uwamyuvyuv

Gelişen
2 ay önce falan üyeliğim bulunan bir spor salonundan bir tartışma sonucu çıktım. 14-15 yaşında 3-4 kişilik grupların sürekli aletleri ve ağırlıkları saatlerce meşgul etmesi, 3 litre terleyip havlu bile kullanmayanlar, 5 kg'lık ağırlıkla öküz gibi bağıranlar gibi daha sayamadığım birçok sebepten dolayı artık salona gitmemeye karar verdim. Arkadaşım başka salonlara sormuş; biri 16, biri 13 bin demiş yıllık üyeliğe. Hâlihazırda abimin korona döneminden kalma 4*0.5, 4*1, 4*2.5, 4*5, 4*10, 4*20 kiloluk plakalar, 4 tane kısa bar, 1 Z bar, 1'de düz bar var. Bunların yanında geçtiğimiz günlerde sepet limiti dolsun diye aldığım 10, 20 ve 30 kg'lık direnç bantları var. Bu ekipmanların yanına sizce bench sehpası ve squat rack almak mantıklı olur mu? Daha önce home gym tecrübesi olan var mı? Saydığım sebeplere sinirlendiğim için acaba geçici bir heves mi olur, bir süre sonra evde yapmaktan sıkılır mıyım diye de düşünmüyor değilim. Sizce yeni bir spor salonuna mı geçeyim yoksa o fiyatlara eve kendim mini salon mu kurayım?
Malum önümde birde üniversite olduğu için spora ayriyeten zaman ayırabilir miyim bilemiyorum.

Evde disiplin kurmak çok daha zor evet daha çok sıkıyor. Ancak buna ayıracak farklı bir odan varsa (sırf gym aleti için) bence daha sürdürülebilir olur.

Aslında çok mantıklı, spor salonu kitlesi biraz garip ama insanın evde spor yapası gelmez bence. Yani benim gelmez, dikkatim çok hızlı dağılır diye düşünüyorum.

Aslında çok mantıklı, spor salonu kitlesi biraz garip ama insanın evde spor yapası gelmez bence. Yani benim gelmez, dikkatim çok hızlı dağılır diye düşünüyorum.
Hocam 3 4 ay kadar evde spor yapmıştım ama sonrasında taşınma durumu falan olmuştu diye oda yetmediği için mecburen spora yazılmıştım. Şuan odamda yer var ama çok kararsız kaldım niyeyse.