Bütçe
8.000 TL
İlk oncelikle attigim mesaja bayagi bir ekleme yaptim. Bence donup bir bak. Faydali olacagina eminim. Soruya gelecek olursak 4.4 mm girisi daha ust seviye DAC'larda daha fazla hassasiyet icin. İkisini de dene. Hangisi sana daha net sesi saglarsa onu kullan. Fakat benim 4.4 mm girisim olsa muhtemelen onu kullanirdim.

Audient ID4 MK2 kullanıyorum ses kartı olarak. Bu kulaklık için çok iyi bir ses kartı denilebilir mi?

Telefonda kullanmak gibi bir planım büyük ihtimalle olmaz ancak artı artıdır. Bu arada 3.5mm'nin yanında bu standardın daha kalını da var mış yanında. Hangisi daha mantıklı olur ses kartında kullanmak için? Ses kartımda iki sokette var.
Fazla güç gerektiren bir kulaklık değilse 4.4 çıkışı sesi yükseltiyor. 3.5 çıkışı gücü yetersiz gelirse S12 ultra için fark oluşturma ihtimali var.

Et142 3 farklı nozzle ile geliyor. Nozzleların tizler üstündeki etkisi fazla. Tiz, dengeli, tizleri yumuşak kulaklığa dönüştürüyor. Sadece tizler yumuşak olsun isteniyorsa s12 ultra, tiz olsun isteniyorsa da s12 alınabilir. Nozzlelar ve biraz eq ile diğer modellere benzer ses alınabilir. Normalde bu fiyatlar verilmez ama alternatif yok. Bu kadar çıkmışken kiwi ears astrals ya da ziigaat crescent alınabilir.

Oralara çıkamıyorum maalesef. Fark çok fazla.

Et142 3 farklı nozzle ile geliyor. Nozzleların tizler üstündeki etkisi fazla. Tiz, dengeli, tizleri yumuşak kulaklığa dönüştürüyor. Sadece tizler yumuşak olsun isteniyorsa s12 ultra, tiz olsun isteniyorsa da s12 alınabilir. Nozzlelar ve biraz eq ile diğer modellere benzer ses alınabilir. Normalde bu fiyatlar verilmez ama alternatif yok. Bu kadar çıkmışken kiwi ears astrals ya da ziigaat crescent alınabilir.
Astral ve Crescent iyi ama Crescent daha cok bassheadleri memnun ediyor. Astral dengeli fakat fiyati ET142'den bile pahali. Odyssey 2'de notral performans isteyenler icin basarili bir IEM. Listeye eklenebilir. Sahsen ben ZiiGaat alsam Odyssey 2'yi alirdim Crescent yerine.

Audient ID4 MK2 kullanıyorum ses kartı olarak. Bu kulaklık için çok iyi bir ses kartı denilebilir mi?
Bence guzel. Marka populer degil ama memnunsan cogu IEM'in ustunden gelir. Gain ayari falan da yaparsan ekstra olarak zevkine gore harika olur.

İkisi denk IEM'ler. Su an S12 Ultra daha populer. Teknik detay olarak birbirine benziyorlar. İleri derecede odyofil birisi farki soyleyebilir ancak. Ayrica S12 Ultra'nin icinden Type-C ses karti cikiyor. Bu sayede telefonda da rahatlikla kullanirsin. ET142 ise daha premium bir cantaya ve aksesuarlara sahip. Malzeme kalitesi de daha iyi. Ses kalitesi olarak ben esir goruyorum. Bu da ikisinin grafigi.

Sub-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Mid-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Midler - S12 Ultra'da daha purussuz gozukuyor. Fark ettiysen ET142'de biraz sallanmis grafik.
Ust midler/Tiz - ust midlerde Simgot daha yuksek konumda. Tiz'de ise S12 Ultra ET142'nin altinda. S12 Ultra ile Et142'yi tiz hassasiyeti olarak kiyaslarsak ET142'de daha net tizler bulunuyor. S12 Ultra'da biraz calkantili duruyor grafikte.

Her iki IEM'inde birbirine ustunluk kurdugu kategoriler var fakat neticeye bakarsak S12 Ultra tercih edilebilir. Buyuk kayip yasamazsin.
Eki Görüntüle 229613
Hbb diğer nozzleları ölçmemiş gibi, audioamigo ve aftersound hepsini eklemiş.

Astral ve Crescent iyi ama Crescent daha cok bassheadleri memnun ediyor. Astral dengeli fakat fiyati ET142'den bile pahali. Odyssey 2'de notral performans isteyenler icin basarili bir IEM. Listeye eklenebilir. Sahsen ben ZiiGaat alsam Odyssey 2'yi alirdim Crescent yerine.

Bence guzel. Marka populer degil ama memnunsan cogu IEM'in ustunden gelir. Gain ayari falan da yaparsan ekstra olarak zevkine gore harika olur.

G Pro X'te ALC4080'e göre iyi fark ettirmişti. Onun dışında EM6L'yi ALC4080 ile denemedim ancak sesi fullersem kulakları kanatacağından eminim. Bu ses kartı değil IEM'in marifeti de olabilir bilmiyorum.

Hbb diğer nozzleları ölçmemiş gibi, audioamigo ve aftersound hepsini eklemiş.
Hbb genellikle standart ayari yansitiyor grafiklerde. Hangout'a baktim orada S12 Ultra'yi bulamadim. O yuzden HBB graph'i attim.

G Pro X'te ALC4080'e göre iyi fark ettirmişti. Onun dışında EM6L'yi ALC4080 ile denemedim ancak sesi fullersem kulakları kanatacağından eminim. Bu ses kartı değil IEM'in marifeti de olabilir bilmiyorum.
Evet. Besleme konusunda sorun yasaman mumkun degil zaten. Volume olarakta cidden duyma kaybina yol acabilir. Ses kartlari daha cok butce isi. Bence Butce kisitliysa kisinin elindekini kullanmasi daha mantikli.

İkisi denk IEM'ler. Su an S12 Ultra daha populer. Teknik detay olarak birbirine benziyorlar. İleri derecede odyofil birisi farki soyleyebilir ancak. Ayrica S12 Ultra'nin icinden Type-C ses karti cikiyor. Bu sayede telefonda da rahatlikla kullanirsin. ET142 ise daha premium bir cantaya ve aksesuarlara sahip. Malzeme kalitesi de daha iyi. Ses kalitesi olarak ben esir goruyorum. Bu da ikisinin grafigi.

Sub-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Mid-bass - S12 Ultra da daha yuksek.
Midler - S12 Ultra'da daha pürüzsüz gozukuyor. Fark ettiysen ET142'de biraz sallanmis grafik.
Ust midler/Tiz - ust midlerde simgot daha yuksek konumda. Tiz'de ise S12 Ultra ET142'nin altinda. S12 Ultra ile ET142'yi tiz hassasiyeti olarak kiyaslarsak ET142'de daha net tizler bulunuyor. S12 Ultra'da biraz calkantili duruyor grafikte.

Her iki IEM'inde birbirine ustunluk kurdugu kategoriler var fakat neticeye bakarsak S12 Ultra tercih edilebilir. Buyuk kayip yasamazsin.
Eki Görüntüle 229613

Tiz düşük mesela bana göre S12 ultranın. Ben ET142 tercih ederdim.