Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 7.000 TL
Hocam peki bilginiz varsa kart hakkında biraz bahsedebilir misiniz uzun yıllar bu karta güvenebilir miyim fiyatına nazaran çok güzel ve sağlam bir kart gibi gözüküyor çünkü. Dışardan baksam en az 9000 TL'si var bu kartın derdim siz ne düşünüyorsunuz kart hakkında ?
noby
Uzman
Hocam peki bilginiz varsa kart hakkında biraz bahsedebilir misiniz uzun yıllar bu karta güvenebilir miyim fiyatına nazaran çok güzel ve sağlam bir kart gibi gözüküyor çünkü. Dışarıdan baksam en az 9.000 TL'si var bu kartın derdim siz ne düşünüyorsunuz kart hakkında?
İleriye dönük güzel bir kart gibi sadece CPU Güç girişi 8+4 olsaydı daha iyi olabilirdi. 2 RAM soketi de DDR5 için yeterli zaten. 3 adet M.2 slotu da zaten ayrı bir güzel. Tek sevmediğim yanı tasarımı. Onun dışında çok iyi anakart.
İleriye dönük güzel bir kart gibi sadece CPU güç girişi 8+4 olsaydı daha iyi olabilirdi. 2 RAM soketi de DDR5 için yeterli zaten. 3 adet M.2 slotu da zaten ayrı bir güzel. Tek sevmediğim yanı tasarımı. Onun dışında çok iyi anakart.
Hocam şu anki anakartım ASUS Prime B650M-R'den hiç memnun değilim EXPO profilleri hiç stabil değil bazen masaüstünde ya da oyunlarda kendi kendi restart atma sorunu yaşıyorum vesaire, anakart ve işlemci dışında kasadaki her şeyi değiştirdim bu sorunun yine önüne geçemedim, bu anakartı görmüşken ASUS'u iade edip buna geçeyim diyorum sorunum devam ederse işlemciyi de iade edip başka bir yerden satın almayı deneyeceğim o açıdan sordum umarım sorunlarımın çözümü olur.
noby
Uzman
Hocam şu anki anakartım ASUS Prime B650M-R'den hiç memnun değilim EXPO profilleri hiç stabil değil bazen masaüstünde ya da oyunlarda kendi kendi restart atma sorunu yaşıyorum vesaire, anakart ve işlemci dışında kasadaki her şeyi değiştirdim bu sorunun yine önüne geçemedim, bu anakartı görmüşken ASUS'u iade edip buna geçeyim diyorum sorunum devam ederse işlemciyi de iade edip başka bir yerden satın almayı deneyeceğim o açıdan sordum umarım sorunlarımın çözümü olur.
EXPO Raminizden de kaynaklanıyor olabilir. Onun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Bir de eğer B650M-R kartını kullanıyorsanız iade edemezsiniz sanırım.
EXPO Raminizden de kaynaklanıyor olabilir. Onun için ayrı bir konu açabilirsiniz. Bir de eğer B650M-R kartını kullanıyorsanız iade edemezsiniz sanırım.
Ramlerden kaynaklı olabileceğini düşünüp ramleri de değiştirdim SK Hynix A-die modül aldım sorun hala devam ediyor hocam. Şöyle bir olay var ki bu ramleri almadan önceki ramlerimin maksimum EXPO hızı 5600'dü EXPO açıp 5600'e aldığım zaman sorun yaşıyordum. Ramleri değiştirip 6000MHz CL30 ram aldım şimdi ise 5800MHz CL30 kullanabiliyorum ama EXPO'yu açtığım gibi önceki ramlerde yaşadığım sorunların birebir aynısını yaşıyorum. Bunu anakarttan başka bir şeye bağlayamadım sorun olarak. İade konusunu hallederim hocam sıkıntı yok.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
İronik olacak ama Bios update yaptın mı? O çoğu sorunu çözüyor.Ramlerden kaynaklı olabileceğini düşünüp ramleri de değiştirdim SK Hynix A-die modül aldım sorun hala devam ediyor hocam. Şöyle bir olay var ki bu ramleri almadan önceki ramlerimin maksimum EXPO hızı 5600'dü EXPO açıp 5600'e aldığım zaman sorun yaşıyordum. Ramleri değiştirip 6000MHz CL30 ram aldım şimdi ise 5800MHz CL30 kullanabiliyorum ama EXPO'yu açtığım gibi önceki ramlerde yaşadığım sorunların birebir aynısını yaşıyorum. Bunu anakarttan başka bir şeye bağlayamadım sorun olarak. İade konusunu hallederim hocam sıkıntı yok.
Picky
Uzman
Bunun dezavantajı nedir?İleriye dönük güzel bir kart gibi sadece CPU Güç girişi 8+4 olsaydı daha iyi olabilirdi.
İronik olacak ama Bios update yaptın mı? O çoğu sorunu çözüyor.
PSU dahil her şeyi değiştirmiş biri olarak yaklaşık 25 kere BIOS güncellemesi yaptım belki, BIOS Flashback normal güncelleme eski sürümleri tek tek deneme hepsiyle farklı profiller ancak yok. Sistem core boost disabled olmadığı ve EXPO kapalı olmadığı sürece rastgele kendi kendine restart atıyor.
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-