Bütçe
7.000 TL
Bu sefer 2-3 gün araştırıp öyle alacağım hocam iade göndermekten bıktım artık :rofl:
Cybenetics üzerinden sertifikasyonlarına, verimliliklerine, özelliklerine ve ses değerlerine bakabilirsiniz.

TUF 850W GOLD EVO ASUS TUF Gaming 850W Gold EVO
VITA GM 850W FSP Technology VITA GM 850W
MAG A850GLS MSI MAG A850GLS PCIE5
PRIME 850G ASUS PRIME 850G

Ne kadar yük altında ne kadar verimli oldukları ve çıkardıkları ses değerleri grafikleri var. Karşılaştırabilirsiniz doğrudan. Ayrıca LTTLabs gibi bağımsız laboratuvarların inceleme ve test sonuçlarına da bakın.

FSP linkini de bırakayım hocam, karar verirsiniz.

Prime Gold cybeneticsten standart+ almış hocam ama seste. Arkadaşın sesli dediği enermax modeliyle aynı yani. Yanlış modele mi bakıyorum?

Eki Görüntüle 284222

Sadece Cybenetics'e bakarak yorum yapmak doğru olmaz hocam. Test hangi şartlarda yapıldı nasıl ölçüm yapıldı belli değil. Prime Gold gayet sessiz model. Mesela revolution 3'ten hayli hayli sessiz ama testte aynı görünüyor. Yani bu testlere körü körüne inanmamak lazım. Çok düşük revirlerde inceden rulman sesi olabilir fakat rahatsız edeceğini hatta duyulacağını sanmıyorum ben duymadım. Güç kaynağının fan profili genel olarak çok sessiz ayarlanmış.

Sadece Cybenetics'e bakarak yorum yapmak doğru olmaz hocam. Test hangi şartlarda yapıldı nasıl ölçüm yapıldı belli değil. Prime Gold gayet sessiz model. Mesela revoloution 3'ten hayli hayli sessiz ama testte aynı görünüyor. Yani bu testlere körü körüne inanmamak lazım.
Hocam doğru diyorsun ama yani bence başlangıç için güzel bir dayanak noktası. Bu sertifikasyonlardan yola çıkıp, değerlerini karşılaştırıp daha sonra incelemelerine ve reddit gibi platformlardaki yorumlarına bakmak lazım.

Ben bu şekilde araştırarak aldım mesela gayet memnunum 😂

Cybenetics üzerinden sertifikasyonlarına, verimliliklerine, özelliklerine ve ses değerlerine bakabilirsiniz.

Ne kadar yük altında ne kadar verimli oldukları ve çıkardıkları ses değerleri grafikleri var. Karşılaştırabilirsiniz doğrudan. Ayrıca LTTLabs gibi bağımsız laboratuvarların inceleme ve test sonuçlarına da bakın.

Sadece Cybenetics'e bakarak yorum yapmak doğru olmaz hocam. Test hangi şartlarda yapıldı nasıl ölçüm yapıldı belli değil. Prime Gold gayet sessiz model. Mesela revolution 3'ten hayli hayli sessiz ama testte aynı görünüyor. Yani bu testlere körü körüne inanmamak lazım. Çok düşük revirlerde inceden rulman sesi olabilir fakat rahatsız edeceğini hatta duyulacağını sanmıyorum ben duymadım. Güç kaynağının fan profili genel olarak çok sessiz ayarlanmış.
Teşekkürler hocam bu sefer herşeyi inceleyip öyle alacağım.

Teşekkürler hocam bu sefer herşeyi inceleyip öyle alacağım.
Hocam bir tavsiye, araştırırken Googleda "... PSU fan problem", "... PSU fan noise" gibi aratırsanız hem AI cevap verir hem de reddit postlarından vesaire fan sesi var mı, fanı bozuluyor mu öğrenmiş olursunuz. YouTube incelemelerini de kesinlikle araştırın.

Test için LTTlabs'e bakılmamalı. Yanlış sonuç veya farklı şeyler yaşanıyor orada. Hardware Unboxed falan video yapmıştı bunun hakkında hatta.

Hiçbir testte veya incelemede sorun çıkarmayan güç kaynakları ne hikmetse orada sorun çıkartıyor sadece. Artık ne yapıyorlarsa.

Test için LTTlabs'e bakılmamalı. Yanlış sonuç veya farklı şeyler yaşanıyor orada. Hardware Unboxed falan video yapmıştı bunun hakkında hatta.
Hocam siz geldiyseniz çözülür bu iş 😂 Siz ne diyorsunuz? Hangisi daha mantıklı sizce modellerden?

LTTLabsi de dayanak noktası olarak alamayız tabii ki ama bence yine de fikir almak açısından işe yarayabilir. PSUları ağır şartlarda test ediyorlar diye biliyorum.

Hiçbir testte veya incelemede sorun çıkarmayan güç kaynakları ne hikmetse orada sorun çıkartıyor sadece. Artık ne yapıyorlarsa.
Sizin öneriniz nedir, hocam?

Hocam siz geldiyseniz çözülür bu iş 😂 Siz ne diyorsunuz? Hangisi daha mantıklı sizce modellerden?

LTTLabsi de dayanak noktası olarak alamayız tabii ki ama bence yine de fikir almak açısından işe yarayabilir. PSUları ağır şartlarda test ediyorlar diye biliyorum.
Öbür yerlerde ediyor ama sorun çıkmıyor. Sadece LTT Labs'de sorun çıkıyor. Ben güvenemiyorum oraya, o yüzden. Zaten sundukları tablo ve verilerde çok yüzeysel.

NZXT C850 en mantıklısı.