Bütçe
5.000 - 7.000 TL

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
İyi sosyaller arkadaşlar,

Sistemim ile uyumlu, stabil kalabilen ve XMP profillerinde sorun çıkarmayacak modelde Dual kit RAM arayışındayım. Mevcut sistemimde CL16, 16GB dual kit RAM var fakat günümüz koşullarında artık 16GB Win11 ile birlikte oyunlara karşı biraz yetersiz hissediyorum.

Kendimce araştırdığım bazı modeller var ama uyumlu mu, stabil mi inanın derin bilgim yok.
Bütçe: 5000-7000 TL
  • Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4-3600 CL17 (KF436C17BWAK2/32)
  • Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4-3600 CL18 (CMK32GX4M2D3600C18)
Anakart: MSI B450 Tomohawk Max (Güncel 7C02v3J bios)
İşlemci: Ryzen 7 5700x3D
Win11 24H2 son güncellemesi yapılmış.

Sizin önereceğiniz marka ve modeldeki RAM tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Teşekkürler.

Hocam selam, bu ram XMP de sorun çıkartan model değil dimi? Tak çalıştır mı, yoksa voltaj veya RAM zamanlamalarını manuel olarak girmek gerektirmez değil mi? Stabil olmasını istiyorum da.

Hocam selam, bu RAM XMP de sorun çıkartan model değil değil mi? Tak çalıştır mı, yoksa voltaj veya RAM zamanlamalarını manuel olarak girmek gerektirmez değil mi? Stabil olmasını istiyorum da.

Yeni RAM'leri takmadan önce XMP'yi kapat sistemi düz başlat sonra BIOS'a tekrar gir XMP'yi RAM'ler üzerinde takılıyken tekrar aç. Direkt XMP profilindeki anakarta takarsan RAM'i çalışmayabilir bende çalışmıyordu.

Müşteri yorumlarına baktımda XMP de 3166 MHz üstüne çıkartamayanlar olmuş.

CPU'dan kaynaklıdır. R5 5600 OC olmadan 3200 de çok stabil değil ben de 3133 de kullanıyorum hatta.

Yeni RAM'leri takmadan önce XMP'yi kapat sistemi düz başlat sonra BIOS'a tekrar gir XMP'yi RAM'ler üzerinde takılıyken tekrar aç. Direkt XMP profilindeki anakarta takarsan RAM'i çalışmayabilir bende çalışmıyordu.
Evet evet hocam genelde yeni ramlerde kullanım şeklim o şekilde. Önce varsayılan ayarlara getirip deniyorum.

Sizin önerileriniz var mı RAM olarak sistemim ile uyumlu? Anakart ve işlemci desteği vs önemli sanırım 🤞

Evet evet hocam genelde yeni RAM'lerde kullanım şeklim o şekilde. Önce varsayılan ayarlara getirip deniyorum.

Sizin önerileriniz var mı RAM olarak sistemim ile uyumlu? Anakart ve işlemci desteği vs önemli sanırım 🤞

Ya G.Skill'ya da bunu alabilirsin. Ben attığım modelden 1x16 aldım aynı modelin RGB'li versiyonuyla birlikte kullanıyorum gayet güzel çalışıyor.

Ya G.Skill'ya da bunu alabilirsin. Ben attığım modelden 1x16 aldım aynı modelin RGB'li versiyonuyla birlikte kullanıyorum gayet güzel çalışıyor.
Teşekkür ederim hocam, bunu biraz araştırdım bazı benchmark ve yabancı kaynaklardan. AMD 5x000 serisi ve anakartım ile daha stabil çalışabiliyor olduğunu belirtmişler. SK Hynix yonga kullanıyor olması hoşuma gitti.

Ama satıcı olarak incehesaptan uzak duruyorum. Farklı satıcıları araştıracağım 🙏

Teşekkür ederim hocam, bunu biraz araştırdım bazı benchmark ve yabancı kaynaklardan. AMD 5x000 serisi ve anakartım ile daha stabil çalışabiliyor olduğunu belirtmişler. SK Hynix yonga kullanıyor olması hoşuma gitti.

Ama satıcı olarak incehesaptan uzak duruyorum. Farklı satıcıları araştıracağım 🙏
3TL farkla Kingston yetkili satıcısı var. :D
Neden İncehesap'tan uzak duruyorsunuz ki?