DenizVA

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Güncel Sistem
  2. 2 Yükseltme Planım

Güncel Sistem​

• Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • RAM: G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) 3200 MHz
  • Soğutucu: AMD Wraith Stealth
  • PSU: Corsair CV550
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H

Yükseltme Planım​

• GPU: Sapphire RX 9060 XT
  • CPU: Ryzen 5 5600

Soğutucu ve 650W PSU gerekli mi?

Elinizde 550W PSU yeterli olur, değiştirmenize gerek yok.

Ekran kartı olarak Sapphire markasını ben pek tavsiye etmiyorum. Şahsen kaliteli bulmuyorum. AMD ile yaşadığım sorunlardan ötürü de AMD önermem ben ama bütçeme göre en uygunu bu dersen karar senin.

İşlemci olarak tercih güzel bence.

Elinizde 550W PSU yeterli olur, değiştirmenize gerek yok.

Ekran kartı olarak Sapphire markasını ben pek tavsiye etmiyorum. Şahsen kaliteli bulmuyorum. AMD ile yaşadığım sorunlardan ötürü de AMD önermem ben ama bütçeme göre en uygunu bu dersen karar senin.

İşlemci olarak tercih güzel bence.
Sizce işlemci için soğutucu gerekli mi?

Ryzen 5 5600, stok soğutucuyla kullanılabilir ama uzun vadede sıcaklık ve ses açısından rahatsız edebilir. Bütçeniz uygunsa kule tipi bir hava soğutucu tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Ekran kartı tarafında @Caner Uncu'nun da belirttiği gibi NVIDIA alternatifi daha stabil bir deneyim sunabilir, ancak seçim tamamen sizin kullanım önceliklerinize bağlı.

Güç kaynağı için ise, özellikle üst seviye ekran kartı planladığınız için en az 650W kaliteli bir PSU almanız uzun vadede kafanızı rahat ettirecektir.

AAA oyunlarda 2K çözünürlükte darboğaz yaşaman söz konusu değil.

Bu çözünürlükte yükün büyük kısmını ekran kartı çekeceği için Ryzen 5 5600 seni rahatlıkla taşıyacaktır.
Sadece rekabetçi, CPU ağırlıklı oyunlarda (CS2, Valorant, Rainbow Six: Siege gibi) çok yüksek FPS hedeflersen işlemci sınırına yaklaşabilirsin.

Ama AAA tarafında 2K'da kombinasyonun gayet dengeli.