye fark yaratıyor. Şunu alsan yeterli olur.

Kutusuz tam olarak ne anlama geliyor, açılmış iade ürünü felan mı?
1734992686088.webp

Kutusuz tam olarak ne anlama geliyor, açılmış iade ürünü felan mı?
Eki Görüntüle 109698
işlemciyi getiren şirket, kutusuz işlemci daha az yer kapladığı için kargoyla daha fazla ürün getirebiliyor. Bu yüzden de ürünü daha ucuza satabiliyor. Kutulu olunca kargoya daha fazla para veriyor ve dolayısıyla daha pahalıya satıyorlar.

Kutulu ile kutusuz arasında performans farkı yok. İşlemci açılmış veya kullanılmış olmaz.

işlemciyi getiren şirket, kutusuz işlemci daha az yer kapladığı için kargoyla daha fazla ürün getirebiliyor. Bu yüzden de ürünü daha ucuza satabiliyor. Kutulu olunca kargoya daha fazla para veriyor ve dolayısıyla daha pahalıya satıyorlar.

Kutulu ile kutusuz arasında performans farkı yok. İşlemci açılmış veya kullanılmış olmaz.
R7 5700X3D'nin siparişini verdim, M2SSD için biraz araştırma yaptığımda DRAM çok önemliymiş, WD Blue'da DRAM yok olarak söyleniyor. DRAM'i mevcut bir M2SSD önerebilir misiniz?

R7 5700X3D'nin siparişini verdim, M2SSD için biraz araştırma yaptığımda DRAM çok önemliymiş, WD Blue'da DRAM yok olarak söyleniyor. DRAM'i mevcut bir M2SSD önerebilir misiniz?
Ben DRAM'li Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum, 2 tane de DRAM'siz SSD'm var bilgisayarda. Sana açıkça söylemem gerekirse normal bir kullanıcı için hiç bir farkı yok. Ama illaki DRAM'li SSD istiyorsan;

Bu linkteki SSD'lerde 1GB DRAM var. İstediğini alabilirsin buradan.

Ben DRAM'li Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum, 2 tane de DRAM'siz SSD'm var bilgisayarda. Sana açıkça söylemem gerekirse normal bir kullanıcı için hiç bir farkı yok. Ama illaki DRAM'li SSD istiyorsan;

Bu linkteki SSD'lerde 1GB DRAM var. İstediğini alabilirsin buradan.

Samsung tarafında önerebilceğiniz var mı?

Samsung tarafında önerebilceğiniz var mı?
Samsung tarafında alabileceklerin bunlar. Hepsi işini görür.

Samsung tarafında alabileceklerin bunlar. Hepsi işini görür.

Anakart PCI-E 3.0 olduğu için 4k okuma/yazma'nın üstüne çıkamadığım için işlemci siparişimi iptal ettim ve ramleri+anakartı satıp AM5 ve DDR5 olarak güncelleyeceğim. Rica etsem Anakart ve Ram önerisinde bulunabilir misiniz.

En uygun böyle olabilir. RAM 16GB, bütçen varsa 32GB yapabilirsin.

En uygun böyle olabilir. RAM 16GB, bütçen varsa 32GB yapabilirsin.

Merhaba, 7500F'i bende beğendim, anakart tarafında rog strix serisinden olabilirse güzel olur, "Asus Rog Strix B650-A" buldum, sizce nasıl? Anakarta uygun ram'i nasıl bulabilirim veya önerebilir misiniz?

Merhaba, 7500F'i bende beğendim, anakart tarafında ROG STRIX serisinden olabilirse güzel olur, "ASUS ROG STRIX B650-A" buldum, sizce nasıl? Anakarta uygun RAM'i nasıl bulabilirim veya önerebilir misiniz?

Ben yeteri kadar bütçen yok sanarak o anakartı yazdım ama senin yazdığın anakart daha iyi tabii ki.

RAM olarak AMD EXPO RAM'lerden almalısın.

Şurdaki RAM'ler sorun çıkartmaz sanırım. Kingston markası genelde sorun çıkartmıyor. Onlardan alıp takabilirsin istersen.

Son düzenleyen: Moderatör: