Sistemim ile uyumlu, stabil kalabilen ve XMP profillerinde sorun çıkarmayacak modelde Dual kit RAM arayışındayım. Mevcut sistemimde CL16, 16GB dual kit RAM var fakat günümüz koşullarında artık 16GB Win11 ile birlikte oyunlara karşı biraz yetersiz hissediyorum.
Kendimce araştırdığım bazı modeller var ama uyumlu mu, stabil mi inanın derin bilgim yok.
Bütçe: 5000-7000 TL
Hocam selam, bu ram XMP de sorun çıkartan model değil dimi? Tak çalıştır mı, yoksa voltaj veya RAM zamanlamalarını manuel olarak girmek gerektirmez değil mi? Stabil olmasını istiyorum da.
Hocam selam, bu ram XMP de sorun çıkartan model değil dimi? Tak çalıştır mı, yoksa voltaj veya RAM zamanlamalarını manuel olarak girmek gerektirmez değil mi? Stabil olmasını istiyorum da.
Hocam selam, bu RAM XMP de sorun çıkartan model değil değil mi? Tak çalıştır mı, yoksa voltaj veya RAM zamanlamalarını manuel olarak girmek gerektirmez değil mi? Stabil olmasını istiyorum da.
Yeni RAM'leri takmadan önce XMP'yi kapat sistemi düz başlat sonra BIOS'a tekrar gir XMP'yi RAM'ler üzerinde takılıyken tekrar aç. Direkt XMP profilindeki anakarta takarsan RAM'i çalışmayabilir bende çalışmıyordu.
Yeni RAM'leri takmadan önce XMP'yi kapat sistemi düz başlat sonra BIOS'a tekrar gir XMP'yi RAM'ler üzerinde takılıyken tekrar aç. Direkt XMP profilindeki anakarta takarsan RAM'i çalışmayabilir bende çalışmıyordu.
Teşekkür ederim hocam, bunu biraz araştırdım bazı benchmark ve yabancı kaynaklardan. AMD 5x000 serisi ve anakartım ile daha stabil çalışabiliyor olduğunu belirtmişler. SK Hynix yonga kullanıyor olması hoşuma gitti.
Ama satıcı olarak incehesaptan uzak duruyorum. Farklı satıcıları araştıracağım
Teşekkür ederim hocam, bunu biraz araştırdım bazı benchmark ve yabancı kaynaklardan. AMD 5x000 serisi ve anakartım ile daha stabil çalışabiliyor olduğunu belirtmişler. SK Hynix yonga kullanıyor olması hoşuma gitti.
Ama satıcı olarak incehesaptan uzak duruyorum. Farklı satıcıları araştıracağım